reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

no na NFZ marnie sie prowadzi ciaze, mnie sie zadnej nie udalo, chociaz chcialam...:) i tak kazali mi prywatnie chodzic. co do badan to mi w pierwszej ciazy powiedzieli ze jesli jestem przed 30 i w rodzinie nie ma chorob genetycznych to nie ma potrzeby ich robic,chyba ze bardzo chce. Teraz to 3 ciaza mam 31 i tez nie bede robila chyba ze beda ku temu jakies wskazania.

Zreszta poki co to czekam w ogole na pierwsza wizyte,bo to juz 10 tydzien a ja nadal nic nie wiem....8-)
No właśnie ja też prywatnie. Jakoś lepiej. A to jeszcze nie byłaś i lekarza ? :-)

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej mam na imię Kasia mam 31 lat. Termin na 20.09.2018. Jutro będzie 9 tydzień. :-) o maleństwo staraliśmy się 5 lat. Pytanie do was mamusie. Brałyście razem duphaston, luteine i jeszcze nospe. Nie licząc witamin to spora ilość się robi :-)
Ja biorę duphaston 3x2 ,acard 1x1, magnez 3x1,doraźnie nospe jak mnie brzuch będzie bolał kwas foliowy to na podtrzymanie odkleja mi się trofoblast.
Na dodatek antybiotyk bo mi wyszła toxoplazmoza
To jest spora ilość

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mam na imię Kasia mam 31 lat. Termin na 20.09.2018. Jutro będzie 9 tydzień. :-) o maleństwo staraliśmy się 5 lat. Pytanie do was mamusie. Brałyście razem duphaston, luteine i jeszcze nospe. Nie licząc witamin to spora ilość się robi :-)
Witamy:) u mnie jutro też 9 tydzień. Biorę do tej pory duphaston 2x, luteina 2× acesan i nospe. Do tego mam jeszcze leki od endokrynologa i czuję się jak starsza pani ;);)

Witamy:) u mnie jutro też 9 tydzień. Biorę do tej pory duphaston 2x, luteina 2× acesan i nospe. Do tego mam jeszcze leki od endokrynologa i czuję się jak starsza pani ;);)
To podobnie jak ja tylko duphaston mam 3 razy. Masz rację też tak się czasami czuje :-) Mój tata w wielu 70 tyle nie ma :-)

No właśnie ja też prywatnie. Jakoś lepiej. A to jeszcze nie byłaś i lekarza ? :-)

no wpadlam do przychodni bez rejestracji,powiedzialabym wtargnelam do lekarza i powiedzialam mu ze badal mnie 28 grudnia i zapisal tabletki ale testy wyszly mi pozytywne wiec niech sprawdzi szybko. Sprawdzil w 2 minutowym usg i zapisal prywatnie na 19lutego....
I zyje tak w totalnej nieswiadomosci bo tak naprawde nie mam pojecia jaki jest do konca wiek ciazy ,mam cykle nawet po 52 dni, to byl pierwszy cykl kiedy skonczyly mi sie tabletki...a w dodatku na usg byly dwa pecherzyki... wiec cwicze cierpliwosc i czekam na poniedzialek...

@Gotica ja wolę wiedzieć, co się dzieje. Uważam, że będzie to dobrze wydana kasa.
Też chodzę prywatnie wszędzie. Ale z racji, że wykonuję zawód medyczy i lekarze mnie znają to czasem kasy nie wezmą ode mnie :)

reklama
Do góry