reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Doberek :) witam nowe mamusie i gratuluje udanych wizyt :)
@Niespodzianka 22 mam koleżankę po 40 która w tym roku w lipcu rodzi. Śmieję się że to ona mnie zaraziła. A ona się smieje że ja zaszłam po koleżeńsku żeby jej smutno samej nie było :D. Spokojnej ciąży Ci życzę

@Kadża82 czekałam na wieści od ciebie a ty sie tu ukryłaś :D. Super że wszystko w porzadku, naczekałaś się bidulko na tą wizytę. Serdecznie ci gratuluję!

Miłego dnia dziewczyny :)
Ja dzis wstałam chora, bede sie kurowac syropem z cebuli i czosnkiem. Bleee

No właśnie a jak myślicie, bo mam dylemat w którym tyg najlepiej zrobić usg genetyczne 12,13 czy 14 tydzień ?
Jest graniczna data dla której wykonuje się takie usg. Moja ginekolog mówiła że do 13 tygodnia to najlepszy termin i czas na zebranie danych. Z tego co mi się kojarzy to nie robi się go później niż do 13 tygodnia i 4 dnia?

gannvfxm7rdcfbwj.png

Doberek :) witam nowe mamusie i gratuluje udanych wizyt :)
@Niespodzianka 22 mam koleżankę po 40 która w tym roku w lipcu rodzi. Śmieję się że to ona mnie zaraziła. A ona się smieje że ja zaszłam po koleżeńsku żeby jej smutno samej nie było :D. Spokojnej ciąży Ci życzę

@Kadża82 czekałam na wieści od ciebie a ty sie tu ukryłaś :D. Super że wszystko w porzadku, naczekałaś się bidulko na tą wizytę. Serdecznie ci gratuluję!

Miłego dnia dziewczyny :)
Ja dzis wstałam chora, bede sie kurowac syropem z cebuli i czosnkiem. Bleee
Witam wszystkich w ten jakby nie było mroźny poranek .Dziękuję za dobre słowo,ale pewnie i tak do samego porodu będę o skarba drżała.

Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było ... nie wiem dlaczego na apce mogę Was tylko czytać? Nie mogę nic napisać ... Hmmm...
U nas całkiem całkiem. Zwolnienie kończy mi się w poniedziałek. Tego dnia mamy też 2 razy usg. Rano i popołudniu. Dziś kończę antybiotyk. Miałam niestety zapalenie pecherza. Córka też do dziś na antybiotyku- ostre zapalenie gardła. Najgorsze jest to, że przyplatal jej się katar. Ehhh... w dodatku K. Wrócił wczoraj z pracy i chyba grypa to rozkłada,bo pracował z jakimś prychajacym kolesiem ...

USG prenatalne mozna wykonac max 13t+6d. Ja mam za poltorej tygodnia w poniedzialek i bedzie to 12+6. W ten poniedzialek mam tez kontrole „przed-podrozna” bo moj gin kazal sie wstawic przed lotem do Polski. Niestety jedyny ostatni termin to poniedzialek mimo ze lot prawie tydzien pozniej i jeszcze nie u mojego lekarza tylko jakiegos innego. Reszta na urlopach i przyjmuja 2 na 6 lekarzy.

reklama
Cześć dziewczyny ;) mój termin 29 wrzesień więc jeszcze się u Was mieszcze;D nasz pierwszy bąbel;) jestem w 9 tygodniu nie mam żadnych mdłości czy boli brzucha ale od dwóch dni trochę bolą mnie plecy w dolnej części ale taki tępy ból i nie całe tylko w jednym miejscu... miała którąś takie objawy ? Martwię sie -początkiem tygodnia miałam wyniki 2 bety i nagle spadła:o okazało się że wyniki różniły się bo robiłam w innych laboratoriach! Na szczęście na usg akcja żywa ponad 2 centymetrowy dzieciaczek :D już w 5 tygodniu na piereszym usg serducho mu bilo ;)

Do góry