reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
W Szwecji nic nie daja od siebie :laugh2:

W Szwecji mozesz zamowic baby box z apotekek hjärtat, ja dostalam tydzien temu i byl tam smoczek, chusteczki nawilzane, patyczki do uszu i jeden pampers do tego witamina d, i krem do pupci no i ulotki ze znizkami.
Teraz zamowilam jeszcze jedno pudelko z babyproffsen ale jeszcze nie jechalam odebrac.
A i polecam podpisac gravidforsäkring to ubezpieczenie na wypadek gdyby z dzidzia bylo zle po porodzie

Hej, a ja w pierwszej ciąży miałam 10kg na plusie. Szybko je zrzucilam bo juz 6msc po CC wrocilam do pracy a syn do żłobka. I byłam praktycznie w ciągłym ruchu.

Ciekawe jak będzie w tej ciąży... Nie patrzę na wagę, ale garderoby jeszcze nie wymieniam i normalnie wchodze w spodnie. Wiec chyba nie jest tak źle [emoji6]
O mojej ciąży wiedza tylko moi rodzice i mąż z synem. Reszta dowie się na święta 01.04 o ile utrzymam formę którą mam. Chyba że zacznie mnie wybrzuszać.

Co do akcesorii dla maleństwa jestem w czarnej dupie bo po synu porozdawałam po rodzinie i znajomych a później juz się nie upominałam...praktycznie nic nie mam. Tylko lóżeczko zostało. Wózek, i inne akcesoria sprzedałam. Wiec jestem na etapie robienia wyprawki od nowa...

Płeć dla nas tez nie gra roli. Byle zdrowe.
Juz od dawna planując dziecko z mężem mamy swoje typy jeśli córka to Oliwia a syn Nikodem [emoji4] ale z pierwsza ciąża było podobnie mowilismy ze syn będzie Tymon a w dniu jak się urodził i go zobaczylam tchnelo mnie i zadecydowalam ze to przecież Szymon. I tak zostało [emoji4]
Także zobaczymy jak będzie tym razem.

Uciekam sprzatać, prac i odrabiać zadanie ze starszakiem. Miłego dnia kobietki.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Przebiłas mnie ja zdałam w 9 m-cu na początku 13 w piątek na 13 komputerze a w Word patrzyli na mnie jak na ufo :-D
ALE do porodu miałam jeszcze pełen miesiąc:-) wszyscy byli temu przeciwni ale ja polecam bo warto

ja tez zdalam w 9 m-cu jak bylam w drugiej ciazy :)
co do tycia to pierwsza ciaza 13 kg do przodu, ale syn 4,4 kg, a druga 10 kg syn 3,8 kg. po pierwszej bylam chudsza niz przed zajsciem a po drugiej to mi zostalo 2 kg.
mialam plan od 1 lutego dac dzieci do zlobka i zanim wroce do pracy cos z tym zrobic ale 1 lutego na usg pokazala sie ciaza i nie zdazylam ;)

W Szwecji mozesz zamowic baby box z apotekek hjärtat, ja dostalam tydzien temu i byl tam smoczek, chusteczki nawilzane, patyczki do uszu i jeden pampers do tego witamina d, i krem do pupci no i ulotki ze znizkami.
Teraz zamowilam jeszcze jedno pudelko z babyproffsen ale jeszcze nie jechalam odebrac.
A i polecam podpisac gravidforsäkring to ubezpieczenie na wypadek gdyby z dzidzia bylo zle po porodzie

Z libero i pampersa tez daja. Chodzilo mi raczej o to ze panstwo jako Szwecja nic nie daje

Ja mam chyba tendencje do tycia w ciazy ponad norme :-) moja waga sprzed 1 ciazy 52kg, porod ponad 75kg chociaż byłam aktywna potem bez diety schudłam znów do 50kg ale brałam leki i przed ta ciaza 58 kg a teraz 60kg :-D i czuje że znów będę wielka ale ważne by dziecko było zdrowe

U mnie przed 54,5 kg, w tej chwili (11 tc) 52... i to bez wymiotów, mdłości mnie ograniczały z jedzeniem przez kilka dni, gdzieś w okolicach 7 tc. Chcę moje kilogramy spowrotem :angry:

Ja już po dzisiejszej wizycie. Dzieciątko ma 36mm, serduszko bije, wszystko jest w jak najlepszym porządku :) wygląda, jak mały kosmita, ale i tak już je kocham :)
@Patrycjac ja przed ciążą ważyłam 78-79kg. Jak zaszłam to bez żadnych wymiotów i mdłości schudłam do 75.5kg, a jadłam tak samo, jak wcześniej. Dopiero teraz pomalutku, pomalutku idzie wszystko w górę. Na razie 0.5kg do przodu, ale zaraz pewnie się wszystko rozkręci.

Ja już po dzisiejszej wizycie. Dzieciątko ma 36mm, serduszko bije, wszystko jest w jak najlepszym porządku :) wygląda, jak mały kosmita, ale i tak już je kocham :)
@Patrycjac ja przed ciążą ważyłam 78-79kg. Jak zaszłam to bez żadnych wymiotów i mdłości schudłam do 75.5kg, a jadłam tak samo, jak wcześniej. Dopiero teraz pomalutku, pomalutku idzie wszystko w górę. Na razie 0.5kg do przodu, ale zaraz pewnie się wszystko rozkręci.

Gratulacje. Nie na tak jak dobre wiadomości z wizyty.
Nie wiem jak Wy to robicie że chudniecie :-)
Ja faktycznie trochę się oszczedzalam ale teraz nadrabiam bo oprócz zmęczenia nic mi nie dolega może czasem mdłości, wcześniej ograniczał mnie ból brzucha więc polegiwalam :-)

Moje też na wizycie 7.02 miało 36mm :)

reklama
Moje też na wizycie 7.02 miało 36mm :)
A tak z ciekawości, bo nie pamiętam czy pisałaś kiedy miałaś OM? :)

Do góry