reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja się tylko czasami smaruje.. jak sobie przypomnę.
W poprzedniej ciąży też zaczynałam od 58 i skończyłam na 74.. teraz mam ok 9na plusie.

reklama
Goj, gratulacje!
Super że dzidziuś zdrowy.
Ja czekam do 12 maja już się doczekać nie mogę :D
Ja od początku ciąży przytyłam 5kg, i mi już ciężko nie wiem co bd potem.
Dzisiaj komunia mojej siostry wiec bd taka mała impreza :)
Ma ktoś może z was problemy z suchością pochwy, byłam u lekarza ale pojawiło mi się to po lekarzu, mam nadzieję że to chwilowe, bo w łóżku bd kiepsko jak mi tak zostanie do końca. No chyba że mozna coś używać?

A co do smarowania to mam bio oil ale też smaruje się jak mi sie przypomni, a chciałabym regularnie, niestety ciężko mi to wychodzi :)

Dziewczyny najwazniejsze zeby nasze dzieci byly zdrowe
Olać kg i rozstepy .. ale plan na teraz zakupic biooil i regularnie sie smarowac :) zeby Dzidzia miala ładną Mamę :) buziaki udanen niedzieli wszystkim ! :) :)

Goj, gratuluje synka :) grunt, ze dzidzius zdrowy i rodzice zakochani.
Musze przyznac, ze ja na pierwszym zdjeciu zobaczylam buleczke i myslalam, ze to kobietka ;). Coz, na usg sie najwyrazniej nie znam ;)
W oģole masz bardzo ladne te zdjecia i dzidzius uroczy :).
Ja też na tym USG początkowo widziałam broszkę ale Pani doktor 3x wyszukiwała tego siusiaka by mi pokazać. Nawet w karcie pod PŁEĆ wpisano Widoczne prawidłowe narządy męskie. ;)
I zgadzam się MIKI to słodziak... chyba celowo taki cukier żeby mamie tej broszki nie było żal.

Hej z rana ? Dlaczego jutro juz poniedzialek dzis ost.dzien laby jutro praca itp. Dzis wracamy z majowki mielismy jeszcze isc na Wlk Racze ale wczoraj wybralismy sie na Żar i przy schodzeniu w wielkiej trawie wpadlam w dziure i pekla mi torebka stawowa albo naderwalam trzaslo znajomo mam to srednio raz na dwa trzy lata..rozchodzilam ale dzis rano pierwsze kroki z zacisnietymi zebami... yhhh no nic dzis ksiazka slonko lezak bo jutro juz blokowe zycie i betonowa okolica
Kocham gory nie chce wracac
Goj ja tez myslalam po fotce ze dziewczynka a jednak Miki super ciesze sie ze zdrowe to najwazniejsze
Ładne macie brzuszki mi pojawily sie nowe rozstepy ale tylko po prawej stronie
Poza tym to biust za duzy dla mnie.. z miseczki b jakies d juz pewnie musze kupic nowe doniczki bo uwieraja mnie strasznie
Ogolnie wszystkie ciuchy juz opiete spodnice za ciasne ciezko sie w cos ubrac teraz w gorach to na luzno spodenki podkoszulek ale do pracy juz w coraz mniej sukienek wchodze choc wiekszisc to luzne kroje
Jak u Was z kg duzo na plusie ja od grudnia z 8kg . W pierwszej ciazy z 58 dodzlam do 83kg i najgorsze to ze tego nic a nic nie czulam po porodzie przerazenie...ale bardzo szybko zeszlo ciekawe jak teraz.. minelo 10 lat
Smaryjecie sie regularnie
? Ja zapominam czasem oliwka
☺ ahaaaa zycze super urlopu wybierajacym sie na wczasy juz zazdroszcze milego dnia wszystkim
Nie ważyłam się od 2 tyg. Mnie się rozstępy zrobiły w pierwszej ciąży i tak rozciągnęła skóra że ani w drugiej ani teraz nowe mi się nie robią.

Dzięki za gratulacje.
Miałam dosłownie w trakcie USG chwilę takiego jakby żalu. Ale on w brzuchu zachowywał się już jak dziecko nowo narodzone. Nawet kombinował jak łapkę wepchać do buzi. No i ma takie słodkie stopki i dłonie w piąstki... tak że wszystko to sprawiło iż to co między nogami stało się najmniej istotne.

Wczoraj tak sobie myślałam że jak już oszalałam na jego punkcie to co to będzie po narodzinach?

Zazdroszczę wyjazdu w góry, ale już kontuzji nie :( szybko wracaj do zdrowia!
Ja również nie cieszę się z tego, że jutro już poniedziałek. Bo jak poniedziałek to ten szpital i oddział kardiologii mnie czeka :( Maz wczoraj cały czas mówił: "może nie idź i zostań z nami". Niestety muszę...
Wczoraj fajny dzień, ale wieczorem byłam bardzo zmęczona, że jak wracaliśmy to nie miałam siły iść i źle się czułam przez serce.
W ogóle to ja Was przepraszam, bo wydaje mi się, że strasznie tu narzekam. Ogólnie taka nie jestem. Nie marudzę, cieszę się życiem, nawet żartuję sobie w najgorszych chwilach. Chyba już tak jest, że gdzieś te złe emocje muszą uleciec i tutaj to ulatuje. Moim zdaniem brakuje opieki psychologicznej kobietom w ciąży.
W ciąży poprzedniej nie utylam dużo przez cukrzycę ciążową - ciekawe czy teraz też między 24-28 mi się ona pojawi. Powiem szczerze, że jak urodziłam to ważyłam mniej niż przed ciąża :D niestety rozstępy mam, ale na razie nowych nie widać. Muszę pamiętać o smarowaniu.
No to pora wstać, bo słyszę, że córcia (dokładnie wczoraj skończyła 1.5 roku) mi się obudziła :)
To z opieką psychologa ma się od 2019 roku zmienić.

reklama
Do góry