reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziekuje. Ojj nastresowalam sie. Cala noc nie spalam czy dzidzia zdrowa.
O 17 jeszcze wizyta u mojego gina. Ale to juz pestka :)
Co do morfologi i moczu to mi juz zlecal 3 razy. Teraz mialam rowniez robione tokoplazmozy drugi raz.
Cisnienie u mnie to takiej spiacej krolewny. Przeważnie bardzo niskie ale cale zycie takie mialam wiec sie nie martwie.
Z badań Mialam juz hiv, cytologie, rozyczke, odczyn coombsa, glukoze na czczo, tarczyce i grupe krwi z przeciwcialami.
Moj gin jest belardzo skrupulatny i lubi wypisywac badania. Ale na pierwszej wizycie powiedzial mi ze gdybym chodzila do niego na nfz lub lux med to bylo by tych badan mniej.
A ja na wizyte chodze prywatnie a badania wszystkie na lux med robie ;)

reklama
Zanciak to trzymam kciuki za córeczkę. Ale wiadomo najważniejsze aby zdrowe.
My od początku tej ciąży założyliśmy że chłopiec. Jakoś instynktownie bo liczyłam że począł się tuż przed owulacja i w 12 tyg tak nam się z mężem wydawało. Jak okazało się że dziewczynka to aż się popkakalam. Marzyłam o córci..
Ja bym chciała chłopca chyba coś niezrozumiale bapisalam, ale z dziewczynki też się uciesze :)

Ktoś pisał o golabkach z młodej kapusty (przepraszam ale juz nie pamiętam kto)... Ale bym zjadła... A tak mi sie nie chce ich robić :D

Jejku dziewczyny zazdroszczę wam że wiecie jak dzieciaczki. Ja miałam wizytę 28 marca i kolejna dopiero 9 maja (musiałam przełożyć, później majówka i tak wyszło). To jeszcze 2 tygodnie... Jajo zniosę. Dobrze że młode daje znać o sobie to jestem w miarę spokojna :)
Też wizytę mam 9 maja.

To jest rzeczywiście straszne. I bardzo mi z tego powodu przykro.
Pamiętam, kiedy opowiadałam ciotce 11lat tylko ode mnie starszej, jaki poród sn był ciężki, a ona do mnie, że ja się nie liczę, grunt że dziecko ok, albo kiedy nosiłam w chuscie kilkakrotnie usłyszałam, że jestem złą matką od obcych ludzi.
Dlatego ja nie potępiam, ani nie pouczam.
Niepowiklany poród SN jest sto razy lepszy dla matki i dziecka,ale sama prawdopodobnie znów będę mieć CC na zimno i co zrobię? Nic.
A ja np. chce CC bo niby mogłabym naturalnie rodzić, ale się boje bo miałam jedną cesarkę i chce kolejną bo się po prostu boje. A na pierwszy poród bylam nastawiona na naturalny nie wyszło.

Ktoś pisał o golabkach z młodej kapusty (przepraszam ale juz nie pamiętam kto)... Ale bym zjadła... A tak mi sie nie chce ich robić :D

Jejku dziewczyny zazdroszczę wam że wiecie jak dzieciaczki. Ja miałam wizytę 28 marca i kolejna dopiero 9 maja (musiałam przełożyć, później majówka i tak wyszło). To jeszcze 2 tygodnie... Jajo zniosę. Dobrze że młode daje znać o sobie to jestem w miarę spokojna :)
Też tak długo czekam, miałam wizytę 22 marca z USG, a teraz 12 maja kolejne USG.

Ja też po cc ale teraz chce spróbować sn, tak z ciekawości :p Cycowalam syna 17 miesięcy, odstawił się sam koło 8-10 tygodnia tej ciąży. Teraz jak będzie mi dane tez bym chciała a jak nie to mm.

Obie sprawy: poród i karmienie uwazam za każdego indywidualna sprawe i jego wybor, a czasem nie wybór a zbieg zdarzeń ;)

reklama
Hej, ja juz po wizycie...będzie druga córeczka:happy2::happy::happy: bardzo się cieszę. Cieszy mnie ze będą siostry, sama mam 6 lat starszego brata i jest ok ale nigdy nie bedzie takiej zażyłości jak miedzy rodzenstwem tej samej płci, takie moje zdanie. Mała waży 275 g a to 18+5 dc. Uciekam świętować drugą córę :laugh2:

Do góry