reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny pije kawę więc szybko moja lista... Oczywiście to są rzeczy które potrzebuję, muszę kupić możecie się zainspirować ale nie musicie, że to moja 3ciaza to połowę rzeczy mam sprawdzonych więc sama wiem co chce hi hi.....
1.kocyk
2.spiworek do wózka na zamek po bokach
3.wozek
4.materac do łóżeczka, łóżeczko mam
5.wanienka że stelażem
6.koldra, podusia
7.komplet pościeli razy dwa plus prześcieradła na gumce
8 . podkłady do przewijania takie poporodowe
9.lezaczek bujaczek plus mata widziałam super komplet na allegro kinderkraft za 200zl całość
10.butelki 3szt avent naturals bo nastawiam się na mm
11.recznik z kapturkiem
12.pampersy
13.kosmetyki i tutaj stawiam na Must Ela, Sudo crem
14.mokre chusteczki
15.pieluchy tetrowe 6szt
16.rozek
17.smoczki 2szt mam już z avent
18.nianka elektroniczna ja muszę mieć bo będę schodzić do piwnicy palić w piecu
19.pojemnik na mleko mm taki z przegródkami miałam kiedyś fajna sprawa dozujesz mleko do pojemnika i jedziesz
20.aspirator do nosa u nas sopelek
21.woda morska do nosa
22.obcinaczki
23.karuzela do łóżeczka ale tak później
24.mleko
25.male mleczka gotowe do szpitala
Do szpitala podkłady,mleczka,koszula, dres, dwie koszulki, majtki itp
Ubrania dla dziecka ja od rozm 56do 68
Tyle u mnie do tego termos na wodę gorąca i dzbanek w domu na zimna przygotowana. Już połowę rzeczy mam kompletuje póki mam chęci i siłę.
Sorki za błędy tel robi sam co chce.
Buzka lecę ogarniać chatę córki są na wycieczce a syn z mężem pojechali kupować męskie sprawy typu akumulator, sluszycie te ciszę!!!!!

Dobra, dzisiaj muszę te Wasze spisy wydrukować, na ich podstawie skomponować jakąś swoją listę, potem mniej więcej wszystko podliczę cenowo, a potem przedstawię przyszłemu ojcu i mam nadzieję, że mi nie zejdzie na zawał. :D

Ja wczoraj popadlam w paranoje jak młode wieczorem nie kopalo... Dopiero po 23 zaczęło i mogłam spokojnie spać
Teraz z utęsknieniem wyczekuję momentu, kiedy zacznę czuć ruchy dziecka, bo wydaje mi się, że kiedy zacznę je wyczuwać to będzie mnie to uspakajało... Bo na razie o ciąży przypomina mi tylko jakieś dziwne kłucie i ciągnięcie w rejonach macicy, które czuję w czasie chodzenia. A prawda chyba będzie taka, że śledzenie tych ruchów dziecka pewnie nie raz będzie tylko nowym powodem do stresu :D Mimo to nie mogę się doczekać.

Właśnie, dziewczyny!! Ja tez zaczęłam czuć ruchy!! Tak strasznie się cieszę :)
Zazdroszczę!

Ja myślałam ze czułam ruchy i doszłam do wniosku że to jednak jakieś urojenia. Łożysko mam na ścianie przedniej to pewnie bd później i słabiej czuła

reklama
A ja nie wiem, gdzie mam łożysko. W opisie usg genetycznego nie znalazłam takiej informacji. Może tym razem lekarz coś mi powie. Na pewno póki co nie wyczuwam żadnych ruchów, jak już to tylko małe rewolucje żołądkowe. Ciekawe czy jak się pojawią to je na początku w ogóle rozpoznam? Bo opis z internetu "pojawia się delikatne łaskotanie, które poetycko można porównać do trzepotania skrzydeł motyla, prozaicznie zaś do pracy jelit czy wzdęć." nie mówi mi za wiele xD

Do góry