reklama
JoAnnA250694
Fanka BB :)
Ja mam termin na początek wrześnie a mąż jest z końca sierpnia [emoji5]️ będzie miał prezent
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
G
guest-1673535084
Gość
Ja mam termin na 13 wrzesnia wstepnie, okaze sie po usg w kwietniu czy cos przesuwamy. Cora z 15 pazdziernika. Fajnie jakby mlodsze rodzenstwo sie troche spoznilo bo mozna zrobic uro 2 w 1
Pinka89
Zaciekawiona BB
I ja tez z 15 października ))Ja mam termin na 13 wrzesnia wstepnie, okaze sie po usg w kwietniu czy cos przesuwamy. Cora z 15 pazdziernika. Fajnie jakby mlodsze rodzenstwo sie troche spoznilo bo mozna zrobic uro 2 w 1
Pinka89
Zaciekawiona BB
Ja tez mam jutro wizytę też się strasznie boję. Trzymam kciuki )Dziękuje dziewczyny, że tak miło mnie przyjęłyście Ja byłam u lekarza w 5tc i jeszcze nie było nic widać tylko pęcherzyk i jutro mam wizytę... strasznie sie denerwuje przez 4 tygodnie pewnie fasolka urosła
xnightfall94
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Byłam na NFZ, jak wcześniej pisałam, żeby dostać skierowanie na badania. Jestem zawiedziona moją lekarką, która zawsze była dla mnie okej. Nie powiedziałam jej, że chodzę prywatnie. Nie założyła karty, w ogóle nie skupiła się na maleństwie, tylko na torbieli. Na 8 tydzień powiedziała- wczesna ciąża!! Zastrzegła mi, że L4 mi nie da, mimo że jej powiedziałam, że w pracy dźwigam. A ona,że jak nic się nie dzieje to mam pracować i że mam sobie innego lekarza od zwolnień poszukać :/ po mojej prośbie zrobiła jeszcze usg przez brzuch i pokazała bijące serduszko. Moje maleństwo nie wygląda już jak kropka, ale mały człowieczek [emoji173]️ dostałam skierowanie od niej na część badań(po tekście- tak to jest jak się chodzi do pięciu lekarzy:/). Zapisałam się na następna wizytę w razie czego, ale już chyba tam nie wrócę, wolę zapłacić za badania niż wysłuchiwać takich tekstów:/
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Alicja1912
Zaciekawiona BB
Dzień Dobry Mamuski
Witam serdecznie nowe wrześniówki
U nas święta też były nastrojowe bo akurat wtedy się pogodziliśmy po trzymiesięcznej separacji
Naszczęście faza mdłości u mnie powoli przechodzi i mogę napić się herbatki
7.03 miałam mieć USG prenatalne ale dzwonili dzisiaj z przychodni że muszą przełożyć na 13.03 a 12.03 mam wizytę u swojego więc wcześniej i tak chyba wybiorę się prywatnie bo za długo musiała bym czekać by zobaczyć czy z dzidzią wszystko oki.
Witam serdecznie nowe wrześniówki
U nas święta też były nastrojowe bo akurat wtedy się pogodziliśmy po trzymiesięcznej separacji
Naszczęście faza mdłości u mnie powoli przechodzi i mogę napić się herbatki
7.03 miałam mieć USG prenatalne ale dzwonili dzisiaj z przychodni że muszą przełożyć na 13.03 a 12.03 mam wizytę u swojego więc wcześniej i tak chyba wybiorę się prywatnie bo za długo musiała bym czekać by zobaczyć czy z dzidzią wszystko oki.
Alicja1912
Zaciekawiona BB
Współczuję nie miłej wizyty, nie którzy lekarze to już chyba wypalili się zawodowo patząc na ich podejście do pacjenta ale nie ma tego złego bo widziałaś małego czlowieczka i wiesz że u niego wszystko okiHej dziewczyny, ja już po wizycie. Byłam na NFZ, jak wcześniej pisałam, żeby dostać skierowanie na badania. Jestem zawiedziona moją lekarką, która zawsze była dla mnie okej. Nie powiedziałam jej, że chodzę prywatnie. Nie założyła karty, w ogóle nie skupiła się na maleństwie, tylko na torbieli. Na 8 tydzień powiedziała- wczesna ciąża!! Zastrzegła mi, że L4 mi nie da, mimo że jej powiedziałam, że w pracy dźwigam. A ona,że jak nic się nie dzieje to mam pracować i że mam sobie innego lekarza od zwolnień poszukać :/ po mojej prośbie zrobiła jeszcze usg przez brzuch i pokazała bijące serduszko. Moje maleństwo nie wygląda już jak kropka, ale mały człowieczek [emoji173]️ dostałam skierowanie od niej na część badań(po tekście- tak to jest jak się chodzi do pięciu lekarzy:/). Zapisałam się na następna wizytę w razie czego, ale już chyba tam nie wrócę, wolę zapłacić za badania niż wysłuchiwać takich tekstów:/
VanillaBaby
Zaangażowana w BB
Mam termin na 20/21 wrześniaNa kiedy masz termin kochana?
reklama
VanillaBaby
Zaangażowana w BB
Ja już mialam 3 razy usg. Pierwszym razem nie biło jeszcze serduszko, po tygodniu w tej "meduzie" już było widać pikanie serduszka, a na ostatniej wizycie 9t meduza zaczęła przypominać kształtem dzidzię. Sreducho waliło na 175. I dla pocieszenia dziewczyn z torbielą. Na pierwszej wizycie lekarz stwierdzil u mnie torbiel krwotoczną na lewym jajniku 4cmx4cm, po tygodniu urosła do 5x5, a po trzech kolejnych tygodniach okazało się ze zmalała do 3,5x3. Też sie tym martwiłam i nawet nie przywiązywałam do ciąży, ale widać, że rzeczywiście się wchłania. Uspokoiłam się i Wy też- głowa go góry