reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Spokojnie dziewczyny [emoji3] wszystko się okaże w praniu jak Ja to mówię. Ale na mój skromny rozum to nie powinno boleć. Dziękuję za wszystkie porady[emoji3]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozmawiałam z ginem przed chwilą i on powiedział że masaż jak najbardziej. Wspomniał coś o rozulźnianiu mięśni. I jak najbardziej może to stosować kobieta w ciąży w pierwszym trymestrze.

Co do basenu to u mnie odpada bo Ja nie umiem pływać.

Kup sobie coś takiego i przykładaj dwa trzy razy dziennie oczywiście zimny

Załączniki

• Screenshot_20180124-113503.png
    Screenshot_20180124-113503.png
    197,7 KB · Wyświetleń: 54
Spokojnie dziewczyny [emoji3] wszystko się okaże w praniu jak Ja to mówię. Ale na mój skromny rozum to nie powinno boleć. Dziękuję za wszystkie porady[emoji3]

Ja tam zawsze się wolę przygotować na gorsze i w razie co być mile zaskoczona :laugh2:

Mój szwagier jest fizjoterapeuta, jego kojące dłonie już nie raz robiły mi takie aucia, że miałam ochotę go kopnąć w krocze :p ale za to po masażu dolegliwości ustępowały :) że szwagra się śmieje, że tak się przyzwyczaił do maltretowania bezzebnych hokeistów, ze kobiety już dotknąć nie potrafi :p (jest fizjoterapeuta drużyny hokejowej) :p

Dobra dziewczyny ja się nie kłócę, z wykształcenia jestem masażystą, pracowałam niestety tylko dwa lata w zawodzie niestety nie ma etatu skończyłam w spożywczym, ale zawsze przed rehabilitacją masowałam pacjentów dla lepszego efektu rehabilitacji, przeważnie każda osoba czy z rwą ramienną czy kulszową jeżeli byla w remisji miała zlecony masaz

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale ja też się nie kłócę :) chcialam tylko uprzedzić @Ewarut :) żeby się nie nastawila na relaks u fizjoterapeuty :) jestem stała klientka i siostra jednego z nich i jedyny bezbolesny masaż uświadczyłam w salonie kosmetycznym :) u fizjoterapeuty nigdy nic przyjemnego mnie nie spotkało [emoji14] ale efekty są zadowalające!

f2w3csqvilsnamac.png

Mój szwagier jest fizjoterapeuta, jego kojące dłonie już nie raz robiły mi takie aucia, że miałam ochotę go kopnąć w krocze [emoji14] ale za to po masażu dolegliwości ustępowały :) że szwagra się śmieje, że tak się przyzwyczaił do maltretowania bezzebnych hokeistów, ze kobiety już dotknąć nie potrafi [emoji14] (jest fizjoterapeuta drużyny hokejowej) :p
Ja miałam nastawiane kręgi szyjne nie wiem czy któraś miała Jezu to był ból

Popieram! Jak nie odpowiada co ktoś robi w swoim domu - pali papierosy, śpi ze zwierzętami, chodzi w butach, utrzymuje temperaturę 28st czy cokolwiek innego to po prostu nie chodzi się w gości do tego kogoś. U siebie w domu samemu ustalamy zasady i to odwiedzający muszą ich przestrzegać, jeśli im nie odpowiada to niech nie przychodzą. To każdego indywidualna sprawa nasza bo nie palimy a ich bo palą :)
Jeśli moi teściowie by palili w domu to ograniczyla bym kontakt do minimum.. z dzieckiem również;)

Teraz jak dzwoniłam umówić się przedstawiłam sytuacje to powiedział oczywiście masaż i powiedziałam że jestem w ciąży. Powiedział ,że to konieczne bo nie przechodzę ciąży tylko może mnie to położyć do łóżka.

No to kochana jak najszybciej idź bo brzusio będzie rosnąć i dodatkowe obciążenie

reklama
Jeśli moi teściowie by palili w domu to ograniczyla bym kontakt do minimum.. z dzieckiem również;)
Tym bardziej jak przyjeżdżam na godzinę góra 2 wszyscy siedzą w kuchni i wszyscy palą przecież tą godzinę można wytrzymac, jeżdżę tylko raz na dwa tygodnie

Do góry