reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny, chciałabym się jeszcze o coś spytać. Co robić w sytuacji gdy po dzisiejszym usg prenatalnym pękła mi skóra na bliźnie po cesarce, którą miałam prawie 3 lata temu. Podczas badania sondą zewnętrzną (jestem w drugiej ciąży) poczułam ukłucie (silne) na bliźnie. Ale dopiero teraz zauważyłam, że jest tam spore (4-5 cm) ale stosunkowo płytkie pęknięcie, które boli. Lekarz ostatecznie zrobił USG sondą dopochwową. Wydaje mi się jednak, że wcześniej zbyt mocno przycisnął. Czy ktoś tak miał? Co robić w tej sytuacji? I czy mogło pójść coś głębiej? Zestresowałam się tą sytuacją...

reklama
Hej.

Całą noc miałam z głowy, chodziłam co godzinę do łazienki.Fasolka chyba mi na pęcherzu siedzi :p Dzis wizyta i genetyka.

Pewnie coś w tym jest. Dla mnie ta płeć to szok, chociaż mogłam się spodziewać po symptomach ;-). Dosyć wcześnie w tej ciąży udało się ustalić, ale ja poszłam specjalnie do innego lekarza, który ma super opinię w mieście i wszyscy mówią, że on akurat potrafi bardzo wcześnie ocenić. Z resztą jego sprzęt na to pozwala - sama widziałam. Ciekawa jestem jak inne dziewczyny. Bo wszystkie jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie.
Na forum zamkniętyn jest przewaga chłopców.
Dziewczyny, chciałabym się jeszcze o coś spytać. Co robić w sytuacji gdy po dzisiejszym usg prenatalnym pękła mi skóra na bliźnie po cesarce, którą miałam prawie 3 lata temu. Podczas badania sondą zewnętrzną (jestem w drugiej ciąży) poczułam ukłucie (silne) na bliźnie. Ale dopiero teraz zauważyłam, że jest tam spore (4-5 cm) ale stosunkowo płytkie pęknięcie, które boli. Lekarz ostatecznie zrobił USG sondą dopochwową. Wydaje mi się jednak, że wcześniej zbyt mocno przycisnął. Czy ktoś tak miał? Co robić w tej sytuacji? I czy mogło pójść coś głębiej? Zestresowałam się tą sytuacją...
Myślę, że to powierzchodna ranka. Warto ją smarować jakąś maścią.
Hej.

Całą noc miałam z głowy, chodziłam co godzinę do łazienki.Fasolka chyba mi na pęcherzu siedzi [emoji14] Dzis wizyta i genetyka.
Trzymam kciuki!!

Ja zdjęcia nie mam z dziś tylko płytkę. Nawet nie zdawałam sobie sprawy że może dziecku już być widać pęcherz i żołądek.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Seremida za odpowiedź. Chyba masz rację. Wczoraj popsikałam Octeniseptem, dziś po przebudzeniu też. Staram się mieć tę rankę na wierzchu i chyba jest lepiej. Ale przestraszyłam się konkretnie... Można do Was na zamknięte dołączyć?

reklama
W końcu udało mi się dodzwonić do mojego doktora z tymi moimi bolacymi plecami
(chociaż dzisiaj odpoczywam cały dzień i jest lepiej) i powiedział że tak nie powinno być że bolą plecy i albo:
to najgorsze:hmm: - dzieje się coś z szyjką;
albo mnie przewiało;
albo przesililam plecy i to uklad kostno-stawowy mi siada;
Dopóki nic się nie dzieje (tzn nie plamie) mam nie panikować ....a w razie czego dzwonic do niego i do szpitala na ip.
Za tydzień musze i tak iść do niego bo wracam do pracy, a ponieważ bylam ponad 30 dni na zwolnieniu to zakład mnie wysyła na badania kontrolne i doktor musi mi dac zaświadczenie ze moge wracać. Ogolnie to bylam na zwolnieniu z powodu krwiaka,ale już na szczescie sie wchlonal....
I teraz dziewczyny zaczelam sie powaznie martwić....co ja mam robić. Bol nie jest jakiś straszny zeby jechac na ip....czekać co bedzie dalej? Po odpoczynku bol ustaje....jak leżę np na boku to bol jest umiejscowniony w innym miejscu w posladku niz jak chodzę...co mogloby sugerowac jednak jakies zwyrodnienie kręgosłupa.
Moze ja za bardzo panikuje????

Do góry