reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mam, zwłaszcza w aucie. Albo po długim dniu jak się do łóżka położę.
A masz siedzenia w aucie z opcja regulacji podparcia lędźwi? Jak tak to wyreguluj jeszcze raz bo w ciąży zmienia się kształt kręgosłupa, jak nie to często pomaga poduszka pod lędźwiami-masz czuć że są ładnie wypełnione ale nic Cię nie wypycha do przodu. Przy dłuższej podróży wskazany jest przystanek co 1-2 h i szybka gimnastyka: kilka skrętów, skłonów itp.

Co jak co ale bol krzyża mnie wykańcza... a to dopiero początek... wy tez mavie takie bóle?
Niestety znam to aż za dobrze :( Gimnastyka, joga, te klimaty - pomagają bardzo. W internecie jest sporo programów bardzo delikatnych ćwiczeń nawet na 1 trymestr. Dodatkowo warto zacząć już spać w tak zwanym 'gnieździe' - pozwala na odciążenie kręgosłupa w nocy :) jako, że jestem fizjoterapeutą najbardziej pomagają mi tejpy- takie taśmy na plecy które sobie sama naklejam, ale jest to tak proste że też to ogarniesz po krótkim instruktażu (nawet ostatnio widziałam w internecie filmiki)

Witam, wszystkie przyszłe mamy:) ja mam termin na 22 września. 32 lata - pierwsze dziecko 9-10 tydzien, praca przy biurku, zaczely mi sie w tym tygodniu bole podbrzusza, jakby ciągnięcie. Wizyta u ginekologa 1 marca, troche mnie te bóle martwią.

Mi właśnie gdzieś po 4 godzinach pracy się zaczyna i z godziny na godzinę coraz gorzej.
A, i jak pracujesz? Siedzisz, stoisz, jeździsz autem? Bo jeśli zaczyna się po 4 godzinach i potem rozwija to prawdopodobnie pozycja pracy przeciąża Ci kręgosłup, ale na to jest kilka sprytnych trików ;)

Co jak co ale bol krzyża mnie wykańcza... a to dopiero początek... wy tez mavie takie bóle?
Ja nie mam.
Witam, wszystkie przyszłe mamy:) ja mam termin na 22 września. 32 lata - pierwsze dziecko 9-10 tydzien, praca przy biurku, zaczely mi sie w tym tygodniu bole podbrzusza, jakby ciągnięcie. Wizyta u ginekologa 1 marca, troche mnie te bóle martwią.
Jeśli to są podobne bóle jak na okres i nie są bardzo intensywne to nie ma się czym martwić. Ja też takie mam i wiele mam tu na forum. Lekarz powiedział że takie objawy związane są z rozciągająca się macicą.

Też takie miałam, szczególnie jak długo siedziałam. A czy masz je też w weekend albo rano, przed pracą?

Też takie miałam, szczególnie jak długo siedziałam. A czy masz je też w weekend albo rano, przed pracą?
Jak jestem wypoczęta to znikaja. Rano nic mnie nie boli, w weekend podobnie, ale juz po 2 godzinach siedzenia boję sie wstać od biurka, bo wiem co sie zadzieje. Moze mamy ta sama przypadlosc :crazy:;)

reklama
Ja nie mam.

Jeśli to są podobne bóle jak na okres i nie są bardzo intensywne to nie ma się czym martwić. Ja też takie mam i wiele mam tu na forum. Lekarz powiedział że takie objawy związane są z rozciągająca się macicą.
Nie bardzo sa podobne do okresowych, raczej takie ciągnięcie. Jakby czegos bylo za malo i sie kurczylo badz rozciagalo, moze faktycznie - macica :sorry2:

Do góry