reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

dziewczyny, a bierze któraś z Was może witaminę b12? Jak tak to jaką konkretnie?
bo okazało się, że mam niedobór i muszę uzupełniać, a ta, którą kupiłam w aptece ma w ulotce wpisane, że niby jest niezalecana w okresie ciąży. Zauważyłam już to w domu, ale jak szukałam w internecie innej to z tego co widzę, prawie każda ma tak wpisane i teraz nie wiem czy szukać igły w stogu siana bez takiej informacji w ulotce, czy się tym nie przejmować :confused:

reklama
dziewczyny, a bierze któraś z Was może witaminę b12? Jak tak to jaką konkretnie?
bo okazało się, że mam niedobór i muszę uzupełniać, a ta, którą kupiłam w aptece ma w ulotce wpisane, że niby jest niezalecana w okresie ciąży. Zauważyłam już to w domu, ale jak szukałam w internecie innej to z tego co widzę, prawie każda ma tak wpisane i teraz nie wiem czy szukać igły w stogu siana bez takiej informacji w ulotce, czy się tym nie przejmować :confused:
Jak lekarz zalecił uzupełnianie, to bym brała. Bo pewnie chodzi w tym o to z jakby za dużo tej witaminy było w organizmie to może być np. szkodliwe.

Co do poduszki, to ja na samym początku kupiłam tą z lid..la. I długo już z nią śpie. I powiem Wam ze mniej mnie wtedy łono boli. Jedbak jak jest cos miedzy nogami to miednica jakoś lepiej się uklada.

A na obiad miałam dzisiaj ... uwaga... pizze. Nie wiem co nas wszystkie tak naszło. [emoji16][emoji16][emoji16]

2_12395_Poduszka-wielofunkcyjna_279.jpg

Załączniki

• 2_12395_Poduszka-wielofunkcyjna_279.jpg
    2_12395_Poduszka-wielofunkcyjna_279.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 406
Ja już poduche zamówiłam bo po prostu źle śpię, zawsze na brzuchu spałam a mój Mężu już się burzy że mu za gorąco jak się na niego wieszam :-) dzisiaj wieczorkiem mam połówkowe badanko i sobie dzidziula poogladam hihi

Czesc Dziewczyny :-)

A ja dzis bylam oryginalna i na obiad zrobilam... pizze ;-D

Chyba wybralam wozek... nareszcie cos do przodu :-)
Ostatnie tygodnie byly dla mnie ciezkie, na nic sil nie mialam... zaczynam wiec po malu lowic rozne Maluszkowe niezbedniki ;-)

@Bozena47 ja tez mialam jazdy z corka, nie przejmuj sie... trudny wiek... najmadrzejsza ;-) U mnie basen odpada - natychmiast mam jeza w kroku, joga - nie wskazana to sobie cwicze oddechy :-D Cierpie z powodu braku aktywnosci fizycznej. Wczesniej: Zumba, maratony, jazda na crossie... ale spokojnie, wroce do tego. Jeszcze planuje pojezdzic w tym sezonie na motocyklu :-)

Pozdrawiam serdecznie :)

ja dzisiaj po usg i nie jest do końca dobrze. nie byłam u mojego lekarza tylko dodatkowo z luxmed. W mózgu są poszerzone komory boczne; norma do 10 mm, a mały ma po 11 i torbiele. W ppprzedniej ciąży też na tym etapie były torbiele, ale się wchłonęły i teraz lekarz mówił, że to poszerzenie komór może być właśnie przez to, że torbiele rozpychaja. Mam nadzieje, że się wchłonie i będzie tak jak ze straszym i zobaczymy co mój lekarz w piątek powie, bo będę miała na wizycie usg.

ja dzisiaj po usg i nie jest do końca dobrze. nie byłam u mojego lekarza tylko dodatkowo z luxmed. W mózgu są poszerzone komory boczne; norma do 10 mm, a mały ma po 11 i torbiele. W ppprzedniej ciąży też na tym etapie były torbiele, ale się wchłonęły i teraz lekarz mówił, że to poszerzenie komór może być właśnie przez to, że torbiele rozpychaja. Mam nadzieje, że się wchłonie i będzie tak jak ze straszym i zobaczymy co mój lekarz w piątek powie, bo będę miała na wizycie usg.

Kurczę ja nie znam tematu zupełnie , ale jak masz doświadczenie z tym i wiesz ze jest szansa ze się wchłonie to trzymam kciuki i wierze ze wszystko dobrze się ułoży, a tobie to napewno najbardziej potrzebne- pozytywne myślenie.
Wiem ze to nie proste, sama nad tym pracuje czekając na wyniki amnio ale tak trzeba żeby nie zwariować!

Kiedy mas kolejne badania? Który to tydzień?

reklama
@Angelika89 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Ja też się zastanawiam nad poduchą do spania, ale bardziej nad dużym rogalem, takim jak do karmienia albo w kształcie litery J, żebym później do karmienia mogła wykorzystać. Nie chcę jakiejś wielkiej, która później będzie się walać i będę ją w szafie upychać.

Do góry