reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@StarAnia piekne głowonogi.:-) :)
Staś też ma mamoze choć dziś mu chociaż gorączka spadła.
Kupiłam mu książkę pt "mała ksiażka o kupie" i bardzo żałuję. Cały Boży dzien chodzi i opowiada o kupach: a to o kupie szczura, a to o kupie łosia, a kupa słonia jest taaaka wielka:hmm: Cudownie prawda.
Njagorzej że to jego nr 1 na liście bestsellerów :sad:

reklama
Czyli zaczynasz 7 tydzień [emoji16]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie :)

f2w3yx8d0kxq4mjo.png

@StarAnia piekne głowonogi.:-) :)
Staś też ma mamoze choć dziś mu chociaż gorączka spadła.
Kupiłam mu książkę pt "mała ksiażka o kupie" i bardzo żałuję. Cały Boży dzien chodzi i opowiada o kupach: a to o kupie szczura, a to o kupie łosia, a kupa słonia jest taaaka wielka:hmm: Cudownie prawda.
U mnie ostatnio słowo kupa i sraczka też jest często używane masakra i jeszcze dupa.... Oszaleć można

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

No to bardzo podobnie do mnie. U mnie dzisiaj 6+1.
Mam nadzieję, że coś zobaczę i usłyszę we wtorek na usg. Martwi mnie to, że 2tyg temu nie było nic.

W czwartym tygodniu raczej nie widać jeszcze zarodka. Trzymam kciuki za groszka lub groszkową :)

Ja wczoraj też miałam stresa, że nie bedzie widać i byłam tak wpatrzona w ekran, że zanim Pani doktor co kolwiek powiedziała to ja wydobyłam z siebie „ o ta biała kropeczka to serduszko” [emoji173]️

f2w3yx8d0kxq4mjo.png

Ja jestem po ostrej kłótni z moim. Albo przemysli swoje zachowanie albo niech pakuje swoje manatki. Dawno tyle nie wylalam łez co dziś... Mam nadzieje ze dziecku nic się nie stanie...

f2w3s65gbwsate8e.png

Co się stało?
Głupia kłótnia o pierdole przeistoczyła się w awanturę..a mi tak hormony buzuja ze szok. Wyprowadził mnie z równowagi.. I się zaczęło. Zamiast uspokoić to jakoś to dokładał do pieca. Jak juz się uspokoilam i chciałam z nim porozmawiać to zaczął głupie swoje gadki typu ze ze mną się nie da pogadac bo od razu się dre itp. Później podjął klucze do auta i Nir mógł znaleźć ... I oczywiście ze mu niby schowlam a nic takiego nie miało miejsca ..
Facet 30 lat a gorzej niż 5 latek...

f2w3s65gbwsate8e.png

@Ewarut dobrze, że już masz lepszy humor :) Gdzieś czytałam, że takie doły na początku są dość częste.

Jak zejdę na tym fotelu
Wariatka :rofl:
Żyje chociaż to była... Specyficzna wizyta. Na wieść o ciąży pani dentystka powiedziała że pod żadnym pozorem nie da mi znieczulenia. Myślę super. Podziubała, a ja aż skakałam na fotelu co skwitowala że powinnam potraktować to jako trening przed porodem. o_O bo poród naturalny to jest to. Cesarka to normalna operacja i nie powinno się iść na łatwiznę. Potem zaczęła gadać jaka to natura jest wspaniała i z czym umie sobie poradzić...
Tragedia:confused2:, że też zawsze się trafi jakiś taki nawiedzony...

@JoAnnA250694 Okropne przez co musiałaś przejść :no2:

@StarAnia
Nie przejmuj się, bez tej książki tez by musiał przejść ten etap:tak:. Lepiej wcześniej niż później ;-) ;)

Cześć dziewczyny :) Nadrobiłam :laugh2:
Mój siedmiolatek też ma mamozę :huh: Łazi za mną chce na kolanka, przytulać się, przychodzi mnie całować. Każe przed spaniem leżeć ze sobą. Nawet jak idę do kibla to po chwili słyszę jego kroki na schodach a po chwili pytanie co robię. Kurde książkę piszę :confused2: no co się w kiblu robi? :no2:

Jeszcze tylko 2 tygodnie do mojej wizyty :laugh2:
Pisałyście o niskim ciśnieniu. Ja mam średnio 150/90 :rofl2: ciągle jestem na lekach a w gabinecie lekarskim biję rekordy nawet 210/115 miałam. Aż sobie biedaczka usiąść musiała :unsure:
No nic będzie dobrze. Musi być :tak:. Innej opcji nie ma.
A co do wagi to mam na razie 5kg na minusie. Jeszcze ze 30 i będzie ok :rofl:

reklama
Do góry