reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ale dziewczyny się rozpisalyscie ;) ale to dobrze bo miałam co nadrobić z herbatka i bułka z mielonym @Ewarut tego preglife nie mam nie wiem może nie ma na iphon albo w Ie go nie mam. Wiek ciazy niby 5 tygodni tylko jedna mi pokazuje 6 przy podaniu tych samych danych.
Witam nowe mamusie i ciesze się ze nasze forum rośnie w sile ;) co do badań to tez się troszkę martwię czy nie robić bo mam już 35 lat ze niby z wiekiem większe zagrożenie ale z drugiej strony mysle ze niepotrzebnie się martwimy.... kwas foliowy jadłam Ok 2 mc przed ciąża wiec mysle ze to dobrze. Martwię się tylko ze teraz te 8 tygodni będę w takim zawieszeniu bo ani badań ani scanow..... No ale takie podejście maja a mysle ze jak by nie daj Boże coś się zle działo to organizm mi da o tym znać

Ale dziewczyny się rozpisalyscie ;) ale to dobrze bo miałam co nadrobić z herbatka i bułka z mielonym @Ewarut tego preglife nie mam nie wiem może nie ma na iphon albo w Ie go nie mam. Wiek ciazy niby 5 tygodni tylko jedna mi pokazuje 6 przy podaniu tych samych danych.
Witam nowe mamusie i ciesze się ze nasze forum rośnie w sile ;) co do badań to tez się troszkę martwię czy nie robić bo mam już 35 lat ze niby z wiekiem większe zagrożenie ale z drugiej strony mysle ze niepotrzebnie się martwimy.... kwas foliowy jadłam Ok 2 mc przed ciąża wiec mysle ze to dobrze. Martwię się tylko ze teraz te 8 tygodni będę w takim zawieszeniu bo ani badań ani scanow..... No ale takie podejście maja a mysle ze jak by nie daj Boże coś się zle działo to organizm mi da o tym znać

Cos chyba zle wpisujesz w App Store bo aplikacja wyszukuje sie bez zadnych problemow
1515098713-c0c32d700770a0ea-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

StarAnia ja jestem na eutyroxie, mam niedoczynność. Najpóźniej do 6tc powinnaś zrobić tsh i w razie potrzeby zmienić dawkę. Możesz sama sobie podnieść. Ale nic bez badań. No chyba, że znasz na tyle swój organizm, że wiesz kiedy tsh Ci rośnie. Ja już robiłam, na razie bez zmian. A i ginekolog też powinien dać skierowanie w pierwszym trymestrze.

Lena Haha dobry lekarz z tymi cyklami. Od tego jest obserwacja :)
Ja mam córkę 3.5 i synka 14 miesięcy. Synka karmię regularnie, córka czasami też przychodzi. Cycki bolą, oj bolą... W ciąży z synkiem płakałam po nocach, ostatecznie zostawiłam dzienne karmienia i do 20 Tc karmiłam regularnie i później do końca ciąży nieregularnie. Zarodek zawsze będzie postawiony przez Twój organizm na pierwszym miejscu.

Czekam na wyniki bety. Za mną też ciąża biochemiczna, strasznie się boję powtórki. Mimo, iż nie planowałam tej ciąży. Testy już są ciemniejsze. Dziś mam dopiero 33 dzień cyklu, mniej więcej czas spodziewanej miesiączki. I niestety do 25.01. Czyli pierwszego usg będę w ciągłym stresie... Chyba muszę kupić melise [emoji14]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne, że ważna jest obserwacja, my nie obserwowaliśmy, bo stwierdziliśmy z mężem, że jak mam być to będzie;) po pół roku od pierwszej miesiączki nie zaszłam w ciążę pomimo braku jakiegokolwiek zabezpieczenia, na wizycie ginekolog na usg zobaczył, że w obecnym cyklu nie było owulacji i możliwe, że w poprzednich również, a ja stwierdziłam, że widocznie karmienie w moim przypadku to dobra antykoncepcja ;) a po dwóch miesiacach dwie kreski - w idealnym momencie, bo akurat konczył mi się zaległy urlop wypoczynkowy po macierzyńskim ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, tak szybko piszecie, że nie nadążam czytać i odpisywać ;) przepraszam, jeśli nie odpowiedziałam na coś istotnego i dziękuje za tak miłe przyjęcie ;)

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Jeee dziewczyny ile napisałyscie ;) coś mi powiadomienia w aplikacji nie działają. Zdziwiona myślę co tu tak cicho [emoji23] o ja naiwna ;)

reklama
Na moją córke udawanie płaczu działa jak najlepsze rozśmieszanie ;) ma 21 miesięcy i w sumie nadal by jadła "cici" ale od ok 2 tyg nie mam już pokarmu :( Nadal w nocy się budzi i woła "mami cici" aż mi przykro ale dobrze że tak się stało bo nie wiem jakbym ją oduczyła gdybym miała pokarm

U mnie też już jest pokarmu mniej, jednak nie skutkuje to zniechęcaniem a większym ciągnięciem ;) jednak synek ( 13 mies.) sprawił mi ogromną niespodziankę, bo z dniem, w którym dowiedziałam się o ciąży przestał się budzić w nocy na karmienie ;) pewnie dlatego, że wreszcie wyrósł mu długo oczekiwany ząb, a to była przyczyna pobudek ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry