reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej dziewczyny trochę mnie nie było A tu widzę duuuzo nowości :-) mam nadzieję że maleństwa u was rosną i wszystko ok :-)
Mam pytanko jak u was z cerą jest? Kurczę ostatnio tak mi się pogorszyła że szok. Jakieś krostki zaczerwienienie i w ogóle. Jakoś inaczej dbacie o buzie?

Też mam ten problem... Nigdy nie miałam idealnej cery, ale teraz to tragedia. Próbuje się ratować mascia cynkowa i olejkiem z drzewa herbacianego, może i jest delikatna poprawa, ale chętnie poznam Wasze sposoby na zadbanie o skórę w ciąży :)

reklama
@Bajdelka35 niskie masz te wolne hormony, więc i dlatego dostałaś Euthyrox. Najprawdopodobniej jeszcze ci podniesie dawkę. Nie martw się TSH wolno się zmienia. Potrzebuje około 4-6 tygodni, żeby zareagować na leki. Ważne, że przyjmujesz hormon i podnosisz tym samym wolne hormony, bo one są najważniejsze.
No ale nie rozumiem wolne hormony mam niskie to źle??? A w normach ciążowych się mieszcze więc jakbyś mogła mi to jaśniej wytłumaczyć bo ja naprawdę nigdy nie miałam z tym problemu i nie wiem dokładnie o co chodzi, a jak myślisz ten wynik 2,5teraz to nadal źle? Kurde nic z tego nie kumam

Też mam ten problem... Nigdy nie miałam idealnej cery, ale teraz to tragedia. Próbuje się ratować mascia cynkowa i olejkiem z drzewa herbacianego, może i jest delikatna poprawa, ale chętnie poznam Wasze sposoby na zadbanie o skórę w ciąży :)
Nie jem zbytnio słodyczy, ostrych rzeczy bo po tym mam pogorszenie używam do ciała zwykłej oliwki a do twarzy kremy Ziaja bo też lubię po jakiejś zmiana dostać wysypu

@Bajdelka35 niskie masz te wolne hormony, więc i dlatego dostałaś Euthyrox. Najprawdopodobniej jeszcze ci podniesie dawkę. Nie martw się TSH wolno się zmienia. Potrzebuje około 4-6 tygodni, żeby zareagować na leki. Ważne, że przyjmujesz hormon i podnosisz tym samym wolne hormony, bo one są najważniejsze.
I jeszcze mam pytanie jak to możliwe że 6lat temu jak tsh miałam bliżej 3 to lekarka nie kazała nic z tym robić? I żyłam w nieświadomości??

A ja gadałam dziś do odkurzacza wycignelam drania z szafy i mówię do niego ze go dziś użyje spokojnie aby sobie czekał na swoją kolej hi hi i musiałam poodkurzac, nasmazylam naleśników, byłam w sklepie i pranie rozwiesilam patrzę a tu już 13szok ten dzień przeleciał mi przez palce...

@Bajdelka35 są różni lekarze. Może kiedyś normy były inne. Zresztą samo TSH np. 3 o niczym nie świadczy. Może skakać nawet przy nerwach. Wolne hormony masz w normie, ale w dolnej granicy. Zawsze lepiej, żeby w ciąży były w górnej granicy, ale każdy lekarz ma inne zdanie na ten temat. Na spokojnie poczekaj na wizytę. Jeśli czujesz się okej to nie masz powodów do nerwów :)

Ja to peeling i pianką oczyszczająca z kremów cały czas przewaznie tylko zwykłego nivea używałam i ok było. A teraz nic nie pomaga.

Jakiego mam lenia tak mi sie nie chce jechac dzis do tego lekarza a za chwile trzeba sie zbierac
Mi się pogarsza pamięć i koncentracja i to bardzo :D
Mnie pamięć szwankuje na potęgę aż się zaczynam o siebie martwić. Mam nadzieję że mi to minie... albo zapomnę że nie pamiętam. ;-)

Co do cery to masakra. Mam wszystkie rodzaje pryszczy od czoła po brzuch.

reklama
Dziewczyny czy wybtez macie tak wyczulony słuch ?
Mieszkam na wsi . Zawsze w nocy psy szczekają :D
Normalka...
Ale od 2 tygodni budzę się jak słyszę psa. Mój mąż się nie budzi . Brat mieszka z boku też nie słyszy ;D

Problem śmieszny , ale jestem tak zmęczona w ciągu dnia. . . ;)
Słuch mam bardzo dobry, ale za to w nocy od zawsze spałam jak zabita, a teraz budzi mnie byle co. Pies głośniej położy się na panelach, a ja już w pełni rozbudzona. Na szczęście zasypiam też w mgnieniu oka...

a to mój Borysek z ostatniego usg
Jaka buziulka słodka :) Czyli tak to usg 4d wygląda w 21 tygodniu. Super, właśnie wtedy będę miała połówkowe :)

Do góry