reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny odebrałam wyniki tsh mniejsze ciut niż ostatnio, trzymajcie kciuki za zdrowe baby
Czemu ma nie być zdrowe?? Ja brałam antybiotyk mega silny i wtedy musiałam zajść w ciążę, ginekolog mnie uspokajała żebym się nie martwiła narazie z USG wynika że z maluszkiem dobrze i ja się tego trzymam bo bym zwariowała

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się na początku też bardzo stresowałam wysokim TSH (jak mi w ciągu kilu dni skoczyło do ponad 7) to mnie endokrynolog uspokoiła i powiedziała, że żeby to miało wpływ na zdrowie dziecka, to musiałyby się takie wartości albo jeszcze wyższe utrzymywać przez długi okres czasu nie leczone, a na ostatniej wizycie przy TSH 1,6 powiedziała, że nie będzie zwiększać dawki, bo ostatnio najnowsze badania mówią, że bezpieczne TSH w ciąży może być nawet w okolicach 3. Myślę, że najważniejsze to brać zalecone leki i w ogóle mieć świadomość, że coś jest nie tak z tarczycą, bo niektórzy nie badają jej w ciąży i nie spodziewają się, że mogą być u nich z tym problemy i wtedy nieleczony wysoki poziom się utrzymuje. Poza tym ja mam zlecone z wizyty na wizytę jeszcze oprócz TSH, FT3 i FT4 i te wskaźniki są bardziej miarodajne, bo samo TSH lubi w ciąży "skakać".

A macie tak że bolą was czasem same sutki? Mnie od czasu do czasu, od niedawna tak potrafią zaboleć szczególnie lewy jakbym miała tam potłuczone szkło. Wcześniej w żadnej ciąży tego nie miałam i szczerze zaczynam się martwić.

A macie tak że bolą was czasem same sutki? Mnie od czasu do czasu, od niedawna tak potrafią zaboleć szczególnie lewy jakbym miała tam potłuczone szkło. Wcześniej w żadnej ciąży tego nie miałam i szczerze zaczynam się martwić.

Bola, pieką brrrrr. Najgorzej na wieczor wlasnie

Czyli taki urok po bólu cycków ból skutków. Bomba! W poprzednich ciążach mnie akurat piersi w ogóle nie bolały... No raz. W drugiej. Jak było z minus 10 na dworze i mi mleko zamarzało :-D

reklama
Do góry