Ja ostatnio 2 tygodnie walczyłam z zatokami tyle że ja wcześniej też ciągle problemy miałam. A trzeba uważać bo mi od zatok weszło zapalenie ucha. Mi lekarz kazał też czymś podobnym pryskac i jak odetka się nos że można oddychać to kazał napsikac do każdej dziurki spora ilość wody morskiej do nosaw sprayu i wtedy powoli wydmuchiwac nos. I faktycznie wszystko schodzi.dzięki dziewczyny, inhalacje na pewno wypróbuję, udało mi się dodzwonić do lekarza i powiedział żebym psikała nasivin 2xdziennie, a jak nie przejdzie do piątku to da mi antybiotyk. Pytałam o inrigasin i powiedział, żeby tego nie brać
reklama
ivvonka
Fanka BB :)
Hej. Też jestem wrześniówką. Podczytuję Was czasem z krzaków. Ponieważ jesteście na podobnym etapie jak ja (20 tydzień) to chciałam podpytać o coś. Czy zdarza Wam się, że np.piersi przestają boleć, albo pojawiają się jakieś małe kłucia w dole brzucha, albo nie czujecie wyraźnych ruchów dziecka?
KatarzynaCarmen
Tak zdarza mi się np tak że piersi raz bola raz nie bolą , wczoraj moja mała tanczyla u mnie w brzuchu po kąpieli , dzisiaj już nie bardzo, to takie sytuacje są raczej normalne, jak nie masz żadnych krwawien i tego typów objawów to raczej jest wszystko wporzadku .Hej. Też jestem wrześniówką. Podczytuję Was czasem z krzaków. Ponieważ jesteście na podobnym etapie jak ja (20 tydzień) to chciałam podpytać o coś. Czy zdarza Wam się, że np.piersi przestają boleć, albo pojawiają się jakieś małe kłucia w dole brzucha, albo nie czujecie wyraźnych ruchów dziecka?
kasiaczek89pl
Hej. Też jestem wrześniówką. Podczytuję Was czasem z krzaków. Ponieważ jesteście na podobnym etapie jak ja (20 tydzień) to chciałam podpytać o coś. Czy zdarza Wam się, że np.piersi przestają boleć, albo pojawiają się jakieś małe kłucia w dole brzucha, albo nie czujecie wyraźnych ruchów dziecka?
Zdarza się. Jak najbardziej, pierwsze i drugie. A te ruchy to tez tak czasem mam ze jakby tam nikogo nie było i muszę coś zjeść i się położyć żeby zaczęło się kręcić
ola-ska
Cześć ivvonka zapraszamy
Odczucie mojego malucha jeszcze są nieregularne ( tzn ja je czuje nieregularnie, najczęściej wieczorem gdy leżę, i gdy siedzę i się wycisze . ) ale jeszcze czekam na takie ruchy które poczuje moja rodzinka
Co do piersi to Noe bolą mnie non stop.
I wydaje mi się ze podobnie miałam w 1 ciąży.
Oczywiście czuje je gdy wstaje z łóżka bez stanika, ale ogólnie mniej niż w 1 trymestrze
A co do brzucha to tez mnie pobolewa na dole.zeykle jakoś mocno mnie to nie martwi ale po wczorajszym amnio jestem trochę rozchwiana , Noe wiem co jest norma .... daje spbie kilka dni na poczucie ze zabieg jest Ok i mogę odetchnąć ....
zanciak
A mi od wczoraj nie przeszedł ten ból brzucha. A jakbym miała wzdęcia toraczejjuz by przeszło inie wiem co robić. Do lekarza nie mam się jak dostać, chyba że pojadę do szpitala ale nie wiem czy to jest konieczne, a w szpitalu pewnie każą mi zostać. Byłam wczoraj u lekarza ale mnie nie badał dal leki same i skierowanie na badania krwi. Trochę się boje bo to długo od wczoraj 16 mniej więcej do dziś. To chyba nie do końca normalne?
kasiaczek89pl
Dodam że nie mam żadnego napiętego czy twardego brzucha. Nie czuję żadnych skurczy tylko raczej taki stały ból. Jakby w jelitach.
Kurczę nie wiem co doradzić Ci. Może akurat na IP tylko sprawdza co się dzieje a nie każą zostać. A w ciąży każdy gin powinien Cię przyjąć i zbadać niezależnie do kogo chodzisz. Ja ostatnio byłam w najbliższej przychodni i położna mówi ze w ciąży nie odeśle lekarz do domu jeżeli coś boli bez zbadania i usg.
reklama
Witam Wrzesnioweczki 2018
Jestem w 17 hdb. Wszystkie oznaki wskazuja, ze urodze syneczka. Termin porodu wg USG genetycznego mam na 21 wrzesnia 2018 roku. Choc to moja druga ciaza - wciaz czuje, ze spaceruje po nieznanych drogach. Czuje sie zupelnie inaczej niz 18 lat temu, kiedy rodzilam swoja pierworodna ;-) Czy ktoras z Mamus jest po czterdziestce? Pozdrawiam cieplutko :-)
Jestem w 17 hdb. Wszystkie oznaki wskazuja, ze urodze syneczka. Termin porodu wg USG genetycznego mam na 21 wrzesnia 2018 roku. Choc to moja druga ciaza - wciaz czuje, ze spaceruje po nieznanych drogach. Czuje sie zupelnie inaczej niz 18 lat temu, kiedy rodzilam swoja pierworodna ;-) Czy ktoras z Mamus jest po czterdziestce? Pozdrawiam cieplutko :-)