reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A tak w ogóle to cała jestem podenerwowana i podekscytowana jutrzejszym USG....
Chciałabym już wiedzieć. Śniło mi się że miałam to USG i lekarz powiedział że syn i się popłakałam że nie chcę że chcę córkę że to niemożliwe że już mam dwóch i basta i że co znowu będę musiała być w ciąży? Masakra.

Jeśli jutro faktycznie powiedzą że chłop to będę rozvzarowana nie powiem ale przejdzie mi.

Rozumiem Cię bo też się stresuje a mam w poniedziałek. Choć jakoś wyjątkowo zakładam ze wszystko będzie dobrze a ta baba z luxmedu mi płci nie rozpozna bo przezierność mi na dwóch wizytach mierzyła. A właściwe mam 15 maja to jeszcze dłużej do czekania

GoJ to najwyżej będzie czwarte dziecko :)

reklama
Ja właśnie skończyłam latać na szmacie ostatnie pranko się pierze podłogi błyszczą pościel zmieniona można się relaksować na obiad naszykuje schabowe, frytki z piekarnika i jakaś surówka...... Ja nie mam tej poduchy do spania ale męża nie ma w tyg to zabieram jego kołdrę i sobie podkladam między nogi aby lepiej mi się spało :-p ja połówkowe mam w środę 9 maja również nie mogę się doczekać ale teraz jest mi łatwiej bo właśnie dopiero co tydzień temu byłam u swojego lekarza :-) :) wczoraj poprzegladalam ubranka ale mam ich dużo połowa nowych, reszta z giełdy po 2zl szt a normalnie piękne są i jeszcze ostatnio od koleżanki od kupiłam także ciuszki z głowy, mam już nianie aventa, mam komplety pościeli, zostalo kupić wózek, materac, butelki, leżaczek bujaczek, pieluszki tetrowe i kosmetyki także w czerwcu będę miała większy przypływ gotówki więc będę szaleć do woli ale oczywiście rozsądnie wszystko według listy i żadnych ubrań bo tego mam dużo ;)

U Nas burza dopiero idzie choć już się błyskało... ale teraz to się wiatrzysko zrywa...

Młode się właśnie do spania układa w prawej części brzucha standardowo zadając mi ból...
Jeszcze tylko jutro i USG. Może W KOŃCU dowiemy się KTO tam mieszka...

Coraz więcej śni mi się że dziecko jest już na świecie. Ostatnio znów wrócił sen o córce. Bawiłam się z nią i wkładałam na głowę różową kokardę a ona się buntowała. ;-)

A poza tym to śnią mi się takie bzdury... i najlepiej mi w łóżku w pozycji leżącej. Nawet przy biurku mi źle bo młode wytrzymuje do 30minut nim zacznie się rozpychać...
Życzę Ci tej córki z całego serca :-D

Dziewczyny, czy korzystacie z poduch do spania? Mi sie robi niewygodnie, bo brzuch juz wyrazny. Czy mozecie polecic cos wyprobowanego?
A co z pasami w ciazy? Stosujecie adaptery?
Ja korzystam od tygodnia z poduszki ze strony supermami. Ja mam powyżej 170cm wzrostu, więc kształt C i J mi odpadły i kupiłam 7. Zastanawiałam się jeszcze nad pałką, ale ta, co mam, jest bardzo wygodna :)
Adapter do pasów mam już prawie od początku ciąży.

Dziewczyny, czy korzystacie z poduch do spania? Mi sie robi niewygodnie, bo brzuch juz wyrazny. Czy mozecie polecic cos wyprobowanego?
Ja mam w kształcie litery C i o ile na początku nie była mi potrzebna to teraz jest wybawieniem. Mi się bardzo wygodnie śpi i jestem bardzo zadowolona .
A w ciągu dnia ją zwijam i kładę na niej nogi jak leżę żeby były wyżej :)

Nie stosowałam w żadnej ciąży. Teraz póki co jeżdżę z normalnie zapiętymi tylko część lędźwiowa pod przuch ściągnięta.

Rozumiem Cię bo też się stresuje a mam w poniedziałek. Choć jakoś wyjątkowo zakładam ze wszystko będzie dobrze a ta baba z luxmedu mi płci nie rozpozna bo przezierność mi na dwóch wizytach mierzyła. A właściwe mam 15 maja to jeszcze dłużej do czekania

GoJ to najwyżej będzie czwarte dziecko :)
Mąż już nie chce więcej a i ja się nie bardzo spieszę do 4 ciąży. Bo dzieci to bym mogła mieć i 10cioro ale nienawidzę być w ciąży. Czuję się ograniczona a dodatkowo teraz mimo że niby wszystko okej ja jestem fizycznie zmęczona.

Ja korzystam od tygodnia z poduszki ze strony supermami. Ja mam powyżej 170cm wzrostu, więc kształt C i J mi odpadły i kupiłam 7. Zastanawiałam się jeszcze nad pałką, ale ta, co mam, jest bardzo wygodna :)
Adapter do pasów mam już prawie od początku ciąży.
Ja mam 175 i nawet nie brałam nie myślałam że muszę mieć jakiś kształt dopasowany...

Od kilku dni mnie głowa cholernie boli. Daję radę funkcjonować ale to męczące a że ja z tych co leki w ostateczności to się tak bujam... może się tym USG stresuje i kurde jakkolwiek bardziej płcią niż zdrowiem bo chyba mi przeszła paranoja zamartwiania się o dzidzię odkąd ruchy regularne i coraz mocniejsze.

reklama
Do góry