reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja mam problemy z zaparciami i bez ciąży. Ale już parę lat temu odkryłam że pomaga mi bardzo codzienna owsianka rano. Jeśli jem ją regularnie to wszystko się reguluje i problemów nie ma. A że lubię i można na różne sposoby robić to sie objadam codziennie ;)

U mnie młode też kopię coraz intensywniej :) brzuch rośnie ale powolutku.

@Marciaa wyglądasz kwitnąco :)

@GoJ wszystkiego najlepszego dla syna! 10 lat... Za chwilę będziesz miala nastolatka w domu ;)

@KatarzynaCarmen bardzo zgrabny brzuszek jak na ten etap :)

reklama
w wadze wyjściowej?;) jak to zrobiłaś..
mi przemiana materii w ciązy siada...raz na 3dni idę na kibelek :((
nie mam żadnych zachcianek. Jem 1 i drugie śniadanie obiad i owoc..chodzę do pracy i wiecznie latam...jaka to sprawiedliwość? ;))))
Zagmatwana sprawa, ale powiem, że dieta cykrzycowa tak na mnie wpłynęła, że schudłam jeszcze.

U nas to w ogóle dopiero po 40 roku życia ale ja w Polsce zawsze się kontroluje .
Wiesz raz zrobiłam badania na Tsh w Polsce to miałam ponad 5 gdzie jak nigdy nie chorowalan na tarczyce , wróciłam spanikowana z Polski i zrobiłam tutaj wszystkie badania na tarczyce i wyszło mi idealnie 2.5 więc nie wiem sama jak to jest chyba mają wadliwe sprzęty w tej Polsce bo jak bym poszła do lekarza to od razu przepisalby mk.syerydy na tarczyca i bym sobie ja zniszczyła nie wiedząc
Bez problemu zaszłam w ciąże to już coś o czymś świadczy
Samo TSH, nawet jak miałaś 5, o niczym nie świadczy, bo nawet stres je podbija i długo się zmienia. Więc np. miesiąc wcześniej dużo się stresowałaś i to wpłynęło na wynik. Najważniejsze są wolne hormony i żaden mądry lekarz na podstawie samego TSH nie przepisuje żadnych leków :)

Zagmatwana sprawa, ale powiem, że dieta cykrzycowa tak na mnie wpłynęła, że schudłam jeszcze.

Samo TSH, nawet jak miałaś 5, o niczym nie świadczy, bo nawet stres je podbija i długo się zmienia. Więc np. miesiąc wcześniej dużo się stresowałaś i to wpłynęło na wynik. Najważniejsze są wolne hormony i żaden mądry lekarz na podstawie samego TSH nie przepisuje żadnych leków :)
Ale jak przyjechałam do Holandii to miałam 2.5 w tym samym tygodniu był wykonywany pomiar ?

Nie mam pojęcia, czym spowodowany był szybki spadek. Ale na pewno w wolnych hormonach byłoby widać, że nic ci nie dolega :)
A wyobraź sobie że miałam jeszcze większego strażą jak robiłam badanie w Holandii jak się wystraszylam że nigdy nie miałam problemów z tarczyca a tu w Polsce takie badanie i wyszło tak wysoko

A wyobraź sobie że miałam jeszcze większego strażą jak robiłam badanie w Holandii jak się wystraszylam że nigdy nie miałam problemów z tarczyca a tu w Polsce takie badanie i wyszło tak wysoko
Może jakieś inne jednostki mieli.. nie mam pojecia, ale dobrze, że wtedy wykonałaś kolejne kontrolne badanie :D

5 maja będzie polowkowe tak ? Mało robią usg ale nie dziwię się jak nie ma.potrzeby to po co ciągle maluszka denerwować już niedługo będziemy cieszyć się nim jak już będzie na świecie [emoji2] jeszcze tylko 20 tygodni szybko minie tym bardziej że lato ładna pogoda
Jakieś 30 lat temu robili tylko ze wskazania USG i kobietki dawały radę. Teraz tylko takie niecierpliwe jesteśmy.
Tak połówkowe genetyczne w sensie prenatalne jakkolwiek. Niby wcześniej i PAPPA i USG perfect ale i tak się denerwuję. Tak już to z byciem matką jest. Nigdy o dziecko nie przestanie się człowiek martwić. Do dziś sprawdzam czy synowie oddychają gdy śpią...

Jeszcze miałam napisać jak ja wam zazdroszczę tych kopniakow aż nie mogę uwierzyć że ja jeszcze nic nie czuje to moja 3 ciąża ja nie wiem czy faktycznie te łożysko wszystko amortyzuje??? W poprzednich ciążach miałam na tylnej ścianie do piątku jajko zniose
Ja mimo że też 3 bardzo późno poczułam ruchy w porownaniu z pierwszą i drugą... tzn. tak mi się wydaje ale w sumie czy dobrze pamiętam to nie wiem.

reklama
Jakieś 30 lat temu robili tylko ze wskazania USG i kobietki dawały radę. Teraz tylko takie niecierpliwe jesteśmy.
Tak połówkowe genetyczne w sensie prenatalne jakkolwiek. Niby wcześniej i PAPPA i USG perfect ale i tak się denerwuję. Tak już to z byciem matką jest. Nigdy o dziecko nie przestanie się człowiek martwić. Do dziś sprawdzam czy synowie oddychają gdy śpią...
Jasne i też nie chce oszalec za każdym razem biec żeby mi całe ciało badali skoro 30 lat temu rodzimi dzieci i nawet nie było mowy o jakoś badaniach bo poprosi tego nie było i też dzisiaj żyjemy. Ja uważam co ma.byc to będzie.

Do góry