reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Szczepienia to ciężki temat. Wydaje mi się ze nawet wśród lekarzy zdania są podzielone. Nie możemy zapomnieć o tym ze dzięki szczepionka dużo chorób zostało „wytępionych” które siały spustoszenie i dzięki szczepionka do niektórych zakażeń dochodzi bardzo rzadko np. Polio czy gruźlica a co będzie jak rodzice przestana szczepić dzieci? Jakie beda skutki tego ? Tez nie wiemy....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny ratunku plamie na beżowo-żółte nie wiem co jest :( boje się...przecież beta rośnie ładnie, pęcherzyk ciążowy rośnie...miała któraś z was takie plamienie w takimkpze dziwnym?
Ja miałam plamienia beżowe w każdej ciąży. Powody były różne: nadżerka, silniejsze ukrwienie pochwy, polip...Infekcja, też może być. Spokojnie. Dopóki nie ma żywej krwi nie panikuj. Skontaktuj się ze swoim gin dla spokoju ducha, ale nie zamartwiaj się na zaś :).

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam straszną ochotę zrobiłam o nie dam rady zjeść tak mnie mdli od zapachu

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba było mi potrzeba kwaśnego bo przy gotowaniu zjadlam 6 ogórków

w5wqzbmhtbjgomj7.png

Moniorek - weź tylko pod uwagę, że na tych stop-nop itp. jest dużo emocji i nie zawsze merytorycznych informacji.

Generalnie: może się zdarzyć NOP, tak jak lekarstwa mogą mieć skutki uboczne. Dużo informacji na temat szczepień to bujdy - jak choćby mmr a autyzm. W końcu sam facet, który teorię wypuścił przyznał, że to kłamstwo było, ale część ludzi dalej wierzy.

Szczepić trzeba, ale mądrze. Ufaj pediatrze, a nie netowi. NOPy są straszne, ale powikłania po chorobie równie ciężkie. Ryzyko jest zawsze.
Dziękuję za radę:) poczytam napewno

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Często właśnie takiego koloru są upławy gdy ma się jakąś infekcje. Kochana krwi tam nie ma więc bez paniki. Zjedz żurawinę lub nauk się herbatki żurawinowej. Zrób nasiadówke nalej do miski ciepła wodę zaparz rumianek i wlej do miski i posiedz chwilę w tym. To nie zaszkodzi a może pomóc.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
A nasiadówki z czego najlepiej ?

Ja tez do szczepionek podchodzę z rezerwa, mały nie był szczepiony w 1 dobie. Wzw b dostał po ukończeniu 2 mc, kazda następna szczepionka po 4-6 tyg. Szczepie na nfz i nie więcej 2 pojedynczych szczepionek na raz. Dtp odkladalam do 6mc. Teraz ciągle odradzam mmr (odra, świnka, rozyczka). No i nie szczepie przeciw gruźlicy.
Czytałam właśnie o tej mmr...

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny temat szczepień jest bardzo obszerny i bardzo poważny, mysle, że warto go rozważyć z każdej strony i nie stawać okoniem, bo tak. Oczywiście, szczepionki są ważne i uratowały wiele żyć, ale nie da się też ukryć, że to ogromna ingerencja w organizm człowieka i reakcje mogą być rozne. Szczepienie noworodków w pierwszej dobie życia jest wg mnie zwyczajem paskudnym. Nie wiem, czy gdziekolwiek w Europie, poza Polska, się to praktykuje.

reklama
Dziewczyny szybkie pytanie i prośbą o Wasza spontaniczna opinie - co w sytuacji gdy lekarz daje mi L4 na 2 tygodnie i sugeruje oszczędny tryb życia a szef-kobieta sugeruje że mimo wszystko powinnam przyjść do pracy podokańczać sprawy? Dodam, że jestem w szpitalu z powodu lekkich plamień, mam bardzo intensywny czas w pracg a L4 nie jest moim "widzimisie" wyraźnym zaleceniem lekarza. Z góry dziękuję za Wasze sugestie

gannvfxm7rdcfbwj.png

Do góry