reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tez właśnie idę 3.02 bo to mój obecnie 9tydzien suwak trochę przekłamuje

c55f0dw4ay49a7ki.png

reklama
Ja brałam dopochwowo a teraz doustnie duphaston a co Ci nie leży??? Ja wolę doustnie
Mam straszne zawroty glowy i 2 razy zemdlalam w ciagu tego tygodnia. Endokrynolog dala mi ta luteine z powodu bolu brzucha w 4 tygodniu (plamien nie bylo), potem zwiekszyla dawke i teraz biore dopochwowo 2 razy dziennie i 3 razy luttagen doustnie. Po tym zwiekszeniu dawki wszystko sie zaczelo i sie zastanawiam czy to normalne rewelacje czy moze to jednak za duza dawka. Martwi mnie to strasznie...

Dziewczyny, które biorą euthyrox - jaką macie wysoką tarczycę? Bo mi wyszło 4,2 czyli teoretycznie w normie i ginekolog robi popłoch, że to niebezpieczne i natychmiast zacząć brać i wizyta u endokrynolog :(
I jeszcze jedno - jak się dostać na to prywatne - nie umiem tego zrobić...
No to faktycznie sporo powyzej normy w ciazy. U mnie juz na szczescie spadlo do 0.6 startowalam z 2.7. Moja endo mi powtarzala ze najlepiej okolice 1.0 lub mniej.

Nastka a ty juz wykupilas gravidförsäkring? Wlasnie dostalam oferte za 1350kr z folksam bo tu mam ubezpiczenie auta domu i psa wiec znizka, pokrywaja koszty dojazdu do szpitala, wszystkich lekow i odszkodowanie w wysokosci 600 tysiecy jesli dziecko bedzie niepelnosprawne lub chore.

Wlasnie zamierzam wykupic z Folksam

Hellou!

Chciałam nadrobić ale chyba się nie da, mam wrażenie ze już się znacie sprzed wrześniowek ;) a nie lubię wchodzić ludziom w dyskusje :D

Trzecia ciąża surprise trochę mi zajęło zanim się oswoiłam z myślą.
Mam już 2 chłopaków i wcale mi się nie pali żeby była dziewczynka, chciaz z metody ramzi'ego wynika dziewczynka ;)

Przed dziećmi byłam szczupła 57kg
1. 2013 + 25kg (nic nie zrzuciłam po)
2. 2015 + 7-8kg
W 2016/17 schudłam 25kg i wróciłam do wagi sprzed ciąż :D .... i teraz 58kg na razie bez zmian, brzucho widać a to dopiero 8+5tc :o

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :-) Dawno nie pisałam ale mam do Was ważne pytanie - czy robiłyscie i czy warto jest robić test PAPP-A??? 3 marca mamy badania prenatalne i moja ginekolog zasugerowała mi właśnie test. Zastanawiam się, boję się że wynik bez potrzeby wprowadzi nas w stres i zamęt. Jeżeli badania wyjdą okej to czy jest sens dodatkowo czekać na wynik i się denerwować? U nas test kosztuje 400 zł. Z góry dziękuję za Wasze opinie :-)

gannvfxm7rdcfbwj.png

Mój ginekolog poleca NIFTY, więc pewnie to będę robić. Dla mnie PAPPA to trochę wróżenie z fusów, można się niepotrzebnie najeść strachu

Mam straszne zawroty glowy i 2 razy zemdlalam w ciagu tego tygodnia. Endokrynolog dala mi ta luteine z powodu bolu brzucha w 4 tygodniu (plamien nie bylo), potem zwiekszyla dawke i teraz biore dopochwowo 2 razy dziennie i 3 razy luttagen doustnie. Po tym zwiekszeniu dawki wszystko sie zaczelo i sie zastanawiam czy to normalne rewelacje czy moze to jednak za duza dawka. Martwi mnie to strasznie...

Na Twoim miejscu zrobilabym sobie badania i z nimi do lekarza (Ja tak robię bo mniej więcej wiem sama które muszę częściej) zrób sobie morgologie glukoze zbadaj mocz i poziom progesteronu.
Ja luteine i duphaston biore pod kontrola progesteronu na tej podstawie mam zmieniane leki/dawki nic w ciemno ale w ciazy może wyjść coś jeszcze czego Ci nie życzę. Powodzenia

reklama
Do góry