reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja nie wiem, gdzie mam łożysko. W opisie usg genetycznego nie znalazłam takiej informacji. Może tym razem lekarz coś mi powie. Na pewno póki co nie wyczuwam żadnych ruchów, jak już to tylko małe rewolucje żołądkowe. Ciekawe czy jak się pojawią to je na początku w ogóle rozpoznam? Bo opis z internetu "pojawia się delikatne łaskotanie, które poetycko można porównać do trzepotania skrzydeł motyla, prozaicznie zaś do pracy jelit czy wzdęć." nie mówi mi za wiele xD
Wiesz co to moja trzecia ciąża ale długo nie wiedziałam czy to dziecko czy jelita. Dopiero 18 rowno byłam pewna kiedy jelita kiedy dziecko.

reklama
Ja już chyba od miesiąca czuje. A tez mam na przedniej. Wszystko zależy ... ale jak dłużej jest cisza to się stresuje
To może jednak czuje a nie mam urojenia. Sama nie wiem w necie pisze że to mało prawdopodobne że czuje jak na przedniej ścianie. Ale to już druga ciaza, za niedługo pewnie bd czuła już mocno to bd lepiej

Dziewczyny fajnie ze zamieszczacie listy bo kazda moze cos dolozyc od siebie. Wiec ja tez dodam cos od siebie. Do szpitala wode najlepiej zabrac w butelce z "ustnikiem" jest latwiej z niej pic na lezaco. Dla mnie byla to rewelacja bo od gazu w buzi mialam pustynie!!! No i do torby warto wlozyc ladowarke do telefonu. A i jeszcze napoj energetyczny i jakiegos batona dla partnera bo dzieciaczki czasami sobie bardzo dziwne godziny wybieraja na przyjscie na swiat. Poza tym u mnie sprawdzily sie ochraniacze na materac pod przescieradlo. I nie tylko na materac dla dziecka ale i na moje lozko. Chlopcy czesto po otwarciu pieluchy siusiaja na prawo i lewo. Moj mial niezle cisnienie i nawet zaslonce na oknie sie raz oberwalo. Ponadto lampka nocna dotykowa. Syn zawsze sie budzil jak kliknelam wlacznikiem do swiatla.
U mnie dzis nawet nie wiosna tylko lato sie zrobilo wiec gnije na lezaku i ciesze sie spokojem. Choc swedzi mnie strasznie podbrzusze i nie wiem dlaczego. Milego popoludnia dziewczyny:) :) :)

Ja nic nie dodam, bo nie mam pojęcia :D
Dodam jedynie moje dzisiejsze zakupy z Lidla:)
IMG_3165.JPG

IMG_3166.JPG
IMG_3167.JPG
IMG_3168.JPG

Załączniki

• IMG_3165.JPG
    IMG_3165.JPG
    407,6 KB · Wyświetleń: 609
  • IMG_3166.JPG
    IMG_3166.JPG
    458,8 KB · Wyświetleń: 607
  • IMG_3167.JPG