reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej dziewczyny trochę mnie nie było A tu widzę duuuzo nowości :-) mam nadzieję że maleństwa u was rosną i wszystko ok :-)
Mam pytanko jak u was z cerą jest? Kurczę ostatnio tak mi się pogorszyła że szok. Jakieś krostki zaczerwienienie i w ogóle. Jakoś inaczej dbacie o buzie?

Też mam ten problem... Nigdy nie miałam idealnej cery, ale teraz to tragedia. Próbuje się ratować mascia cynkowa i olejkiem z drzewa herbacianego, może i jest delikatna poprawa, ale chętnie poznam Wasze sposoby na zadbanie o skórę w ciąży :)

reklama
@Bajdelka35 niskie masz te wolne hormony, więc i dlatego dostałaś Euthyrox. Najprawdopodobniej jeszcze ci podniesie dawkę. Nie martw się TSH wolno się zmienia. Potrzebuje około 4-6 tygodni, żeby zareagować na leki. Ważne, że przyjmujesz hormon i podnosisz tym samym wolne hormony, bo one są najważniejsze.
No ale nie rozumiem wolne hormony mam niskie to źle??? A w normach ciążowych się mieszcze więc jakbyś mogła mi to jaśniej wytłumaczyć bo ja naprawdę nigdy nie miałam z tym problemu i nie wiem dokładnie o co chodzi, a jak myślisz ten wynik 2,5teraz to nadal źle? Kurde nic z tego nie kumam

Też mam ten problem... Nigdy nie miałam idealnej cery, ale teraz to tragedia. Próbuje się ratować mascia cynkowa i olejkiem z drzewa herbacianego, może i jest delikatna poprawa, ale chętnie poznam Wasze sposoby na zadbanie o skórę w ciąży :)
Nie jem zbytnio słodyczy, ostrych rzeczy bo po tym mam pogorszenie używam do ciała zwykłej oliwki a do twarzy kremy Ziaja bo też lubię po jakiejś zmiana dostać wysypu

@Bajdelka35 niskie masz te wolne hormony, więc i dlatego dostałaś Euthyrox. Najprawdopodobniej jeszcze ci podniesie dawkę. Nie martw się TSH wolno się zmienia. Potrzebuje około 4-6 tygodni, żeby zareagować na leki. Ważne, że przyjmujesz hormon i podnosisz tym samym wolne hormony, bo one są najważniejsze.
I jeszcze mam pytanie jak to możliwe że 6lat temu jak tsh miałam bliżej 3 to lekarka nie kazała nic z tym robić? I żyłam w nieświadomości??

A ja gadałam dziś do odkurzacza wycignelam drania z szafy i mówię do niego ze go dziś użyje spokojnie aby sobie czekał na swoją kolej hi hi i musiałam poodkurzac, nasmazylam naleśników, byłam w sklepie i pranie rozwiesilam patrzę a tu już 13szok ten dzień przeleciał mi przez palce...

@Bajdelka35 są różni lekarze. Może kiedyś normy były inne. Zresztą samo TSH np. 3 o niczym nie świadczy. Może skakać nawet przy nerwach. Wolne hormony masz w normie, ale w dolnej granicy. Zawsze lepiej, żeby w ciąży były w górnej granicy, ale każdy lekarz ma inne zdanie na ten temat. Na spokojnie poczekaj na wizytę. Jeśli czujesz się okej to nie masz powodów do nerwów :)

Ja to peeling i pianką oczyszczająca z kremów cały czas przewaznie tylko zwykłego nivea używałam i ok było. A teraz nic nie pomaga.

Jakiego mam lenia tak mi sie nie chce jechac dzis do tego lekarza a za chwile trzeba sie zbierac
Mi się pogarsza pamięć i koncentracja i to bardzo :D
Mnie pamięć szwankuje na potęgę aż się zaczynam o siebie martwić. Mam nadzieję że mi to minie... albo zapomnę że nie pamiętam. ;-)

Co do cery to masakra. Mam wszystkie rodzaje pryszczy od czoła po brzuch.

reklama
Dziewczyny czy wybtez macie tak wyczulony słuch ?
Mieszkam na wsi . Zawsze w nocy psy szczekają :D
Normalka...
Ale od 2 tygodni budzę się jak słyszę psa. Mój mąż się nie budzi . Brat mieszka z boku też nie słyszy ;D

Problem śmieszny , ale jestem tak zmęczona w ciągu dnia. . . ;)
Słuch mam bardzo dobry, ale za to w nocy od zawsze spałam jak zabita, a teraz budzi mnie byle co. Pies głośniej położy się na panelach, a ja już w pełni rozbudzona. Na szczęście zasypiam też w mgnieniu oka...

a to mój Borysek z ostatniego usg
Jaka buziulka słodka :) Czyli tak to usg 4d wygląda w 21 tygodniu. Super, właśnie wtedy będę miała połówkowe :)

Do góry