reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie to była kwestia jelit,najśmieszniejsze jest to że miałam takie problemy wcześniej ale nigdy ich nie odczuwałam w ten sposób. Pomogło regularne kładzenie się na płaskim i picie więcej wody, ale wątpię żebyś miała okazję poleżeć chociaż 3 min w pracy :/ może być to też macica i wtedy trzeba przetrwać

reklama
A masz siedzenia w aucie z opcja regulacji podparcia lędźwi? Jak tak to wyreguluj jeszcze raz bo w ciąży zmienia się kształt kręgosłupa, jak nie to często pomaga poduszka pod lędźwiami-masz czuć że są ładnie wypełnione ale nic Cię nie wypycha do przodu. Przy dłuższej podróży wskazany jest przystanek co 1-2 h i szybka gimnastyka: kilka skrętów, skłonów itp.
Dzięki wielkie, nie wpadłabym na to. A w marcu wybieramy się aż 1000km od domu autem, więc muszę się przygotować :)

Jesli chodzi o bole plecow to ostatnio polozna zalecala mi zeby leczyc je w zalazku i jesli tylko zaczne odczuwac dyskomfort umowic sie do fizjoterapeuty a on pomoze. Zwlaszcza ze w ciazy z corka poprostu zwijalam sie z boli bo staniu dluzszym niz pol godziny.

Witam wszystkie nowe mamusie.

Ja obawiam sie lotu. Zarezerwowalam nawet miejsca jak najblizej toalety zeby w razie czego zdarzyc.

Dzięki wielkie, nie wpadłabym na to. A w marcu wybieramy się aż 1000km od domu autem, więc muszę się przygotować :)
Do usług, tak naprawdę mało kto myśli o takich rzeczach ale po co się męczyć? ;) Jakby do marca zaczęły Ci puchnąć nogi albo wychodzić żylaki to na podróż 1000 km pamiętaj też o pończochach przeciwzakrzepowych.

Witajcie dziewczynki :)
Witam rowniez nowe mamusie;)
Sorki za pismo ale corcia wylaczyla mi polskie litery a ja nie mam pojecia jak to wloczyc:oops:
Widze, ze nie tylko ja sie stresuje fasolka. nie ma kwadransu zebym sie nie zastanawiala czy u niej wszystko dobrze a USG dopiero 7.03, prenatalne wiec bedzie wszystko czarno na bialym. Ciekawa jestem co mi powie o moim miesniaku:oops:

Mnie czesto boli ledzwiowy rano, nie raz to az mnie budzi ten bol ........... Potem jak wstane, rozruszam sie, to przechodzi

U mnie to była kwestia jelit,najśmieszniejsze jest to że miałam takie problemy wcześniej ale nigdy ich nie odczuwałam w ten sposób. Pomogło regularne kładzenie się na płaskim i picie więcej wody, ale wątpię żebyś miała okazję poleżeć chociaż 3 min w pracy :/ może być to też macica i wtedy trzeba przetrwać
powiem Ci, ze dalas mi do myslenia.
Ja mam codziennie takie dziwne uczucie jakby skorczy brzucha a faktycznie mniej chodze to toalety nawet co dwa trzy dni, wiec u mnie to moze tez jelita ;)

reklama
Witam, wszystkie przyszłe mamy:) ja mam termin na 22 września. 32 lata - pierwsze dziecko 9-10 tydzien, praca przy biurku, zaczely mi sie w tym tygodniu bole podbrzusza, jakby ciągnięcie. Wizyta u ginekologa 1 marca, troche mnie te bóle martwią.

Macica się rozciąga ;) będzie małe przemeblowanie organów, będzie ciągnęło i pobolewalo ale to jest jak ajbarsziej normalne :)

Do góry