reklama
Mama7
Fanka BB :)
Goj ja opuściłam stolicę i siedzę na mazurach. Jest cudnie. Synkiem zajmują się dziadkowie a ja relaksik. Minus taki że mam opuchnięte nogi ale pocieszma się że może od długiej drogi samochodem. Już miesiąc temu mi spuchły i po kilku dniach przeszło.
Uwielbiam taka pogodę.. minus jest taki ze jutro wracam tez samochodem. Synek
już płacze że nie chce wracać, a ja mam ostatnią chwilę żeby zrobić w sobotę krew do wizyty w pn wiec musimy. Tu domek z podwórkiem to ma raj
już płacze że nie chce wracać, a ja mam ostatnią chwilę żeby zrobić w sobotę krew do wizyty w pn wiec musimy. Tu domek z podwórkiem to ma raj
Powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Jeśli skurcze nie są bolesne to pewnie skurcze Braxtona-Hicksa - macicy ćwiczy do porodu.Witajcie
Jestem w 20 tygodniu ciąży. W poniedziałek byłam na kontroli wszystko według lekarza ok .Szyjka ok ,pH ok .Mam co jakisłychać czas uczucie ze macica się napina czy macie również takie coś? Czy na skurcze nie za wcześnie? Jak myślicie?
No ja nie mam nikogo na Mazurach które notabene kocham. Mnie w żadnej ciąży nic nie puchło co aż dziwne przy moich porąbanych nerkach. Teraz też póki co pęcinki mam jak łania. Ale pod coraz większym znakiem zapytania staje 4h podroż w jedną stronę na wakacje... chcieliśmy do kątów rybackich jechać tam gdzie rok temu tylko że tym razem wyjątkowo domek nie namiot.Goj ja opuściłam stolicę i siedzę na mazurach. Jest cudnie. Synkiem zajmują się dziadkowie a ja relaksik. Minus taki że mam opuchnięte nogi ale pocieszma się że może od długiej drogi samochodem. Już miesiąc temu mi spuchły i po kilku dniach przeszło.
O, a jakie studia? no i z ciekawości, jaki lekarz. Ja jestem u Czyrniańskiego.Ja studia w Koszalinie, praca tez i lekarz tez :-)
Jak Wam minął dzień? My pojechaliśmy na wieś. Nadal martwię się, że idę do tego szpitala, ale jestem spokojniejsza. Zrobiliśmy dzisiaj grilla, było cudownie
Co do ciśnienia to ja się zastanawiam jaki jest próg w tym czy nie jest za niskie, bo u mnie bywa naprawdę niskie ciśnienie.
U mnie ruchy dziecka już od dawna, a teraz to czuję jak kopie. Czasem kopnela moja corcie, gdy ja karmilam Będą dwie psociarki
Co do ciśnienia to ja się zastanawiam jaki jest próg w tym czy nie jest za niskie, bo u mnie bywa naprawdę niskie ciśnienie.
U mnie ruchy dziecka już od dawna, a teraz to czuję jak kopie. Czasem kopnela moja corcie, gdy ja karmilam Będą dwie psociarki
b_dob
Hej, jesli chodzi o cisnienie to ja najnizsze w ciazy mialam 90/52 i lekarka mówiła że to już graniczne i ze gdyby było niżej to mam alarmować ale na szczęście samo się unormowało i teraz jest książkowe ☺ ja weekend spędziłam jeżdżąc po grillachbu znajomych ☺ najpierw sama gościłam co chwilę więc teraz sobie odbiłam...ale ogólnie to zmęczona jestem...namawiam męża żeby mi hamak zamontował bo coś czuję że to byłoby moje ulubione miejsce spoczynku w tej ciąży już za kilka dni usg połówkowe, nie mogę się doczekać a mała dokazuje ze nie wiem, kopniaczki coraz mocniejsze ☺ U nas teraz niekończący się remont trwa ale już widać powoli światelko w tunelu.Jak Wam minął dzień? My pojechaliśmy na wieś. Nadal martwię się, że idę do tego szpitala, ale jestem spokojniejsza. Zrobiliśmy dzisiaj grilla, było cudownie
Ale u nas pioruny biją ale ani kropla deszczu nie spadła a przydałby się deszcz bo sucho...masakra, co prawda sadzilam dzisiaj sałatki i trochę szkoda by mi ich było tym bardziej ze w innych częściach kraju to i burze z gradem zapowiadali. Co do lokalizacji to ja małopolskie ☺
U Nas burza dopiero idzie choć już się błyskało... ale teraz to się wiatrzysko zrywa...
Młode się właśnie do spania układa w prawej części brzucha standardowo zadając mi ból...
Jeszcze tylko jutro i USG. Może W KOŃCU dowiemy się KTO tam mieszka...
Coraz więcej śni mi się że dziecko jest już na świecie. Ostatnio znów wrócił sen o córce. Bawiłam się z nią i wkładałam na głowę różową kokardę a ona się buntowała. ;-)
A poza tym to śnią mi się takie bzdury... i najlepiej mi w łóżku w pozycji leżącej. Nawet przy biurku mi źle bo młode wytrzymuje do 30minut nim zacznie się rozpychać...
Młode się właśnie do spania układa w prawej części brzucha standardowo zadając mi ból...
Jeszcze tylko jutro i USG. Może W KOŃCU dowiemy się KTO tam mieszka...
Coraz więcej śni mi się że dziecko jest już na świecie. Ostatnio znów wrócił sen o córce. Bawiłam się z nią i wkładałam na głowę różową kokardę a ona się buntowała. ;-)
A poza tym to śnią mi się takie bzdury... i najlepiej mi w łóżku w pozycji leżącej. Nawet przy biurku mi źle bo młode wytrzymuje do 30minut nim zacznie się rozpychać...
reklama
Chloe.Chloe
Jestem w 21 tc, ale wg usg genetycznego (i tego kaze sie trzymac lekarz) ciaza jest starsza o 5 dni czyli 22 tc, a termin na 8.09. Na razie bylam na usg polowkowym, a robil mi je prof. Węgrzyn (W-wa), ktory ma certyfikat na echo serca plodu. Nie bylo to echo, a usg polowkowe, ale ogladal tez serduszko i nic zlego poki co nie zauwazyl. Z racji obciazenia rodzinnego (wrodzona wada serca ojca) zalecil echo za 4 tyg. I tak zrobimy. Nie wiem jeszcze do kogo pojdziemy, popytam lekarke, bo lekarze sie znaja i wiedza kto dobrze robi . Info dla dziewczyn z Warszawy: zdaniem mojej doktorki w Multimedzie pracuja dobrzy specjalisci . Ja bylam tam na usg gen.i polowkowym i jestwm zadowolona.Chloechloe gratulacje dużego synka. A który jesteś tydzień że robiłaś echo?