reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
@seremida mnie też bardzo skóra swędzi, szczegolnie na piersiach, brzuchu i plecach. Ale też na dloniach. Masakra. Najgorzej jak zacznę sie drapać, to jest jeszcze gorzej. Bo jak trochę o tym zapomnę to jest lepiej.
Co do detektora to mam pożyczony od koleżanki i narazie nie udalo mi się nic usłyszeć i tylko mnie to stresuje. Dzis wg ostatniego usg 12t6d i nic. Więc oczywiście schiza. Ale o 14 mam dziś prenatalne to się dowiem czy wszystko ok.
U mnie lekarz powiedział że właśnie lepiej poczekać. Bo jak dziecko dajmy na to ma z 6 cm to ciężko i to bardzo natrafić nie dość że na dziecko to jeszcze w okolice tak małego serduszka.

Dzięki @Gotica. Mąż też tak mnie pociesza, że dzieciątko jeszcze malutkie a tym bardziej serduszko, więc ciężko to uchwycić. Mam nadzieję, że wszystko jest ok i dzieciątko żyje.

A ja myślałam że u mnie to starość z tymi bolami w pachwinach :rofl: ...a i takie klucia w pochwie tez mam czasem.
U mnie słoneczko dzisiaj wiec czuję wiosnę. Wczoraj sie fajnie czulam bo plecy nie bolały, dzisiaj niestety znowu cos trochę bolą:crazy::crazy: ...no cóż to chyba to już właśnie starość...Oczywiście z drzeniem ide do toalety odkad doktor powiedzial ze dopuki przy tych bolach plecow nie plamie to jest dobrze...ale strach jest. Staram aie myśleć ze to jednak wina układu kostno stawowego.

Co do detektora tętna to tez myślałam o jego zakupie, ale tak jak @JoAnnA250694 pisze ze w razie jakbym nie usłyszała tetna ktoregos razu z powodu zlego ułożenia to chuba bym zawału dostała:errr:

Ja jutro tez zaczynam 14 tydz.przynajmniej wg USG bo z om to 13 :confused: a w sumie to jak ja mam liczyc przy takiej różnicy dużej :confused:

A ja myślałam że u mnie to starość z tymi bolami w pachwinach :rofl: ...a i takie klucia w pochwie tez mam czasem.
U mnie słoneczko dzisiaj wiec czuję wiosnę. Wczoraj sie fajnie czulam bo plecy nie bolały, dzisiaj niestety znowu cos trochę bolą:crazy::crazy: ...no cóż to chyba to już właśnie starość...Oczywiście z drzeniem ide do toalety odkad doktor powiedzial ze dopuki przy tych bolach plecow nie plamie to jest dobrze...ale strach jest. Staram aie myśleć ze to jednak wina układu kostno stawowego.

Co do detektora tętna to tez myślałam o jego zakupie, ale tak jak @JoAnnA250694 pisze ze w razie jakbym nie usłyszała tetna ktoregos razu z powodu zlego ułożenia to chuba bym zawału dostała:errr:

Ja jutro tez zaczynam 14 tydz.przynajmniej wg USG bo z om to 13 :confused: a w sumie to jak ja mam liczyc przy takiej różnicy dużej :confused:

z tym tygodniami to beda sie wam zmieniac. Z okresu bedzie konkretny tydzien. Z pomiarów dziecka wyjdzie tydzien do przodu tydziemn do tylu. Jak pamietam to jest zawsze plus 2 tygodnie/ minus 2 tygodnie.

Ja z drugim synem mialam tak ale to juz w III Trymestrze ze wychodził na kazdym usg 3 tygodnie starszy wg pomiarów i lekarz mi kazal od 1 sierpnia juz byc spakowana bo moze sie w kazdej chwili urodzic. Jak sie okazalo urodzil sie ale na 3 dni przed terminem :p:p

Dziewczyny do kiedy bierzecie/macie zalecenia brania kwasu foliowego?

Ja biore sam kwas foliowy od momentu jak sie dowiedziałam o ciazy i pewnie do konca bede brac. Wypisal mi lekarz witaminy ale ja niestety w okresie ciazy mam odrzut na wszelkie lekarstwa i tak samo odrzucilo mnie na przepisane witaminy i kazal mi wrócić do kwasu skoro to jedyne tabletki ktore toleruje.

reklama
Dzięki @Gotica. Mąż też tak mnie pociesza, że dzieciątko jeszcze malutkie a tym bardziej serduszko, więc ciężko to uchwycić. Mam nadzieję, że wszystko jest ok i dzieciątko żyje.

Nawet tak nie myśl. Na 100% jest wszytko dobrze z malenstwem. Ja ostatnio skarżyłam sie lekarzowi ze "nie czuje " ze jestem w ciazy odkad mi mdlosci i wymioty minęły. Patrzył jak na wariatke :-)

Do góry