reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzięki za zaproszenie i odpowiedzi. Trochę to raźniej jak nie tylko u mnie tak bywa.

@KatarzynaCarmen plamień żadnych na szczęście nie ma, bo wtedy to już bym w szpitalu na bank siedziała bez żadnego zastanawiania się. Też będzie u Ciebie córeczka. :) U mnie długo nie chciała się ujawnić. Na usg panna wyciągnęła się, założyła nogę na nogę i patrzcie sobie ;)

@kasiaczek89pl ,@ola-ska czyli z maleństwami tak jak u mnie: przy sprzyjających okolicznościach to może się i poruszę łaskawie, niech już mamcia sobie poodczuwa, bo zamaca ten brzuch na amen ;)

reklama
Witam Wrzesnioweczki 2018 :)
Jestem w 17 hdb. Wszystkie oznaki wskazuja, ze urodze syneczka. Termin porodu wg USG genetycznego mam na 21 wrzesnia 2018 roku. Choc to moja druga ciaza - wciaz czuje, ze spaceruje po nieznanych drogach. Czuje sie zupelnie inaczej niz 18 lat temu, kiedy rodzilam swoja pierworodna ;-) Czy ktoras z Mamus jest po czterdziestce? Pozdrawiam cieplutko :-)

Jest koleżanka @Bozena47 jak dobrze pamietam nick , wczoraj pisała . A więcej to nie kojarzę :) ja to po ośmiu latach się czuje jakby pierwsza ciąża a nie trzecia a tu taka przerwa :) pozdrawiam

Hej. Też jestem wrześniówką. Podczytuję Was czasem z krzaków. Ponieważ jesteście na podobnym etapie jak ja (20 tydzień) to chciałam podpytać o coś. Czy zdarza Wam się, że np.piersi przestają boleć, albo pojawiają się jakieś małe kłucia w dole brzucha, albo nie czujecie wyraźnych ruchów dziecka?

Zdarza się bardzo często i kłucie i ten problem z piersiami. :) 20 tydzień to trochę za wcześnie ,żeby bardzo wyraźnie czuć ruchydziecka. Może są jakieś kobitki, które czują wyraźnie, ale dzidzia majeszcze tyle miejsca , ze śmiało może fikolka robić :D poczekaj jeszcze z 4 5 tygodni . Jeszcze się rozkreci :D

@Endura, aaaa...nie ma, bo to już nie dzieci. To dorośli przedstawiciele gatunku ludzkiego homo sapiens;) Sami będą wkrótce wątki zakładać. Też już powinnam na swoim etapie mieć taki duży człowiek na dzieciowym koncie, ale jakoś noo się wszystko naplątało, zaplątało i nie wyszło. Teraz się poprawię. Będę produkować aż będą pieluchy furczały. :)

Zdarza się bardzo często i kłucie i ten problem z piersiami. :) 20 tydzień to trochę za wcześnie ,żeby bardzo wyraźnie czuć ruchydziecka. Może są jakieś kobitki, które czują wyraźnie, ale dzidzia majeszcze tyle miejsca , ze śmiało może fikolka robić :D poczekaj jeszcze z 4 5 tygodni . Jeszcze się rozkreci :D

U mnie już spokojnie można wyczuć gdzie mały daje główkę a gdzie nóżkę i nieraz jak walnie to potrafi wystraszyć :) ja czuje ruchy już od czterech tygodni a teraz dopiero 19+0

Dzięki za zaproszenie i odpowiedzi. Trochę to raźniej jak nie tylko u mnie tak bywa.

@KatarzynaCarmen plamień żadnych na szczęście nie ma, bo wtedy to już bym w szpitalu na bank siedziała bez żadnego zastanawiania się. Też będzie u Ciebie córeczka. :) U mnie długo nie chciała się ujawnić. Na usg panna wyciągnęła się, założyła nogę na nogę i patrzcie sobie ;)

@kasiaczek89pl ,@ola-ska czyli z maleństwami tak jak u mnie: przy sprzyjających okolicznościach to może się i poruszę łaskawie, niech już mamcia sobie poodczuwa, bo zamaca ten brzuch na amen ;)

U mnie też córeczka potwierdzona przez 3 osoby w tym jeden lekarz i 2 osoby od okreslania plci więc inaczej być nie może .
No a z tymi ruchami to też czułam je wczoraj tak wyraźnie a dzisiaj czuje jakieś laskotanie ale nie są takie wyraźne jak wczoraj . Szkoda bo ha już bym chciała mieć wyraźne odczucia od wczorajszych ruchów. No co z czekamy dalej jestem w 19td 3 dni więc Jeszce maleńka ma czas na kopanie mamusi

reklama
@kasiaczek89pl wow! To musi być super. Się doczekać nie mogę. Może chłopcy bardziej energiczni. Wiadomo 120% na 100 to piłkarze. :)

@KatarzynaCarmen to u mnie niewiele starsza lejdi, bo dokładnie jutro będzie 20 tydzień, ale właśnie też ruchy są delikatne. Wiesz... co by sukienki nie wygnieść i loków nie potargać. ;)
A skąd Carmen w nicku? Jakieś hiszpańskie klimaty? Bo ja zawodowo się trochę tym będę interesować. Po rozdwojeniu, oczywiście.

Do góry