reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja biorę duphaston i kwas foliowy, następna wizyta 18.01 w 8 TC.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja dziś po wizycie u mojego dżina. Kazał dobrze się odżywiać, spacerować, brać witaminki, kwas foliowy, unikać zarazków (nie szlajać się po galeriach handlowych i kościołach [emoji23]). Popytał o pracę i tyle... No sympatycznie było takie tam gadu-gadu.

Dał skierowania na te wszystkie badania krwi i moczu i na usg. Plan mam taki, żeby szybciej czas mijał: za tydzień w piątek robię te badania, za dwa tygodnie idę za usg, a za trzy tygodnie z powrotem do gina z tymi wszystkimi wynikami. Trzeba też będzie do tych prenatalnych się przymierzyć.

Powiedziałam też przyjaciółce, bo nie wytrzymałam. A ona w emocjach od razu swojej mamie i siostrze, które były z nią w sklepie [emoji23].

@matylkafm, @Arvena31, nie nakręcać się Dziewczyny, macie wspaniałe betki! Najważniejszy przyrost. Ja startowałam z 14,31 - ale szczęście ogromne z tego numerka!

U mnie dziś 5+6.

Wykazano, że przyjmowanie 4 mg kwasu foliowego codziennie przez miesiąc przed spodziewanym zapłodnieniem i jeszcze przez trzy miesiące ciąży – o 75%zmniejsza ryzyko powstania wady cewy nerwowej u dziecka w rodzinach z obciążonym wywiadem.- właśnie znalazłam info na necie w sprawie kwasu foliowego, bo aż się zaniepokoiłam że mój gin. przegiął

reklama
Witajcie dziewczyny! Można dołączyć? Dziś zrobiłam test. Mam już dwoje dzieci. Ta ciąża troche nie planowana. Boję się, bo w zeszlym roku w styczniu urodziłam martwą córeczkę, w 26 tyg. Nie znam przyczyny.mam nadzieje że tym razem wszystko będzie ok. Aha, i w tym roku kończę 32 lata.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry