reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

dziewczyny, a bierze któraś z Was może witaminę b12? Jak tak to jaką konkretnie?
bo okazało się, że mam niedobór i muszę uzupełniać, a ta, którą kupiłam w aptece ma w ulotce wpisane, że niby jest niezalecana w okresie ciąży. Zauważyłam już to w domu, ale jak szukałam w internecie innej to z tego co widzę, prawie każda ma tak wpisane i teraz nie wiem czy szukać igły w stogu siana bez takiej informacji w ulotce, czy się tym nie przejmować :confused:

reklama
dziewczyny, a bierze któraś z Was może witaminę b12? Jak tak to jaką konkretnie?
bo okazało się, że mam niedobór i muszę uzupełniać, a ta, którą kupiłam w aptece ma w ulotce wpisane, że niby jest niezalecana w okresie ciąży. Zauważyłam już to w domu, ale jak szukałam w internecie innej to z tego co widzę, prawie każda ma tak wpisane i teraz nie wiem czy szukać igły w stogu siana bez takiej informacji w ulotce, czy się tym nie przejmować :confused:
Jak lekarz zalecił uzupełnianie, to bym brała. Bo pewnie chodzi w tym o to z jakby za dużo tej witaminy było w organizmie to może być np. szkodliwe.

Co do poduszki, to ja na samym początku kupiłam tą z lid..la. I długo już z nią śpie. I powiem Wam ze mniej mnie wtedy łono boli. Jedbak jak jest cos miedzy nogami to miednica jakoś lepiej się uklada.

A na obiad miałam dzisiaj ... uwaga... pizze. Nie wiem co nas wszystkie tak naszło. [emoji16][emoji16][emoji16]

2_12395_Poduszka-wielofunkcyjna_279.jpg

Załączniki

• 2_12395_Poduszka-wielofunkcyjna_279.jpg
    2_12395_Poduszka-wielofunkcyjna_279.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 409
Ja już poduche zamówiłam bo po prostu źle śpię, zawsze na brzuchu spałam a mój Mężu już się burzy że mu za gorąco jak się na niego wieszam :-) dzisiaj wieczorkiem mam połówkowe badanko i sobie dzidziula poogladam hihi

Czesc Dziewczyny :-)

A ja dzis bylam oryginalna i na obiad zrobilam... pizze ;-D

Chyba wybralam wozek... nareszcie cos do przodu :-)
Ostatnie tygodnie byly dla mnie ciezkie, na nic sil nie mialam... zaczynam wiec po malu lowic rozne Maluszkowe niezbedniki ;-)

@Bozena47 ja tez mialam jazdy z corka, nie przejmuj sie... trudny wiek... najmadrzejsza ;-) U mnie basen odpada - natychmiast mam jeza w kroku, joga - nie wskazana to sobie cwicze oddechy :-D Cierpie z powodu braku aktywnosci fizycznej. Wczesniej: Zumba, maratony, jazda na crossie... ale spokojnie, wroce do tego. Jeszcze planuje pojezdzic w tym sezonie na motocyklu :-)

Pozdrawiam serdecznie :)

ja dzisiaj po usg i nie jest do końca dobrze. nie byłam u mojego lekarza tylko dodatkowo z luxmed. W mózgu są poszerzone komory boczne; norma do 10 mm, a mały ma po 11 i torbiele. W ppprzedniej ciąży też na tym etapie były torbiele, ale się wchłonęły i teraz lekarz mówił, że to poszerzenie komór może być właśnie przez to, że torbiele rozpychaja. Mam nadzieje, że się wchłonie i będzie tak jak ze straszym i zobaczymy co mój lekarz w piątek powie, bo będę miała na wizycie usg.

ja dzisiaj po usg i nie jest do końca dobrze. nie byłam u mojego lekarza tylko dodatkowo z luxmed. W mózgu są poszerzone komory boczne; norma do 10 mm, a mały ma po 11 i torbiele. W ppprzedniej ciąży też na tym etapie były torbiele, ale się wchłonęły i teraz lekarz mówił, że to poszerzenie komór może być właśnie przez to, że torbiele rozpychaja. Mam nadzieje, że się wchłonie i będzie tak jak ze straszym i zobaczymy co mój lekarz w piątek powie, bo będę miała na wizycie usg.

Kurczę ja nie znam tematu zupełnie , ale jak masz doświadczenie z tym i wiesz ze jest szansa ze się wchłonie to trzymam kciuki i wierze ze wszystko dobrze się ułoży, a tobie to napewno najbardziej potrzebne- pozytywne myślenie.
Wiem ze to nie proste, sama nad tym pracuje czekając na wyniki amnio ale tak trzeba żeby nie zwariować!

Kiedy mas kolejne badania? Który to tydzień?

reklama
@Angelika89 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Ja też się zastanawiam nad poduchą do spania, ale bardziej nad dużym rogalem, takim jak do karmienia albo w kształcie litery J, żebym później do karmienia mogła wykorzystać. Nie chcę jakiejś wielkiej, która później będzie się walać i będę ją w szafie upychać.

Do góry