reklama
W Szwecji nic nie daja od siebie
W Szwecji mozesz zamowic baby box z apotekek hjärtat, ja dostalam tydzien temu i byl tam smoczek, chusteczki nawilzane, patyczki do uszu i jeden pampers do tego witamina d, i krem do pupci no i ulotki ze znizkami.
Teraz zamowilam jeszcze jedno pudelko z babyproffsen ale jeszcze nie jechalam odebrac.
A i polecam podpisac gravidforsäkring to ubezpieczenie na wypadek gdyby z dzidzia bylo zle po porodzie
Hej, a ja w pierwszej ciąży miałam 10kg na plusie. Szybko je zrzucilam bo juz 6msc po CC wrocilam do pracy a syn do żłobka. I byłam praktycznie w ciągłym ruchu.
Ciekawe jak będzie w tej ciąży... Nie patrzę na wagę, ale garderoby jeszcze nie wymieniam i normalnie wchodze w spodnie. Wiec chyba nie jest tak źle [emoji6]
O mojej ciąży wiedza tylko moi rodzice i mąż z synem. Reszta dowie się na święta 01.04 o ile utrzymam formę którą mam. Chyba że zacznie mnie wybrzuszać.
Co do akcesorii dla maleństwa jestem w czarnej dupie bo po synu porozdawałam po rodzinie i znajomych a później juz się nie upominałam...praktycznie nic nie mam. Tylko lóżeczko zostało. Wózek, i inne akcesoria sprzedałam. Wiec jestem na etapie robienia wyprawki od nowa...
Płeć dla nas tez nie gra roli. Byle zdrowe.
Juz od dawna planując dziecko z mężem mamy swoje typy jeśli córka to Oliwia a syn Nikodem [emoji4] ale z pierwsza ciąża było podobnie mowilismy ze syn będzie Tymon a w dniu jak się urodził i go zobaczylam tchnelo mnie i zadecydowalam ze to przecież Szymon. I tak zostało [emoji4]
Także zobaczymy jak będzie tym razem.
Uciekam sprzatać, prac i odrabiać zadanie ze starszakiem. Miłego dnia kobietki.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ciekawe jak będzie w tej ciąży... Nie patrzę na wagę, ale garderoby jeszcze nie wymieniam i normalnie wchodze w spodnie. Wiec chyba nie jest tak źle [emoji6]
O mojej ciąży wiedza tylko moi rodzice i mąż z synem. Reszta dowie się na święta 01.04 o ile utrzymam formę którą mam. Chyba że zacznie mnie wybrzuszać.
Co do akcesorii dla maleństwa jestem w czarnej dupie bo po synu porozdawałam po rodzinie i znajomych a później juz się nie upominałam...praktycznie nic nie mam. Tylko lóżeczko zostało. Wózek, i inne akcesoria sprzedałam. Wiec jestem na etapie robienia wyprawki od nowa...
Płeć dla nas tez nie gra roli. Byle zdrowe.
Juz od dawna planując dziecko z mężem mamy swoje typy jeśli córka to Oliwia a syn Nikodem [emoji4] ale z pierwsza ciąża było podobnie mowilismy ze syn będzie Tymon a w dniu jak się urodził i go zobaczylam tchnelo mnie i zadecydowalam ze to przecież Szymon. I tak zostało [emoji4]
Także zobaczymy jak będzie tym razem.
