reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No to super ze u Ciebie i dzidzi wszystko dobrze :-)
No to troszkę mnie zmartwilas tymi bólami krzyży...a czy Twoja doktorka powiedziala jaka to moze być przyczyna.
Kurcze badal mnie doktor na fotelu w piatek i bylo ok. A bole mam od wczoraj. :-(
Wlasniw nic odnosnie przyczyn pytalam ja 3 razy az w klncu wziela na fotel i powiedziala ze nie ma sie czym martwic... a tez bole pojawily mi sie dziwn po tym jak bylam u niej ostatnio.. moze zadzwon do gin jaka sprawa i co ona na to ;)

reklama
Wlasniw nic odnosnie przyczyn pytalam ja 3 razy az w klncu wziela na fotel i powiedziala ze nie ma sie czym martwic... a tez bole pojawily mi sie dziwn po tym jak bylam u niej ostatnio.. moze zadzwon do gin jaka sprawa i co ona na to ;)
No właśnie próbowałam sie dodzwonić. Narazie nie odbiera. Pewnie oddzwoni jak bedzie mógł rozmawiać.

no wlasnie na mleko z czosnkiem mam odruch. Jutro mam wizyte to moze mi poradzi jakis syrop dla kobiet w ciazy na wszelki wypadek.

Dziewczyny co na przeziębienie. ? Zlapalam chyba coś od syna chodze i pociagam nosem.
Ja byłam przeziębiona przez ostatni tydzień. Dużo herbaty z cytryną, syrop z cebuli, ProMama tabletki na gardło, woda morska do nosa na katar, Vicks do smarowania i inhalacje oraz mikstura babci z czosnku, cytryny i miodu. Po tygodniu jak ręką odjął.

Dziewczyny z bólami krzyża, jak ginekolog nie znalazł nic niepokojącego to leccie do fizjoterapeuty! Jedna wizyta i będziecie jak nowo narodzone, mi pacjentki potrafią się popłakać już po terapii że tyle czasu się bez sensu męczyły. A na utrzymanie efektu ćwiczenia, jeśli nie macie przeciwwskazań to nie ma co leżeć :)

Odebrałam wyniki testu podwójnego. Wiem ze nie powinno się szukac interpretacji w googlach bo dla każdego przypadku jest inna bo jeszcze w to wchodzi usg, ale już poczytałam. I tym bardziej nogami zaczęłam przebierać i czarne myśli.

Odebrałam wyniki testu podwójnego. Wiem ze nie powinno się szukac interpretacji w googlach bo dla każdego przypadku jest inna bo jeszcze w to wchodzi usg, ale już poczytałam. I tym bardziej nogami zaczęłam przebierać i czarne myśli.
Niepotrzebnie szukasz interpretacji w internecie. Całe ryzyko jest wyliczane na podstawie wyników z krwi, USG oraz wywiadu przeprowadzonego z tobą. Mi po samym USG i wywiadzie ryzyko wynosiło tam około 1:2500. A po badaniu krwi już 1:10 000 i mniejsze. Także pozostaw interpretację wykwalifikowanemu lekarzowi :) w internecie głupoty piszą

U mnie z usg raz mówią, że 21.09, raz że 23.09, a że ciąża z zaskoczenia to nie chcę się sugerować OM, podobno najbardziej miarodajne w takiej sytuacji jest właśnie najbliższe usg.
Ja też chodzę i na nfz i prywatnie. W sumie nigdzie jeszcze karty nie mam. Ale będę chcieć mieć u lekarza z nfz.
Prywatnie nie byłam już miesiąc, bo chcę mieć wyniki z usg które robię u specjalisty.
Ogólnie ostatnio też widziałam jak fajnie się moje Małe ruszało :tak::-) :) ale dosłownie kilka sekund.
Z kręgosłupem mam duże problemy nawet bez ciąży, jestem po operacji. Teraz też boli, najczęściej krzyże. Ogólnie to nie powiem, żebym się dobrze w tej ciąży czuła :no: ale byle do przodu :biggrin2::biggrin2:
Najlepiej żebyś kartę miała od 10tyg(becikowe)
No cudne :):)
Mówili już coś o płci?

c55f0dw4ay49a7ki.png

reklama
Do góry