reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ile ja bym dała żeby napić się kawy [emoji849][emoji849][emoji849][emoji849] odrzuciło mnie na samym poczatku ciąży i tak trwa i trwa i trwa...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Też bym się napila, ale mam usg dziś i nie chce pić, bo przed ostatnim wypiłam i dziecko strasznie skakało. Więc wypije jak wrócę dopiero :D

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też bym się napila, ale mam usg dziś i nie chce pić, bo przed ostatnim wypiłam i dziecko strasznie skakało. Więc wypije jak wrócę dopiero :D

Moje skakało jak wypiłam trochę coli bo tylko ona pomagała mi na mdłości [emoji6] trzymam kciuki żeby tam Aniołek machał do Ciebie zdrowy [emoji4]

To dobrze, ze podajesz taki sposób, bo moje to wiecznie śpi :D wiec następnym razem wypróbuje to :D

hchy9n7351xtgqrv.png

To lepiej jak się rusza czy jak nie bo już nie wiem, może lepiej jak wypije

A ja w dniu wizyty nic nie jem prawie, nienl wiem czemu ale zawsze jak ide do ginekologa to jak na złość mam wzdecia. I zawsze jest wewnetrzna walka na fotelu żeby czasem mu bąka nie puscic hahaha :D

Ile ja bym dała żeby napić się kawy [emoji849][emoji849][emoji849][emoji849] odrzuciło mnie na samym poczatku ciąży i tak trwa i trwa i trwa...

Ja mialam tak samo odrzut od kawy na samym poczatku sam zapach mnie juz draznil a jak moj mąż jeszcze dawal mi buziaka i na jego brodzie poczulam kawe to kazalam mu spadac i gębę myc plus zeby:D a teraz od paru dni smak mi wrocil na kawe ale taka slabiutka.

Dziewczyny nie wiem czy każdej z nas, ale u mnie na pewno działa słodkie jedzenie. Przed prenatalnym zjadłam słodkie śniadanie-dosłownie, bo pączka ze śmietaną i dziecko tak skakało, że ciężko było zmierzyć, wczoraj nie zjadłam nic i leżało bez ruchu, aż się przestraszyłam, zanim mi serduszko gin pokazała... lecę nadrabiać zaległości. Miłego dnia :)

To lepiej jak się rusza czy jak nie bo już nie wiem, może lepiej jak wypije

Nie wiem, do mnie miał pretensje i majdał mi brzuchem na wszystkie strony bo dziecko leniwe i nie chciało się ruszać jak on chciał.... to jego słowa, dla mnie ruszało się normalnie ani zbyt żwawo ani nie spało, nawet kciukasa do buzi pchało... a na koniec wypięło się dupskiem i ułożyło do spania :)
A ja w dniu wizyty nic nie jem prawie, nienl wiem czemu ale zawsze jak ide do ginekologa to jak na złość mam wzdecia. I zawsze jest wewnetrzna walka na fotelu żeby czasem mu bąka nie puscic hahaha :D
Ja z sikaniem mam kłopot ostatnio kazał mi iść siku w połowie badania, powiedziałam mu że ja sikam co 5 minut a jak stałam w korku 1h to co się dziwi że pęcherz pełen :p
Ja mialam tak samo odrzut od kawy na samym poczatku sam zapach mnie juz draznil a jak moj mąż jeszcze dawal mi buziaka i na jego brodzie poczulam kawe to kazalam mu spadac i gębę myc plus zeby:D a teraz od paru dni smak mi wrocil na kawe ale taka slabiutka.
Nidy w ciąży od kawy mnie nie odrzuciło ale ja bez niej mam szczególnie w ciąży cholernie niskie ciśnienie a dzięki kawie mam w normie

reklama
Robiła któraś to USG na NFZ na między 11 a 13 tygodniem ciąży? Dokładnie was przebadali jeśli tak i tam jest mierzone? Czy mierzą NT, Nb czy to trzeba iść specjalnie na genetyczne?

To że na NFZ to nie znaczy,że coś jest źle, czy słabiej badane. Te badania na NFZ mają kobiety w określonym wieku i jeśli lekarz chce coś sprawdzić wtedy daje skierowanie. Ja byłam wczoraj na NFZ i była to prywatna klinika gdzie również robi się badania płatne. Nie odczułem różnicy żeby Pan Dr potraktował nas inaczej.

Do góry