reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Masz rację jakoś inaczej jak się wie że ktoś identycznie przechodzi. Ja od prawie trzech tygodni plamien nie mam ale leze dużo. A torbiel jaką Masz? U mnie krwotoczna. W którym tygodniu jesteś?

14 się zaczął dziś. Powiem szczerze ze nie mam jasno powiedziane jaka bo była tylko obserwowana , z tym ze dopiero robiłam ca125 ( marker nowotworowy jajnika ) no i wynik dużo powyżej normy. Wiec moja lekarka stwierdza ze trzeba to wyciąć laparoskopowo a potem do badania , najpierw tez było mówione ze może taka czynnościowa , ze zniknie , ze czekamy . A tu się okazuje ze to jakaś podejrzana zmiana ale to świeżutkie i rozważam nad konsultacja z jeszcze innym lekarzem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też niestety mam torbiel:/ miesiąc temu miała 5 cm, a wczoraj 3 cm. Dziś idę do prowadzącego więc mam nadzieję że będą wiadomości dobre. Ja początkowo odczuwałam jajnik i dostałam duphaston na wywołanie okresu a za dwa tygodnie okazało się że jestem w ciąży i od tej pory ciągle go biorę.
Dziewczyny macie detektor tętna?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

14 się zaczął dziś. Powiem szczerze ze nie mam jasno powiedziane jaka bo była tylko obserwowana , z tym ze dopiero robiłam ca125 ( marker nowotworowy jajnika ) no i wynik dużo powyżej normy. Wiec moja lekarka stwierdza ze trzeba to wyciąć laparoskopowo a potem do badania , najpierw tez było mówione ze może taka czynnościowa , ze zniknie , ze czekamy . A tu się okazuje ze to jakaś podejrzana zmiana ale to świeżutkie i rozważam nad konsultacja z jeszcze innym lekarzem

Oj mam nadzieje ze Bedzie wszystko dobrze. W sumie konsultacja z innym na pewno pomoże. Ja do dwóch chodzę i jest ok jak jeden czegoś mi do końca nie wytłumaczy to drugi to zrobi i na odwrót.

Ja też niestety mam torbiel:/ miesiąc temu miała 5 cm, a wczoraj 3 cm. Dziś idę do prowadzącego więc mam nadzieję że będą wiadomości dobre. Ja początkowo odczuwałam jajnik i dostałam duphaston na wywołanie okresu a za dwa tygodnie okazało się że jestem w ciąży i od tej pory ciągle go biorę.

Moja tez się zmniejszyła z pięciu na dwa w ciągu dwóch tygodni . Dalej czuje delikatnie bóle jajnika , daj znać po wizycie co i jak :) a detektora nie mam , w sumie nie myślałam o tym a Wy dziewczyny jak myślicie , warto ?

Hej to dobrze że Ci się zmniejsza. U mnie jak na złość nic jej nie rusza. :-) Ja dostałam od.meza detektor angel sound próbowałam dwa razy ale jeszcze widać za wcześnie. Dzisiaj lekarza się pytałam pokazała gdzie dokładnie mały jest i mówiła żeby tak za tydzień spróbować m9se uda się już usłyszeć.

Hej to dobrze że Ci się zmniejsza. U mnie jak na złość nic jej nie rusza. :-) Ja dostałam od.meza detektor angel sound próbowałam dwa razy ale jeszcze widać za wcześnie. Dzisiaj lekarza się pytałam pokazała gdzie dokładnie mały jest i mówiła żeby tak za tydzień spróbować m9se uda się już usłyszeć.

Fajnie ze znasz już płeć :) coś mi się obiło o uszy ze po 16 tyg detektor łapie.

Oj mam nadzieje ze Bedzie wszystko dobrze. W sumie konsultacja z innym na pewno pomoże. Ja do dwóch chodzę i jest ok jak jeden czegoś mi do końca nie wytłumaczy to drugi to zrobi i na odwrót.

Tym bardziej skoro zmiana daje jakieś odczyny nowotworowe a tamten lekarz to gin onkolog , myśle ze będzie się lepiej znał na temacie

Fajnie ze znasz już płeć :) coś mi się obiło o uszy ze po 16 tyg detektor łapie.

Płci jeszcze nie znam ale jakoś całym sercem myślę że synek będzie :-) A detektor to w sumie podobno zależy od czułości. W tym niby od 13 już powinno się udać coś usłyszeć. A są podobno takie że od 10 już słychać.

Tym bardziej skoro zmiana daje jakieś odczyny nowotworowe a tamten lekarz to gin onkolog , myśle ze będzie się lepiej znał na temacie

Na pewno i na pewno będzie wszystko dobrze. Najważniejsze to jak już zauważyłam mieć duuuuzo pozytywnego podejścia

reklama
Płci jeszcze nie znam ale jakoś całym sercem myślę że synek będzie :-) A detektor to w sumie podobno zależy od czułości. W tym niby od 13 już powinno się udać coś usłyszeć. A są podobno takie że od 10 już słychać.

W sumie ja tez inaczej niż „on” nie mówię i nie myśle, chciałabym synka bo mam dwie córki a wiecej raczej nie będzie , ale najważniejsze żeby było zdrowe :) powiem ze u mnie tyle się działo ze jakoś nie myślałam o takich rzeczach jak detektor, w sumie to o ciąży wie mało kto, ale może pora zacząć myśleć o tym i mimo wszystko cieszyć się

Do góry