reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie :)
Dziękuję za miłe przyjęcie.
Wiem, że to było kilka dni temu, ale tak mi się nic nie chce...
Do mdłości dołączyły wymioty :hmm:
Czuję się ciężko, słabo i staro ;)
Mam na coś ochotę, zjem a potem na samą myśl o tym mam mdłości, czasem nawet nie zdążę zjeść i po ugotowaniu oddaję mężowi.

Miałam dziś mieć wizytę, ale niestety lekarza nie było (na nfz), u niego rejestruje się tego samego dnia rano.
Nie mogę się doczekać i trochę denerwuję, bo jakoś muszę pogodzić wizyty u niego i prywatnie.
xxxxx
Chcę kupić spodnie h&m mama. Polecacie jakiś krój, wiecie coś o rozmiarówce? W poprzednich ciążach ich nie nosiłam, więc nie wiem, a chcę zamówić on line.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja właśnie szukam dobrej poduchy i nie wiem czym się kierować, poradzicie coś dziewczyny

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Podsyłam grafikę którą znalazłam na jednym z fizjoforów, dużo rozjaśnia i pozwala ogarnąć kształty. Na pewno nie polecam wypełnienia gąbką, są najtańsze ale bardzo szybko się ubijają i przestają cokolwiek podpierać. Chyba jest jeszcze promocja w Lidlu na "całkiem niezłą", w zależności od miasta 40-60 zł. Ja sobie właśnie kupiłam na wypasie, o taką (ale mam ogólnie wrażliwe i lędźwie, i szyję więc stwierdziłam że nie ma co oszczędzać bo umrę) : Link do: SUPER MAMI "U" poduszka dla kobiet w ciąży wzór Koty. Jak się w nocy nie wiercisz i nie przerzucasz to poducha "C" też powinna wystarczyć, a jest zdecydowanie tańsza :)

Załączniki

• poduchy.jpg
    poduchy.jpg
    89,7 KB · Wyświetleń: 104
Ja właśnie szukam dobrej poduchy i nie wiem czym się kierować, poradzicie coś dziewczyny
Ja na pewno wezmę taką z silikonowymi kuleczkami w środku, bo gąbka się ugniata i jest badziewna. Ta strona supernami wydaje się ok.

Chcę kupić spodnie h&m mama. Polecacie jakiś krój, wiecie coś o rozmiarówce? W poprzednich ciążach ich nie nosiłam, więc nie wiem, a chcę zamówić on line.
Ja jutro właśnie jadę do rodzinnego miasta i będę kupować te z H&M, więc jutro mogę się podzielić "wrażeniami". Niestety, nawet najbardziej rozciągliwe spodnie, które mam w szafie, cisną mnie w brzuch :(

Podsyłam grafikę którą znalazłam na jednym z fizjoforów, dużo rozjaśnia i pozwala ogarnąć kształty. Na pewno nie polecam wypełnienia gąbką, są najtańsze ale bardzo szybko się ubijają i przestają cokolwiek podpierać. Chyba jest jeszcze promocja w Lidlu na "całkiem niezłą", w zależności od miasta 40-60 zł. Ja sobie właśnie kupiłam na wypasie, o taką (ale mam ogólnie wrażliwe i lędźwie, i szyję więc stwierdziłam że nie ma co oszczędzać bo umrę) : Link do: SUPER MAMI "U" poduszka dla kobiet w ciąży wzór Koty. Jak się w nocy nie wiercisz i nie przerzucasz to poducha "C" też powinna wystarczyć, a jest zdecydowanie tańsza :)
Ja jestem po wypadkowa mam problem z biodrem i miednicą plus ograniczenia ruchomości, czasami mam bóle bioder jak leżę na boku i się budzę dlatego nie wiem jakie będą dobre, zawsze spałam na brzuchu a wiadome że teraz nie da rady

Zainspirowałyscie mnie tymi poduchami. Lubię bawić się w szycie i zrobię sobie. Jedynie muszę pomysleć nad kształtem. Planuję też szycie kokona dla maleństwa, no i ogólnie wyprawki. Ale na to jeszcze dużo czasu.

Zainspirowałyscie mnie tymi poduchami. Lubię bawić się w szycie i zrobię sobie. Jedynie muszę pomysleć nad kształtem. Planuję też szycie kokona dla maleństwa, no i ogólnie wyprawki. Ale na to jeszcze dużo czasu.
To musiałabyś bardziej się wczytać bo dobra poducha ma "przedziały" z różnym stopniem wypchania- mniej wypchane na brzuch, bardziej pod kolanem. W poduszce którą całą wypchasz równomiernie biodro może i tak boleć, a brzuch będzie podbijało do góry bo nie ściskasz nim poduchy.

Ja jestem po wypadkowa mam problem z biodrem i miednicą plus ograniczenia ruchomości, czasami mam bóle bioder jak leżę na boku i się budzę dlatego nie wiem jakie będą dobre, zawsze spałam na brzuchu a wiadome że teraz nie da rady

Teoretycznie da się w poduszce "u" spać też na brzuchu bo masz dziurę na brzuch i biust. Jeśli poduszka jest dobrej jakości powinna Ci trzymać kolano na takiej szerokości, że biodro będzie rozluźnione. Nie wiem jak to wychodzi w praktyce np w mojej serii poduch, dam znać jak do mnie dotrze ;)

Teoretycznie da się w poduszce "u" spać też na brzuchu bo masz dziurę na brzuch i biust. Jeśli poduszka jest dobrej jakości powinna Ci trzymać kolano na takiej szerokości, że biodro będzie rozluźnione. Nie wiem jak to wychodzi w praktyce np w mojej serii poduch, dam znać jak do mnie dotrze ;)
Muszę właśnie kupić jakąś pożądaną [emoji4]

reklama
To musiałabyś bardziej się wczytać bo dobra poducha ma "przedziały" z różnym stopniem wypchania- mniej wypchane na brzuch, bardziej pod kolanem. W poduszce którą całą wypchasz równomiernie biodro może i tak boleć, a brzuch będzie podbijało do góry bo nie ściskasz nim poduchy.
To się trzeba będzie doedukować, albo olać sprawę i nie produkować bubla ;) dobrze, że piszesz, bo szkoda zmarnowanej pracy. Poczytam o tym

Do góry