reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Ktosik_Cosik ja w 20 tygodniu poprzedniej ciąży leciałam na Cypr (kwiecień 2016) nikt nie sprawdzał żadnych dokumentów związanych z ciążą. Z tego co wiem od 36 tygodnia nie wpuszczają na pokład z obawy na wcześniejszy poród i konieczność lądowania na innym lotnisku które kosztuje krocie...
Może jeśli masz duży brzuszek będą chcieli zobaczyć dokument potwierdzający tydzień ciąży.

reklama
Ja
to się nie wypowiadam na temat badań bo ja żadnych nie miałam wykonywanych w Holandii więc pozostaje w milczeniu . Za 2 tygodnie idę na usg zajrzeć do mojej dzidzi ci u niej tutaj też wykonywane są 3 usg . Więc jakoś muszę sobie radzić a w ja 27 tygodniu mam zaplanowane usg 4d to będzie dopiero przeżycie . Tak poza tym to u nas super mala rusza sie jak szalona , od poniedziałku zaczynam urlop tygodniowy ale zostajemy tutaj na miejscu i zabieramy się za urządzenie pokoika dla Natali . Więc Polska w tym roku odpada na następny rok napewno już z małą do niej zawitam . [emoji16]

Co do latania w ciazy to poszczegolne firmy lotnicze maja swoje polityki-najlepiej sprawdzix na stronie konkretnej linii. Gdzies czytalam, ze trzeba miec zaswiadczenie od lekarza z info, ze mozesz latac. Raczej po angielsku ;). Nie pamietam od ktorego tc.

A ja bylam wczoraj na usg polowkowym i moj synus ma prawie 400 g. Wszystko inne w normie. Zdjecia 3d nie dostalismy, bo jakies nieladne bylo i maluszek zaslanial buzke raczkami. Wg lekarza na tym etapie dzieciatko nie ma prawie tkanki tluszczowej i dlatego jest chudziutkie i jeszcze nie ma dzidziusiowych puckow.
Bylam w Multimedzie u prof. Wegrzyna, ktory jest rzekomo specjalista od echa serca. Kazal nam isc jednak na kolejne echo za ok. 4 tc (z powodu obciazen rodzinnych). W tym badaniu wszystko wg niego wygladalo prawidlowo.

Witajcie
Jestem w 20 tygodniu ciąży. W poniedziałek byłam na kontroli wszystko według lekarza ok .Szyjka ok ,pH ok .Mam co jakisłychać czas uczucie ze macica się napina czy macie również takie coś? Czy na skurcze nie za wcześnie? Jak myślicie?

Witajcie
Jestem w 20 tygodniu ciąży. W poniedziałek byłam na kontroli wszystko według lekarza ok .Szyjka ok ,pH ok .Mam co jakisłychać czas uczucie ze macica się napina czy macie również takie coś? Czy na skurcze nie za wcześnie? Jak myślicie?

A mówiłaś o tym lekarzowi?ja wiem ze tj od tego ze brzuch czuć nisko toc zalezy która ciąża.

reklama
Do góry