reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ale dziękuje Ewo za pocieszenie oby to była infekcja albo upławy po prosti
Często właśnie takiego koloru są upławy gdy ma się jakąś infekcje. Kochana krwi tam nie ma więc bez paniki. Zjedz żurawinę lub nauk się herbatki żurawinowej. Zrób nasiadówke nalej do miski ciepła wodę zaparz rumianek i wlej do miski i posiedz chwilę w tym. To nie zaszkodzi a może pomóc.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Moniorek - weź tylko pod uwagę, że na tych stop-nop itp. jest dużo emocji i nie zawsze merytorycznych informacji.

Generalnie: może się zdarzyć NOP, tak jak lekarstwa mogą mieć skutki uboczne. Dużo informacji na temat szczepień to bujdy - jak choćby mmr a autyzm. W końcu sam facet, który teorię wypuścił przyznał, że to kłamstwo było, ale część ludzi dalej wierzy.

Szczepić trzeba, ale mądrze. Ufaj pediatrze, a nie netowi. NOPy są straszne, ale powikłania po chorobie równie ciężkie. Ryzyko jest zawsze.

Uff przejadłam się hehe do szczęścia potrzebna mi byla zupa ogórkowa :D

w5wqzbmhtbjgomj7.png

Ja tez do szczepionek podchodzę z rezerwa, mały nie był szczepiony w 1 dobie. Wzw b dostał po ukończeniu 2 mc, kazda następna szczepionka po 4-6 tyg. Szczepie na nfz i nie więcej 2 pojedynczych szczepionek na raz. Dtp odkladalam do 6mc. Teraz ciągle odradzam mmr (odra, świnka, rozyczka). No i nie szczepie przeciw gruźlicy.

Ja tez do szczepionek podchodzę z rezerwa, mały nie był szczepiony w 1 dobie. Wzw b dostał po ukończeniu 2 mc, kazda następna szczepionka po 4-6 tyg. Szczepie na nfz i nie więcej 2 pojedynczych szczepionek na raz. Dtp odkladalam do 6mc. Teraz ciągle odradzam mmr (odra, świnka, rozyczka). No i nie szczepie przeciw gruźlicy.
Dla mnie to jest szok jak słyszę jak ludzie szczepią szczepionka 6w1 biedne dzieciaczki!!!

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Moniorek - weź tylko pod uwagę, że na tych stop-nop itp. jest dużo emocji i nie zawsze merytorycznych informacji.

Generalnie: może się zdarzyć NOP, tak jak lekarstwa mogą mieć skutki uboczne. Dużo informacji na temat szczepień to bujdy - jak choćby mmr a autyzm. W końcu sam facet, który teorię wypuścił przyznał, że to kłamstwo było, ale część ludzi dalej wierzy.

Szczepić trzeba, ale mądrze. Ufaj pediatrze, a nie netowi. NOPy są straszne, ale powikłania po chorobie równie ciężkie. Ryzyko jest zawsze.
Właśnie miałam pisac odnośnie tych grup itd Na jednej baaardzo aktywnie działa moja teściowa... Kobieta lat 60, dzieci dawno odchowane i szczepione i straszy inne mamy. Absolutnie tego czy szczepić czy nie nie uzależniam od wiedzy z grup itd! Tu chodzi o zdrowie i życie dziecka a jak widać na przykladzie mojej teściowej różne "oszołomy" grasuja [emoji6]

w5wqzbmhtbjgomj7.png

reklama
6
Dziewczyny ratunku plamie na beżowo-żółte nie wiem co jest :( boje się...przecież beta rośnie ładnie, pęcherzyk ciążowy rośnie...miała któraś z was takie plamienie w takimkpze dziwnym?
Ja miałam plamienia i krwawienia. Zadzwoń do swojego dr najlepiej. Ja mam w czasie kiedy powinnam dostać miesiączke. Wczoraj też miałam

Do góry