reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
@Angelika89, no i słusznie, trzeba być dobrej myśli, u mnie też znajduje co jakiś czas różne ciekawe, niekoniecznie optymistyczne rzeczy: no, że zwiększone ryzyko wad serca to już od dwóch wizyt wiem, zastój w nerce też mnie uświadomił, ale maluszek rośnie i mimo wszystko wierzę, że ryzyko jednak przejdzie bokiem, a nerka chwilowo się leni. Będzie dobrze, najważniejsze tak jak piszesz, że maleństwo rośnie i reszta jest dobrze.:)

A czemu zastój w nerce? Miałaś problemy ?
I czemu ryzyko wad serca ?

Hej.

mam dzisiejszego dnia dosc. Bylam z mlodym synem na usg. I wkurza mnie to ze robia usg miedzy 9:30 a 11 i to dzieciom. I dziecko musi byc na czczo. Moze bym sie nie wkurzala ale trzeba jechać o 7 lub 8 rano zajac sobie kolejke bo przecież nie na godziny tylko jak sobie czlowiek miejsce zajmie tak wejdzie. Mlody juz sie darl na korytarzu daj mi jesc. Jestem glodny a wytlumacz 4 latkowi ze nie moze...nastepnym razem umowie sie prywatnie rano...i w tylku mam nie bede czekac z dzieckiem tyle czasu az laskawie nas zawola.

Jeszcze drugi syn daje w palnik w przedszkolu. Maz pojechał go odebrac i litanie wysluchal od pan ze pyskuje mlody.

To tez ciężkawy dzień :/ no tak to jest z młodymi

Zastój w nerkach wada rozwojowa. Gdzies cos sie przyblokuje skręci albo nie rozwiniee właściwie. Przerabiam temat z mlodszym synem od urodzenia.

Endura
Gratuluje wyboru :)
Chciałabym już mieć pewność co chce ;)
W Opolu mały wybór a misze pomacać przed wyborem. Udam się do Wrocławia jak tylko stanę lepiej na nogach

Angelika
Ja miałam w pm amnio i ponoć tydzień - dwa ale po wpisach na grupie z amnio widzę ze nawet 3
Czekam na telefon choć pewnie w pn sama zadzwonię zapytać , póki co modlę się by nie bulo powikłań po badaniu i dopiero zacznę czekać na wyniki ;)

Jeszcze raz ogromnie trzymam kciuki!!!! Dobrze ze jesteś pod opieka specjalistów! Dawaj znaki jak tam u was
dzięki Wam wszystkim za słowa wsparcia. Za Ciebie i za Was wszystkich też trzymam kciuki. Dam znać na pewno

ja dzisiaj po usg i nie jest do końca dobrze. nie byłam u mojego lekarza tylko dodatkowo z luxmed. W mózgu są poszerzone komory boczne; norma do 10 mm, a mały ma po 11 i torbiele. W ppprzedniej ciąży też na tym etapie były torbiele, ale się wchłonęły i teraz lekarz mówił, że to poszerzenie komór może być właśnie przez to, że torbiele rozpychaja. Mam nadzieje, że się wchłonie i będzie tak jak ze straszym i zobaczymy co mój lekarz w piątek powie, bo będę miała na wizycie usg.
Na pewno wszystko będzie dobrze.

Bebetto Holland 2018 - zdrowy stosunek jakosci do ceny. Ma niezle opinie. Przy pierwszym dziecku szalalam z markami, cuda wianki ;-D ale teraz rozsadniej do tej kwestii podchodze - myslalam nawet aby zakupic uzywany wozeczek, ale przekonalam sie, ze warto w niego zainwestowac. Funkcjonalny. Fajny design.
Mi na początku tako junama straaasznie się podobał A teraz adamex barletta nie mogę się napatrzec :-) i weź coś wybierz .

reklama
Hej.

mam dzisiejszego dnia dosc. Bylam z mlodym synem na usg. I wkurza mnie to ze robia usg miedzy 9:30 a 11 i to dzieciom. I dziecko musi byc na czczo. Moze bym sie nie wkurzala ale trzeba jechać o 7 lub 8 rano zajac sobie kolejke bo przecież nie na godziny tylko jak sobie czlowiek miejsce zajmie tak wejdzie. Mlody juz sie darl na korytarzu daj mi jesc. Jestem glodny a wytlumacz 4 latkowi ze nie moze...nastepnym razem umowie sie prywatnie rano...i w tylku mam nie bede czekac z dzieckiem tyle czasu az laskawie nas zawola.

Jeszcze drugi syn daje w palnik w przedszkolu. Maz pojechał go odebrac i litanie wysluchal od pan ze pyskuje mlody.
znam ten ból... szkoda tylko że u nas zazwyczaj to ja wysłuchuje wszelkich litanii...

Do góry