reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Masz rację jakoś inaczej jak się wie że ktoś identycznie przechodzi. Ja od prawie trzech tygodni plamien nie mam ale leze dużo. A torbiel jaką Masz? U mnie krwotoczna. W którym tygodniu jesteś?

14 się zaczął dziś. Powiem szczerze ze nie mam jasno powiedziane jaka bo była tylko obserwowana , z tym ze dopiero robiłam ca125 ( marker nowotworowy jajnika ) no i wynik dużo powyżej normy. Wiec moja lekarka stwierdza ze trzeba to wyciąć laparoskopowo a potem do badania , najpierw tez było mówione ze może taka czynnościowa , ze zniknie , ze czekamy . A tu się okazuje ze to jakaś podejrzana zmiana ale to świeżutkie i rozważam nad konsultacja z jeszcze innym lekarzem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też niestety mam torbiel:/ miesiąc temu miała 5 cm, a wczoraj 3 cm. Dziś idę do prowadzącego więc mam nadzieję że będą wiadomości dobre. Ja początkowo odczuwałam jajnik i dostałam duphaston na wywołanie okresu a za dwa tygodnie okazało się że jestem w ciąży i od tej pory ciągle go biorę.
Dziewczyny macie detektor tętna?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

14 się zaczął dziś. Powiem szczerze ze nie mam jasno powiedziane jaka bo była tylko obserwowana , z tym ze dopiero robiłam ca125 ( marker nowotworowy jajnika ) no i wynik dużo powyżej normy. Wiec moja lekarka stwierdza ze trzeba to wyciąć laparoskopowo a potem do badania , najpierw tez było mówione ze może taka czynnościowa , ze zniknie , ze czekamy . A tu się okazuje ze to jakaś podejrzana zmiana ale to świeżutkie i rozważam nad konsultacja z jeszcze innym lekarzem

Oj mam nadzieje ze Bedzie wszystko dobrze. W sumie konsultacja z innym na pewno pomoże. Ja do dwóch chodzę i jest ok jak jeden czegoś mi do końca nie wytłumaczy to drugi to zrobi i na odwrót.

Ja też niestety mam torbiel:/ miesiąc temu miała 5 cm, a wczoraj 3 cm. Dziś idę do prowadzącego więc mam nadzieję że będą wiadomości dobre. Ja początkowo odczuwałam jajnik i dostałam duphaston na wywołanie okresu a za dwa tygodnie okazało się że jestem w ciąży i od tej pory ciągle go biorę.

Moja tez się zmniejszyła z pięciu na dwa w ciągu dwóch tygodni . Dalej czuje delikatnie bóle jajnika , daj znać po wizycie co i jak :) a detektora nie mam , w sumie nie myślałam o tym a Wy dziewczyny jak myślicie , warto ?

Hej to dobrze że Ci się zmniejsza. U mnie jak na złość nic jej nie rusza. :-) Ja dostałam od.meza detektor angel sound próbowałam dwa razy ale jeszcze widać za wcześnie. Dzisiaj lekarza się pytałam pokazała gdzie dokładnie mały jest i mówiła żeby tak za tydzień spróbować m9se uda się już usłyszeć.

Hej to dobrze że Ci się zmniejsza. U mnie jak na złość nic jej nie rusza. :-) Ja dostałam od.meza detektor angel sound próbowałam dwa razy ale jeszcze widać za wcześnie. Dzisiaj lekarza się pytałam pokazała gdzie dokładnie mały jest i mówiła żeby tak za tydzień spróbować m9se uda się już usłyszeć.

Fajnie ze znasz już płeć :) coś mi się obiło o uszy ze po 16 tyg detektor łapie.

Oj mam nadzieje ze Bedzie wszystko dobrze. W sumie konsultacja z innym na pewno pomoże. Ja do dwóch chodzę i jest ok jak jeden czegoś mi do końca nie wytłumaczy to drugi to zrobi i na odwrót.

Tym bardziej skoro zmiana daje jakieś odczyny nowotworowe a tamten lekarz to gin onkolog , myśle ze będzie się lepiej znał na temacie

Fajnie ze znasz już płeć :) coś mi się obiło o uszy ze po 16 tyg detektor łapie.

Płci jeszcze nie znam ale jakoś całym sercem myślę że synek będzie :-) A detektor to w sumie podobno zależy od czułości. W tym niby od 13 już powinno się udać coś usłyszeć. A są podobno takie że od 10 już słychać.

Tym bardziej skoro zmiana daje jakieś odczyny nowotworowe a tamten lekarz to gin onkolog , myśle ze będzie się lepiej znał na temacie

Na pewno i na pewno będzie wszystko dobrze. Najważniejsze to jak już zauważyłam mieć duuuuzo pozytywnego podejścia

reklama
Płci jeszcze nie znam ale jakoś całym sercem myślę że synek będzie :-) A detektor to w sumie podobno zależy od czułości. W tym niby od 13 już powinno się udać coś usłyszeć. A są podobno takie że od 10 już słychać.

W sumie ja tez inaczej niż „on” nie mówię i nie myśle, chciałabym synka bo mam dwie córki a wiecej raczej nie będzie , ale najważniejsze żeby było zdrowe :) powiem ze u mnie tyle się działo ze jakoś nie myślałam o takich rzeczach jak detektor, w sumie to o ciąży wie mało kto, ale może pora zacząć myśleć o tym i mimo wszystko cieszyć się

Do góry