reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Masz prawo na NFZ iść bez kolejki do jakiegokolwiek gina kiedykolwiek coś się dzieje.
Byłam u położnej myślałam że mnie zapisze do ginekologa wcześniej powiedziała że to nic, ale ja pewna nie jestem że to nic. Innej przychodni u mnie nie ma, jedynie mogłabym do szpitala jechać, ale nie wiem czy to już nie przesada.

oar8yx8d6a2llcco.png

reklama
Byłam u położnej myślałam że mnie zapisze do ginekologa wcześniej powiedziała że to nic, ale ja pewna nie jestem że to nic. Innej przychodni u mnie nie ma, jedynie mogłabym do szpitala jechać, ale nie wiem czy to już nie przesada.

oar8yx8d6a2llcco.png
ja bym poszła do lekarza, szpitala gdziekolwiek, ale ja to jestem przewrażliwiona na punkcie opryszczki, bo nigdy w życiu nie miałam, a ostatnio mój mąż miał i od razu go do lekarza wysłałam żeby się leczył jakimiś silniejszymi lekami na receptę ,które szybciej działają i inne środki ostrożności, bo się bałam żeby się pierwszy raz w ciąży nie zarazić, bo też czytałam, że jest niebezpieczne jeżeli po raz pierwszy w ciąży się zarazisz, ale skoro położna powiedziała, że ok to może tak jest, nie wiem. Tak czy inaczej poszłabym gdzieś indziej to zweryfikować, jakby były dwie takie same opinie to ok.

ja bym poszła do lekarza, szpitala gdziekolwiek, ale ja to jestem przewrażliwiona na punkcie opryszczki, bo nigdy w życiu nie miałam, a ostatnio mój mąż miał i od razu go do lekarza wysłałam żeby się leczył jakimiś silniejszymi lekami na receptę ,które szybciej działają i inne środki ostrożności, bo się bałam żeby się pierwszy raz w ciąży nie zarazić, bo też czytałam, że jest niebezpieczne jeżeli po raz pierwszy w ciąży się zarazisz, ale skoro położna powiedziała, że ok to może tak jest, nie wiem. Tak czy inaczej poszłabym gdzieś indziej to zweryfikować, jakby były dwie takie same opinie to ok.
Właśnie mam zamiar podejść na pogotowie po 18 tam powinien być jakiś lekarz, ale na pewno nie ginekolog.

oar8yx8d6a2llcco.png

Dziewczyny zjadlam leczo takiego szalenstwa w brzuchu jeszcze nie bylo malej :D az mi sie smiac chce jak fika. Dzisiaj chyba ma dzien fikania a pewnie zaraz jak wejde na usg to sie wypnie lekarzowi :p

Dziewczyny zjadlam leczo takiego szalenstwa w brzuchu jeszcze nie bylo malej :D az mi sie smiac chce jak fika. Dzisiaj chyba ma dzien fikania a pewnie zaraz jak wejde na usg to sie wypnie lekarzowi :p
Zazdroszczę :) U mnie cały czas nic, a przynajmniej nic konkretnego ;) Coś czuję od trzech dni, ale nei wiem czy to niestrawność, czy dziecko ;)

Pierwsza opryszczka w ciąży niestety nie jest za dobra. Dzidzia może mieć uszkodzony słuch. Dlatego trzeba o tym wspomnieć przy badaniu przesiewowym w szpitalu.
Mi na SR w 2014 mówili, że nawet jak to jest powrotna infekcja, to mam powiedzieć. I byłam później na dodatkowym badaniu słuchu z dziećmi.

reklama
Dziewczyny na problemy z cerą nie pomogę bo ja o dziwo i teraz i w.poprzedniej.ciazy cere mam super, o niebo lepszą niz normalnie. Pamietam jak w pierwszej ciazy kazdy wrozyl mi syna bo podobno.to dziewczynki odbieraja nam mamom urode a tu bach i córka jest wiec zawsze mowię ze widocznie nie było co odbierać ☺☺☺ ciekawe czy jutro pozbam plec bo teraz tez wróżą synka a ja taka pewna nie jestem u mnie dzisiaj zupa ogórkowa, mialam gotowac drugie danie ale mąż kazał odpoczywać więc wcinam truskawki z córą, ona pałaszuje cukrem oczywiście bo takie lubi najbardziej. Na swoje muszę poczekać choć już kwitną ☺ trochę posprzątałam, poprałam, popracowałam w ogrodzie i zmęczona jestem w sumie, a ze codziennie o 6:00 pobudka bo mała do przedszkola trzeba odtransportować to marzy mi się drzemka taka popoludniowa.

Do góry