reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja ruchy czuje juz w miare regularnie, chociaz ostatnio tez mi sie zdazyl dzien ze nic nie czulam i sie zastanawialam nawet czy do szpitala nie jechac. Nie pomagalo slodkie i lezenie na plecach i wyczekiwanie na ruchy. Ale wtedy sie tez kiepsko czulam, wiec pewnie mlody tez mial gorsze samopoczucie i odpoczywał.

Ja mam pytanie o cholestaze, przechodzila z Was ktoras? Wczoraj mnie dopadło znowu swedzenie wieczorem, gdyby na brzuchu to bym pomyslala ze skora sie rozciaga, a mnie swedzialy nogi i plecy. Teraz juz jest ok, w necie pisza, ze niby pojawia sie ona troche pozniej i na poczatku swedza dlonie i stopy, ale zastanawiam sie czy juz nie zrobic prob watrobowych dla swietego spokoju :/
W pierwszej ciąży też tak miałam.zrobiłam badania ok. Potem w 8 mc mega swędzenie szczególnie stóp akurst byłam w szpitalu więc badania powtórzone też ok ale myślałam że oszaleję spać się nie dało. Zmieniłam wtedy kosmetyki na dziecięce myłam się w żelu Dzidziuś jakaś ulga była

reklama
u mnie niby to też może być tarczyca, bo mam hashimoto, ale jutro dla pewności pojadę na krew, przynajmniej jeśli okaże się, że wszystko ok to przestanę sobie wmawiać choroby :p

Ja to przez weekend nakupowali troszkę ciuszków głównie rozmiary 62 i 68 choć jakieś pojedyncze 56 tez ( czekam na torbę od siostry i zobaczę co mi dała )

No i kupiłam niezbędna rzecz dla niemowlaka- czyli mini trampki [emoji7]

IMG_2129.JPG

Załączniki

• IMG_2129.JPG
    IMG_2129.JPG
    305,3 KB · Wyświetleń: 397
Generalnie chcę skupić się teraz na kupnie pajaców czy śpiochów ale to w jakichś promocjach. Bo sobie wymyśliłam remont pokoju chłopców. Taki raczej skromny ale uciążliwy bo chcę odnowić ściany. No i chcemy zaraz po końcu roku szkolnego na wakacje jechać żebym w 8msc nie jechała bo mąż się boi że zacznę mu na wyjeździe rodzić ;)
Nakupiłam synom ciuchów i zostały mi już tylko sandałki...
A za tydzień mój starszy ma zieloną szkołę pierwsza w życiu...
Powinnam dziś posprzątać ale jak na złość tak się zlazlam że moje kości spojenia łonowego wołają o zemstę...

@GoJ a zobacz Mikiego tu (link) i tu (link) :)

A ja się rozchorowałam.... :( Gardło uratowałam płukaniem wodą z solą, ale na ból głowy, który chce mnie chyba zabić nie mam w domowej apteczce nic. Totalnie wyleciało mi z głowy żeby kupić apap :( Zadzwoniłam do mamy i poprosiłam, żeby coś mi podwiozła, bo akurat wraca z pracy. Uratuje mnie to, bo narzeczony kończy prace dopiero za 4 godziny, a ja sama ledwo dałam rade wypełznąć na dwór z psem...

Tantum verde i apap można, a macie jeszcze jakieś inne sprawdzone specyfiki z apteki, które nie szkodzą w ciąży?

reklama
@GoJ dziś widziałam że w Lidlu od przyszlego poniedziałku ciuchy dla starszakow i sandały też. Ja akurat sandaly mam ale po koszulki i szorty się chyba przejde ;)
Super ten komplecik!! :)

Do góry