reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@GoJ dokladnie. Kazda z nas(mam) mogłaby napisać swoją listę, swój poradnik i obawiam się że różnice byłyby kolosalne.

Jedno jest pewne. Każda mama chce dobrze ale musi poprobowac co jej odpowiada i dziecku. A wyprawowe porażki pewnie się każdemu trafia za pierwszym razem ;p

reklama
Moje też bezsmoczkowe. A przewijak na komodzir mi życie uratował po cesarce :D
Moi uzywali smoczki. Ale jak patrzę po innych to raz sporadycznie dwa szybko się z nimi rozstawali. Czasami pomagały im się uspokoić i jak już byli wyczilowani wypluwali je. Generalnie mimo że zdarza mi się używać jestem bardziej przeciwniczka niż zwolennikiem smoków.

@GoJ dokladnie. Kazda z nas(mam) mogłaby napisać swoją listę, swój poradnik i obawiam się że różnice byłyby kolosalne.

Jedno jest pewne. Każda mama chce dobrze ale musi poprobowac co jej odpowiada i dziecku. A wyprawowe porażki pewnie się każdemu trafia za pierwszym razem ;p
Dokładnie. Szczególnie że i każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby.

Ja mam zupelnie inna wiedzę. Nie wiem jak jest przy mm i nie wiem jak karmiłas. Ale przy kp nie przepaja się dziecka.
Moje nie piło nic poza cycem do pół roku. Żadnych problemów nie miało. Później wprowadzilam wodę która też zresztą teraz lubi.
Ale to dobrze że sie różnimy, byłoby nudno gdyby każda mama robiła dokładnie to samo :)

Ja byłam mm, ale z tego co słyszałam, to przy cycku też się tak robi. Spoko, to usuwam listę, coby was nie razić.

Ja byłam mm, ale z tego co słyszałam, to przy cycku też się tak robi. Spoko, to usuwam listę, coby was nie razić.
Nie no co Ty nie usuwaj!! Ja przy pierwszym dziecku Bogu dziekowalam za takie listy i internet ;P Napewno dziewczyny chętnie zerkną ;)
Swoją drogą to masz super pamięć ja bym chyba sobie tego wszystkiego nie przypomniała.

A listą chciałam pomóc tym dziewczynom, które są na początku drogi i mają mętlik w głowie, czasem nie mają się kogo poradzić. Ja wszystko weryfikuję z osobami kompetentnymi, bo taka jest natura naukowca. Nie chciałam nią urazić dziewczyn, które mają inne zdanie, swoje metody itd. Po prostu pojawił się temat, więc chciałam służyć pomocą.
Nikogo nie urazilas ;) po to tu jestesmy żeby się dzielić przeżyciami, emocjami i żeby sobie pomagac, ale też żeby wyrazac swoje zdanie i opinie ;)

Ale z nas nocne marki. Jutro dziewczyny będę czytac i stwierdza że chyba nam się nudzi ;p

reklama
Ja mam juz 4 kg na plusie. Cisnienie mam niskie ok 104/70. Ja dzien przed sylwestrem zrobilam test i wyszedl negatywny wiec wypilam 3 piwa a trzy dni pozniej jak robilam to juz pozytywny. To byl 4/5 tydz i lekarz mowi ze w tym czasie kiedy jeszcze nie wiemy nie ma tp wplywu za wyjatkiem przeswietlenia ktore juz we wczesnym etapie moze wyrzadzic szkody. Co do szpitala bielanskiego to mialam wywolywany porod przez 2 dni mimo niewspolmoernosci glowkowo miednicowej (wskazanie do cc) i dopiero przy 10 cm rozmawarcia cesarka po 12 godzinach a podczas cesarki zarazili mnie balteria ecoli ktora mialam w brzuchu i musialam codziennei jezdzic do szpitala na zmiane opatrunku i plukanie przez miesiac. Tak w wielkim skrocie. W imid byl osotatnio remont a lekarze tam ponoc sa bardzo dobrymi specjaliatami. Zlej opinii nie slyszalam.
Ja cesarke miałam podobna tylko że mnie zarazili gronkowcem tak mnie dół brzucha bolał jak wróciłam do domu coś mi tam pękło o zrobili się ujście zaczęła ropa wylatywac jak sobie przypomnę na żywca te plukanki to od razu słabo mi, ja jeździłam 3miesiace na płukanie

Do góry