reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Endura a jaki wózek wybrałaś?

Bebetto Holland 2018 - zdrowy stosunek jakosci do ceny. Ma niezle opinie. Przy pierwszym dziecku szalalam z markami, cuda wianki ;-D ale teraz rozsadniej do tej kwestii podchodze - myslalam nawet aby zakupic uzywany wozeczek, ale przekonalam sie, ze warto w niego zainwestowac. Funkcjonalny. Fajny design.

reklama
Kurczę ja nie znam tematu zupełnie , ale jak masz doświadczenie z tym i wiesz ze jest szansa ze się wchłonie to trzymam kciuki i wierze ze wszystko dobrze się ułoży, a tobie to napewno najbardziej potrzebne- pozytywne myślenie.
Wiem ze to nie proste, sama nad tym pracuje czekając na wyniki amnio ale tak trzeba żeby nie zwariować!

Kiedy mas kolejne badania? Który to tydzień?
dzisiaj jest równo 20, czyli zaczyna się 21 tydz. USG u mojego lekarza prowadzącego mam w piątek, a później jeszcze w poniedziałek u lekarza prywatnie, który ma wszystkie certyfikaty, chyba że wcześniej skierują mnie do szpitala na diagnozę... reszta parametrów jest ok więc jestem dobrej myśli (na tyle na ile się da), ze starszym synem były mniejsze torbiele niż teraz i to było w 20 tyg a w 21/22 już ich nie było, a komory nie były powiększone, a teraz są, nie dużo, ale jednak. Bardzo ciekawy artykuł jest na ten temat na blogu mamy ginekolog i to mnie podtrzymuje na duchu. Ponoć u chłopców częściej się to odchylenie zdarza niż u dziewczynek.

ja dzisiaj po usg i nie jest do końca dobrze. nie byłam u mojego lekarza tylko dodatkowo z luxmed. W mózgu są poszerzone komory boczne; norma do 10 mm, a mały ma po 11 i torbiele. W ppprzedniej ciąży też na tym etapie były torbiele, ale się wchłonęły i teraz lekarz mówił, że to poszerzenie komór może być właśnie przez to, że torbiele rozpychaja. Mam nadzieje, że się wchłonie i będzie tak jak ze straszym i zobaczymy co mój lekarz w piątek powie, bo będę miała na wizycie usg.

Trzymam kciuki za Was

@Angelika89 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Ja też się zastanawiam nad poduchą do spania, ale bardziej nad dużym rogalem, takim jak do karmienia albo w kształcie litery J, żebym później do karmienia mogła wykorzystać. Nie chcę jakiejś wielkiej, która później będzie się walać i będę ją w szafie upychać.
No właśnie! zamówiłabym poduchę, ale co ja z nią zrobię potem, jak to takie wielkie? Nikt raczej nie odkupi, do piwnicy poduszkę dać szkoda...a też śpię z poduszkami między nogami i przy wierzganiu nocnym wszystko wypada, ciepło w tych poduszkach itp.

Kurczę ja nie znam tematu zupełnie , ale jak masz doświadczenie z tym i wiesz ze jest szansa ze się wchłonie to trzymam kciuki i wierze ze wszystko dobrze się ułoży, a tobie to napewno najbardziej potrzebne- pozytywne myślenie.
Wiem ze to nie proste, sama nad tym pracuje czekając na wyniki amnio ale tak trzeba żeby nie zwariować!

Kiedy mas kolejne badania? Który to tydzień?
@ola-ska a kiedy masz wyniki amnio? Pewnie pisałaś, ale dużo materiału tutaj...

dzisiaj jest równo 20, czyli zaczyna się 21 tydz. USG u mojego lekarza prowadzącego mam w piątek, a później jeszcze w poniedziałek u lekarza prywatnie, który ma wszystkie certyfikaty, chyba że wcześniej skierują mnie do szpitala na diagnozę... reszta parametrów jest ok więc jestem dobrej myśli (na tyle na ile się da), ze starszym synem były mniejsze torbiele niż teraz i to było w 20 tyg a w 21/22 już ich nie było, a komory nie były powiększone, a teraz są, nie dużo, ale jednak. Bardzo ciekawy artykuł jest na ten temat na blogu mamy ginekolog i to mnie podtrzymuje na duchu. Ponoć u chłopców częściej się to odchylenie zdarza niż u dziewczynek.
Na pewno to się wchłonie. Może to jakieś genetyczne że u obu się na podobnym etapie pojawiły. Wiesz niezbadany jest organizm ludzki... Tak czy siak wierzę że będzie dobrze.

DZIEŃ PIZZY dziś jak widzę po wpisach :-)

Hej.

mam dzisiejszego dnia dosc. Bylam z mlodym synem na usg. I wkurza mnie to ze robia usg miedzy 9:30 a 11 i to dzieciom. I dziecko musi byc na czczo. Moze bym sie nie wkurzala ale trzeba jechać o 7 lub 8 rano zajac sobie kolejke bo przecież nie na godziny tylko jak sobie czlowiek miejsce zajmie tak wejdzie. Mlody juz sie darl na korytarzu daj mi jesc. Jestem glodny a wytlumacz 4 latkowi ze nie moze...nastepnym razem umowie sie prywatnie rano...i w tylku mam nie bede czekac z dzieckiem tyle czasu az laskawie nas zawola.

Jeszcze drugi syn daje w palnik w przedszkolu. Maz pojechał go odebrac i litanie wysluchal od pan ze pyskuje mlody.

Endura
Gratuluje wyboru :)
Chciałabym już mieć pewność co chce ;)
W Opolu mały wybór a misze pomacać przed wyborem. Udam się do Wrocławia jak tylko stanę lepiej na nogach

Angelika
Ja miałam w pm amnio i ponoć tydzień - dwa ale po wpisach na grupie z amnio widzę ze nawet 3
Czekam na telefon choć pewnie w pn sama zadzwonię zapytać , póki co modlę się by nie bulo powikłań po badaniu i dopiero zacznę czekać na wyniki ;)

Jeszcze raz ogromnie trzymam kciuki!!!! Dobrze ze jesteś pod opieka specjalistów! Dawaj znaki jak tam u was

reklama
@Angelika89, no i słusznie, trzeba być dobrej myśli, u mnie też znajduje co jakiś czas różne ciekawe, niekoniecznie optymistyczne rzeczy: no, że zwiększone ryzyko wad serca to już od dwóch wizyt wiem, zastój w nerce też mnie uświadomił, ale maluszek rośnie i mimo wszystko wierzę, że ryzyko jednak przejdzie bokiem, a nerka chwilowo się leni. Będzie dobrze, najważniejsze tak jak piszesz, że maleństwo rośnie i reszta jest dobrze.:)

Do góry