Uciekam sprzatać, prac i odrabiać zadanie ze starszakiem. Miłego dnia kobietki.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
ania_ka87
Fanka BB :)
Przebiłas mnie ja zdałam w 9 m-cu na początku 13 w piątek na 13 komputerze a w Word patrzyli na mnie jak na ufo
ALE do porodu miałam jeszcze pełen miesiąc:-) wszyscy byli temu przeciwni ale ja polecam bo warto
ja tez zdalam w 9 m-cu jak bylam w drugiej ciazy
co do tycia to pierwsza ciaza 13 kg do przodu, ale syn 4,4 kg, a druga 10 kg syn 3,8 kg. po pierwszej bylam chudsza niz przed zajsciem a po drugiej to mi zostalo 2 kg.
mialam plan od 1 lutego dac dzieci do zlobka i zanim wroce do pracy cos z tym zrobic ale 1 lutego na usg pokazala sie ciaza i nie zdazylam
G
guest-1673535084
Gość
W Szwecji mozesz zamowic baby box z apotekek hjärtat, ja dostalam tydzien temu i byl tam smoczek, chusteczki nawilzane, patyczki do uszu i jeden pampers do tego witamina d, i krem do pupci no i ulotki ze znizkami.
Teraz zamowilam jeszcze jedno pudelko z babyproffsen ale jeszcze nie jechalam odebrac.
A i polecam podpisac gravidforsäkring to ubezpieczenie na wypadek gdyby z dzidzia bylo zle po porodzie
Z libero i pampersa tez daja. Chodzilo mi raczej o to ze panstwo jako Szwecja nic nie daje
Patrycjac
Fanka BB :)
Ja mam chyba tendencje do tycia w ciazy ponad norme :-) moja waga sprzed 1 ciazy 52kg, porod ponad 75kg chociaż byłam aktywna potem bez diety schudłam znów do 50kg ale brałam leki i przed ta ciaza 58 kg a teraz 60kg i czuje że znów będę wielka ale ważne by dziecko było zdrowe
U mnie przed 54,5 kg, w tej chwili (11 tc) 52... i to bez wymiotów, mdłości mnie ograniczały z jedzeniem przez kilka dni, gdzieś w okolicach 7 tc. Chcę moje kilogramy spowrotem
Ja już po dzisiejszej wizycie. Dzieciątko ma 36mm, serduszko bije, wszystko jest w jak najlepszym porządku wygląda, jak mały kosmita, ale i tak już je kocham
@Patrycjac ja przed ciążą ważyłam 78-79kg. Jak zaszłam to bez żadnych wymiotów i mdłości schudłam do 75.5kg, a jadłam tak samo, jak wcześniej. Dopiero teraz pomalutku, pomalutku idzie wszystko w górę. Na razie 0.5kg do przodu, ale zaraz pewnie się wszystko rozkręci.
@Patrycjac ja przed ciążą ważyłam 78-79kg. Jak zaszłam to bez żadnych wymiotów i mdłości schudłam do 75.5kg, a jadłam tak samo, jak wcześniej. Dopiero teraz pomalutku, pomalutku idzie wszystko w górę. Na razie 0.5kg do przodu, ale zaraz pewnie się wszystko rozkręci.
Ja już po dzisiejszej wizycie. Dzieciątko ma 36mm, serduszko bije, wszystko jest w jak najlepszym porządku wygląda, jak mały kosmita, ale i tak już je kocham
Gratulacje. Nie na tak jak dobre wiadomości z wizyty.
Nie wiem jak Wy to robicie że chudniecie :-)
Ja faktycznie trochę się oszczedzalam ale teraz nadrabiam bo oprócz zmęczenia nic mi nie dolega może czasem mdłości, wcześniej ograniczał mnie ból brzucha więc polegiwalam :-)
Moje też na wizycie 7.02 miało 36mmJa już po dzisiejszej wizycie. Dzieciątko ma 36mm, serduszko bije, wszystko jest w jak najlepszym porządku wygląda, jak mały kosmita, ale i tak już je kocham
reklama
Moje też na wizycie 7.02 miało 36mm
A tak z ciekawości, bo nie pamiętam czy pisałaś kiedy miałaś OM?Ja już po dzisiejszej wizycie. Dzieciątko ma 36mm, serduszko bije, wszystko jest w jak najlepszym porządku wygląda, jak mały kosmita, ale i tak już je kocham