reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja Femibion 1 biorę jeszcze przez 2 tyg (do końca 12 tyg). A potem na 2 przejdę.
To ty 10 tydzień :-) super. U mnie jutro dopiero 9 ale serduszko już tydzień temu zasuwalo:-) i jakoś tak chyba spokojniejsza się zrobiłam trochę jak usłyszałam.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

@Gotica 10t5d :) już 26.02 mam badania prenatalne :) ja mimo serduszka to przy każym bólu zastanawiam się czy wszystko ok. Z luteiny już pomału schodzę - miałam 2x100mg dziennie, teraz tylko raz aż do zera. Nie miałam żadnych plamień itp., ale mam torbiel na jajniku 8cm. Lekarz powiedział, że pod wpływem hormonów ciążowych powinna się wchłonąć. Ostatnio mówił, że jak nie boli mocno to się nawet nie przejmujemy, ale nie była widoczna na USG ostatnim. Albo zasłoniła ją macica, albo się wchłonęła. Zapytam przy okazji następnej wizyty

Ja dzisiaj zaczynam 7 tydzień :-) za około 1,5 tygodnia tez będę umawiać się na badania prenatalne ;-) kolejna wizyta u gina dopiero 1 marca. Z chęcią bym co tydzień chodziła patrzeć czy wszystko okej :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Gotica 10t5d :) już 26.02 mam badania prenatalne :) ja mimo serduszka to przy każym bólu zastanawiam się czy wszystko ok. Z luteiny już pomału schodzę - miałam 2x100mg dziennie, teraz tylko raz aż do zera. Nie miałam żadnych plamień itp., ale mam torbiel na jajniku 8cm. Lekarz powiedział, że pod wpływem hormonów ciążowych powinna się wchłonąć. Ostatnio mówił, że jak nie boli mocno to się nawet nie przejmujemy, ale nie była widoczna na USG ostatnim. Albo zasłoniła ją macica, albo się wchłonęła. Zapytam przy okazji następnej wizyty
To podobnie. Ja mam torbiel krwawiącą na jajniku i krwiaka w macicy obok maleństwa. Krwiak zaczyna się zmniejszać ale torbiel nie. Tyle że ja miałam plemienia. Ale jak coś zaboli to też tak samo się zaczynam zastanawiać. Ja wizyty co tydzień na razie. Teraz w czwartek :-) To już niedługo masz badania. Na pewno dobrze wszystko wyjdzie. Pierwszy maluch ?

Witajcie Dziewczynki :)
Dużo zdrówka dla chorowitków i jak najmniej nerwów dla zdenerwowanych.
Moja Oliwcia ma zapalenie oskrzeli:( kurcze bidulka, kaszle strasznie i cały czas chce się przytulać a nie wie nic jescze o dzidziusiu więc ją przytulam mam nadzieję, że mnie nie zarazi.
Jeśli chodzi o leki to ja biorę duphaston, kwas foliowy i leki na tarczycę.
W szóstym tygodniu też miałam różnicę między zarodkiem a datą z OM, lekarz spisał ciążę na straty, kazał czekać na plamienia i odrazu do szpitala. Po nie przespanej nocy zmieniłam lekarza z tym, że poszłam do niego w 7tc 5d i okazało się, że jest dorodna dzidzia której serducho bije jak dzwon. Także niczym się nie stresować mamusie, wszystko będzie dobrze. ;););)

reklama
@Gotica tak, pierwszy. A u Ciebie? Krwawienia pewnie są przez krwiaka
U mnie też pierwsze :-) 5 lat starań nikt szans nie dawał mieliśmy w planach in vitro A tu taka niespodzianka. Lekarz też tak myśli że może się oczyszcza. Najgorsze że żaden a konsultacje miałam z trzema nie wie dlaczego były plemienia. Podobno często jest to normalne w ciazy.

Do góry