reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Współczuję nie wyobrażam sobie takich sytuacji moja córka pada po 20.00 jest niezywa... Może warto zrobić prawo jazdy?? Ja robiłam s ciazy właśnie pod kątem dziecka
Ja tak samo w ciąży 7lat temu.zdalam i następnego dnia trafiłam na porodówkę:)

c55f0dw4ay49a7ki.png

reklama
Ja robie prawo jazdy od roku hahahah teraz musza przyciagnac pasa troche i zdac przed porodem. Tylko czekam az mi auto oddadza od mechanika bo juz 3 tygodnje trzymaja :crazy: szwedzkie nigdzie nie spieszenie sie.
Moj A zazwyczaj w domu jest max 17 ale tak czy siak prawko sie przyda, zeby nie dostac glupka do glowy w domu i jechac chociazby do sklepu mleko kupic :-p

Co do bolow plecow, mnie bola kolana i uda. 2h spacerowania i musze usiasc. W pracy nikt nic nie wie i szybko sie nie dowie. Moze pod koniec marca.

A apropo mojego lekarza to ogladalo mnie sztuk 3. Mam stwiedzone zapalenie mieszkow wlosowych. Ot hormony ciazowe szaleja, i lupiez rowniez mam.. pfff
Oj ja wyglądam ogólnie jak siedem nieszczęść

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
Ja czekam aż moja gin wróci z ferii w przyszłym tygodniu i IDE na wizytę... (To będzie juz 12tc)

Co do brzucha to u mnie kompletnie nic nie widać. może dlatego ze 7 lat temu byłam w ciąży wiec wszystko wróciło do takiej normy jakby to pierwsza ciąża była ;)

Ostatnio nie mogę sobie miejsca znaleźć... Wszystko mnie irytuje i denerwuje gorzej jak na okres, tez tak macie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi w pierwszej ciazy zaczelo byc widac brzuszek w lipcu (termin na polowe pazdziernika). Dokladnie 16 czerwca bylam na weselu gdzie wiekszosc rodzinki nic nie wiedziala o ciazy i przez cale wesele nic nie zauwazyli. Urodzilam 15 pazdziernika i przytylam 8kg. Spodnie sprzed ciazy zalozylam tydzien po cesarce a kg byly takie same po okolo miesiacu. Teraz tez brzuszka jeszcze nie widac. Czasami jak mnie wzdecia wezma

Hej :) Chyba nie nadrobię ;)
Witam wszystkie nowa mamusie. Gratuluję i życzę dużo cierpliwości ;)

Słyszałyście o tych pudełkach z wyprawką co dają w Finalndii? Co o nich sądzicie?
Okazało się, że u nas też jest coś takiego i chyba skorzystam :)
O ile sam pomysł dziecka śpiącego w kartonie wydaje mi się dziwny :D to już taka pomoc przy wyprawce to super sprawa :).

@Paulina12 Reni? Gaviscon? Kefir?
Ja słyszałam o pudełkach i chyba się zdecydujemy. Gdy próbowaliśmy zajść w Finlandii to właśnie mi się marzyło pudełko. Szkoda, że w Szwecji nie dawali. Ale w UK już znalazłam stronę i jak tylko będę pewniejsza to się zapisze.
Ja mam wizyte u położnej dopiero w 16 tygodniu. Nie mam co 2 tygodnie. Potem mam w 22 tyg.

Scany mam 2.
Ja miałam wczoraj pierwsza wizytę u położnej, następną 16, potem co 3-4 tygodnie aż do 34 bodajże, a potem co 2 tygodnie. W międzyczasie jak najszybciej endokrynolog, okulista i badanie krwi i moczu u GP. Skan mam 6.3

Ja z tych, co twierdzą, że kupowanie nowego wózka to kasa w błoto. Wolę wydać na nowe chusty [emoji14]
Często jak dziecko wyrasta z gondoli mamy kupują spacerówki, bo lepsze. I tak wózek używany pół roku, czy rok idzie w odstawkę. Ale dzięki temu takie osoby jak ja mogą kupić super wózek za pół ceny :)

Ja mam chusty po córce i mam nadzieję, że po 8 latach nadal będą się nadawały...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
Ja czekam aż moja gin wróci z ferii w przyszłym tygodniu i IDE na wizytę... (To będzie juz 12tc)

Co do brzucha to u mnie kompletnie nic nie widać. może dlatego ze 7 lat temu byłam w ciąży wiec wszystko wróciło do takiej normy jakby to pierwsza ciąża była ;)

Ostatnio nie mogę sobie miejsca znaleźć... Wszystko mnie irytuje i denerwuje gorzej jak na okres, tez tak macie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie brzuch widać, ale mój własny [emoji16] Położna mówiła, że przy mojej wadze i o tyle starszym dziecku może nie być widać jeszcze długo. W sumie z pierwszą o tym że jestem w ciąży a nie przytyłam wiedziało niewiele osob, i głównie od 7 miesiąca [emoji16]

A co do płci, to w pierwszej chciałam syna i czułam syna, mąż mówił, że będzie córka i mam córkę. Teraz chciałabym żywe i zdrowe, obojętnie co, z niewielkim naciskiem na córkę, bo mam ciuchy "dziewczyńskie", ale i córka i mąż mówią, że będzie chłopak. Nie mam zupełnie pomysłu na imię męskie, a druga córka miałaby być Matylda.

Ja słyszałam o pudełkach i chyba się zdecydujemy. Gdy próbowaliśmy zajść w Finlandii to właśnie mi się marzyło pudełko. Szkoda, że w Szwecji nie dawali. Ale w UK już znalazłam stronę i jak tylko będę pewniejsza to się zapisze.

Ja miałam wczoraj pierwsza wizytę u położnej, następną 16, potem co 3-4 tygodnie aż do 34 bodajże, a potem co 2 tygodnie. W międzyczasie jak najszybciej endokrynolog, okulista i badanie krwi i moczu u GP. Skan mam 6.3

Ja mam chusty po córce i mam nadzieję, że po 8 latach nadal będą się nadawały...

U mnie brzuch widać, ale mój własny [emoji16] Położna mówiła, że przy mojej wadze i o tyle starszym dziecku może nie być widać jeszcze długo. W sumie z pierwszą o tym że jestem w ciąży a nie przytyłam wiedziało niewiele osob, i głównie od 7 miesiąca [emoji16]

A co do płci, to w pierwszej chciałam syna i czułam syna, mąż mówił, że będzie córka i mam córkę. Teraz chciałabym żywe i zdrowe, obojętnie co, z niewielkim naciskiem na córkę, bo mam ciuchy "dziewczyńskie", ale i córka i mąż mówią, że będzie chłopak. Nie mam zupełnie pomysłu na imię męskie, a druga córka miałaby być Matylda.

W Szwecji nic nie daja od siebie :laugh2:

reklama
@kristin to tak nie działa, że im szybciej brzuch, tym on jest większy. W mojej pierwszej ciąży też szybko brzuszek było widać, a wcale dużo nie przytyłam. W 3 miesiące po porodzie miałam wagę sprzed ciąży.

16udgywly5ajd5we.png

Ja mam chyba tendencje do tycia w ciazy ponad norme :-) moja waga sprzed 1 ciazy 52kg, porod ponad 75kg chociaż byłam aktywna potem bez diety schudłam znów do 50kg ale brałam leki i przed ta ciaza 58 kg a teraz 60kg :-D i czuje że znów będę wielka ale ważne by dziecko było zdrowe

Do góry