reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A tak w ogóle to cała jestem podenerwowana i podekscytowana jutrzejszym USG....
Chciałabym już wiedzieć. Śniło mi się że miałam to USG i lekarz powiedział że syn i się popłakałam że nie chcę że chcę córkę że to niemożliwe że już mam dwóch i basta i że co znowu będę musiała być w ciąży? Masakra.

Jeśli jutro faktycznie powiedzą że chłop to będę rozvzarowana nie powiem ale przejdzie mi.

Rozumiem Cię bo też się stresuje a mam w poniedziałek. Choć jakoś wyjątkowo zakładam ze wszystko będzie dobrze a ta baba z luxmedu mi płci nie rozpozna bo przezierność mi na dwóch wizytach mierzyła. A właściwe mam 15 maja to jeszcze dłużej do czekania

GoJ to najwyżej będzie czwarte dziecko :)

reklama
Ja właśnie skończyłam latać na szmacie ostatnie pranko się pierze podłogi błyszczą pościel zmieniona można się relaksować na obiad naszykuje schabowe, frytki z piekarnika i jakaś surówka...... Ja nie mam tej poduchy do spania ale męża nie ma w tyg to zabieram jego kołdrę i sobie podkladam między nogi aby lepiej mi się spało :-p ja połówkowe mam w środę 9 maja również nie mogę się doczekać ale teraz jest mi łatwiej bo właśnie dopiero co tydzień temu byłam u swojego lekarza :-) :) wczoraj poprzegladalam ubranka ale mam ich dużo połowa nowych, reszta z giełdy po 2zl szt a normalnie piękne są i jeszcze ostatnio od koleżanki od kupiłam także ciuszki z głowy, mam już nianie aventa, mam komplety pościeli, zostalo kupić wózek, materac, butelki, leżaczek bujaczek, pieluszki tetrowe i kosmetyki także w czerwcu będę miała większy przypływ gotówki więc będę szaleć do woli ale oczywiście rozsądnie wszystko według listy i żadnych ubrań bo tego mam dużo ;)

U Nas burza dopiero idzie choć już się błyskało... ale teraz to się wiatrzysko zrywa...

Młode się właśnie do spania układa w prawej części brzucha standardowo zadając mi ból...
Jeszcze tylko jutro i USG. Może W KOŃCU dowiemy się KTO tam mieszka...

Coraz więcej śni mi się że dziecko jest już na świecie. Ostatnio znów wrócił sen o córce. Bawiłam się z nią i wkładałam na głowę różową kokardę a ona się buntowała. ;-)

A poza tym to śnią mi się takie bzdury... i najlepiej mi w łóżku w pozycji leżącej. Nawet przy biurku mi źle bo młode wytrzymuje do 30minut nim zacznie się rozpychać...
Życzę Ci tej córki z całego serca :-D

Dziewczyny, czy korzystacie z poduch do spania? Mi sie robi niewygodnie, bo brzuch juz wyrazny. Czy mozecie polecic cos wyprobowanego?
A co z pasami w ciazy? Stosujecie adaptery?
Ja korzystam od tygodnia z poduszki ze strony supermami. Ja mam powyżej 170cm wzrostu, więc kształt C i J mi odpadły i kupiłam 7. Zastanawiałam się jeszcze nad pałką, ale ta, co mam, jest bardzo wygodna :)
Adapter do pasów mam już prawie od początku ciąży.

Dziewczyny, czy korzystacie z poduch do spania? Mi sie robi niewygodnie, bo brzuch juz wyrazny. Czy mozecie polecic cos wyprobowanego?
Ja mam w kształcie litery C i o ile na początku nie była mi potrzebna to teraz jest wybawieniem. Mi się bardzo wygodnie śpi i jestem bardzo zadowolona .
A w ciągu dnia ją zwijam i kładę na niej nogi jak leżę żeby były wyżej :)

Nie stosowałam w żadnej ciąży. Teraz póki co jeżdżę z normalnie zapiętymi tylko część lędźwiowa pod przuch ściągnięta.

Rozumiem Cię bo też się stresuje a mam w poniedziałek. Choć jakoś wyjątkowo zakładam ze wszystko będzie dobrze a ta baba z luxmedu mi płci nie rozpozna bo przezierność mi na dwóch wizytach mierzyła. A właściwe mam 15 maja to jeszcze dłużej do czekania

GoJ to najwyżej będzie czwarte dziecko :)
Mąż już nie chce więcej a i ja się nie bardzo spieszę do 4 ciąży. Bo dzieci to bym mogła mieć i 10cioro ale nienawidzę być w ciąży. Czuję się ograniczona a dodatkowo teraz mimo że niby wszystko okej ja jestem fizycznie zmęczona.

Ja korzystam od tygodnia z poduszki ze strony supermami. Ja mam powyżej 170cm wzrostu, więc kształt C i J mi odpadły i kupiłam 7. Zastanawiałam się jeszcze nad pałką, ale ta, co mam, jest bardzo wygodna :)
Adapter do pasów mam już prawie od początku ciąży.
Ja mam 175 i nawet nie brałam nie myślałam że muszę mieć jakiś kształt dopasowany...

Od kilku dni mnie głowa cholernie boli. Daję radę funkcjonować ale to męczące a że ja z tych co leki w ostateczności to się tak bujam... może się tym USG stresuje i kurde jakkolwiek bardziej płcią niż zdrowiem bo chyba mi przeszła paranoja zamartwiania się o dzidzię odkąd ruchy regularne i coraz mocniejsze.

reklama
Do góry