reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja dziewczyny wczoraj po raz pierwszy poczułam „motylki”. Dosyć dziwnie, bo na wysokości pępka, ale siedziałam z nogami podkurczonymi . Kilka dni wcześniej było bulgotanie, plum tam gdzie macica. Nigdy wcześniej nie miałam takich odczuć. Jedna dziewczyna na zamkniętym napisała, ze to niemożliwe, ze za wysoko, za to druga potwierdziła, mówiąc ze miała tak samo, bo nawet jej położna pokazywała na usg.
Także wsłuchuję się i czekam na następna dawkę [emoji173]️
Fajnie..jedno z cudowniejsxych uczuć..

reklama
Dziewczyny jestescie niesamowite, ciezko bylo was nadgonic ale jakos mi sie odalo. Moj synek szaleje u mnie w brzuchu. Maz jest zachwycony wyraznie czuje ruchy, ja duzo mniej. Ja sie rozkreci to az boli
Ja teraz kompletnie z innej manki. Czy ktoras z was wybiera sie w podroz samolotem? Ja mam niedlugo mam przed soba lot i sie zastanawiam czy przed podroza musze miec papier od poloznej lub lekarza ze wsio ok z ciaza. Latam duzo ale nigdy sie nie spotkalam by ciezarna musiala sie tlumaczyc w ktorym jest tygodniu. Taki papier jest wymagany po 28tc a u mnie bedzie 25tc. Wlasnie kolezanka mnie nastraszyla ze ja pytali i musiala z lotniska dzwonic do poloznej. Karty ciazy nie chce brac bo u mnie to jest wielka teczka w ktora sa wpinane wszystkie wydruki badan. Macie jakis sposob na nadgorliwe pracownice lotniska. Ja nie mam wizyty u poloznej do wyjazdu a specjalnie nie chce mi sie isc.

Kurcze fajny dzień, gości, kilka drobiazgów dla dziecka od razu lepiej :-D dopiero zjadłam kolacje i idę spać.... Pozdrawiam i dobrej nocki.....

Kolacja;)

Załączniki

• DSC_1531.JPG
    DSC_1531.JPG
    786,8 KB · Wyświetleń: 89
Witajcie. Czytałam na baby apps ze jak ciśnienie nie przekracza 140... to nie ma się czym obawiać po nocy po odpoczynku przechodzi ja jeszcze nie miałam tego jestem w 21 tyg ciąży ale po bolewa mnie w krzyżu
Przechodzi...o zapomniałam zapytać czy któraś z was miałam już robiona glukozę???? na czczo bo u mnie lekarz ani mru na ten temat a to moja druga ciaza....
Ja miałam już robiona glukozę, ale wydaje mi się że wcześnie trochę bo w 19 tyg. Wyszła ok.
A wczoraj miałam wizytę i ciśnie 140/70 lekarz pytał czemu takie wysokie, ale powiedziałam że się dobrze czuje, narazie nic mi nie dał więc chyba się mieszczę w granicach normy :)
A ciśnienie mialam mierzone po ważeniu, więc może jak zobaczyłam wagę to aż mi podskoczyło heh :D

Ja miałam już robiona glukozę, ale wydaje mi się że wcześnie trochę bo w 19 tyg. Wyszła ok.
A wczoraj miałam wizytę i ciśnie 140/70 lekarz pytał czemu takie wysokie, ale powiedziałam że się dobrze czuje, narazie nic mi nie dał więc chyba się mieszczę w granicach normy :)
A ciśnienie mialam mierzone po ważeniu, więc może jak zobaczyłam wagę to aż mi podskoczyło heh :D
No może
Przy takim chyba warto sprawdzić sobie w domu w wolnej chwili. Tak dla pewności..

Co do samolotu nie pomogę, bo nie latam poza wakacjami.. A w tym roku loty odpuszczam x racji ciąży. Ale odnośnie karty to też bym nie ryzykowala. Lepiej mieć.

Mnie wczoraj spuchla 1 nogą bardzo, dzisiaj już lepiej..

Trzymajcie się dziewczyny. Mój synek już od 6 z dziadkiem przed domem, wczoraj zasnął w dziadka łóżku. Sprzedane dziecko. Dobrze że będę miała młodszy model.. A raczej modelkę.. miłego dnia

Ja do Achremczyk, a na kiedy masz termin, bo juz nie pamietam. Ja na 15, ale dwie poprzednie ciaze rodzilam w 38 tyg. Wiec teraz tez moze [emoji4]
Słyszałam o tej Pani doktor. Nie wiem czy jej mąż nie przyjmował u nas w przychodni . Bardzo fajny lekarz internista i specjalista od płuc.

Co do terminu . Mam 7 lub 9 września.
Ale ostatnio dowiedziałam się ,ze jak niunia będzie tak rosła to może się trafić tydzień wcześniej poród :) może jakimś cudem się spotkamy ?:)

reklama
Do góry