reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Paulina- hehe u mnie w chacie tez masakra [emoji3] smieje sie ,ze chyba sie zabiore jak juz nie bedziemy mieli na czym zjesc [emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ewarut nie ma jak to porządna, dobra kawa,a nie tam jakieś wynalazki bez kofeiny[emoji23] itd dobrze ze jedna dziennie można wypić. ja zdecydowanie bede ograniczać normalna kawę ( ja pije tzw. Sypana/fusiasta )ale w takie dni jak dzisiaj to na jedna sobie pozwolę[emoji39]

A tak w ogóle to macie jakieś sposobowy na mdłości. Ostatnio próbowałam migdałów - pomagają ale tylko na chwile. Słyszałam o ciastkach imbirowych ze tez pomagają.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Ewarut nie ma jak to porządna, dobra kawa,a nie tam jakieś wynalazki bez kofeiny[emoji23] itd dobrze ze jedna dziennie można wypić. ja zdecydowanie bede ograniczać normalna kawę ( ja pije tzw. Sypana/fusiasta )ale w takie dni jak dzisiaj to na jedna sobie pozwolę[emoji39]

A tak w ogóle to macie jakieś sposobowy na mdłości. Ostatnio próbowałam migdałów - pomagają ale tylko na chwile. Słyszałam o ciastkach imbirowych ze tez pomagają.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja też taka piję . Rozmawiałam z lekarzem i mi pozwolił. Mówi że jedna dziennie nie zaszkodzi. Pij spokojnie jedną dziennie.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też ledwo żywa dzisiaj. Od wczoraj męczą mnie mdłości. Jeszcze nie witałam się z kibelkiem, ale było blisko.

A co do różnych bóli to one już do końca będą męczyć. Macica się rozciąga, potem dziecko będzie kopać, kręgosłup i niektórym kolana dadzą o sobie znać. Żyć nie umierać :)

Gratulacje udanych wizyt.

Kciuki za piątek, ale pewnie ciąża po prosty młodsza. Nie pamiętam nicku, przepraszam.
A wcześniej miałaś usg już?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biorę kwas foliowy z wyciągiem z imbiru - Prenatal Uno i fakt, pomaga na mdłości poranne ale już nie starcza na popołudniowe i wieczorne :-( zauważyłam też że jak jestem głodna i mnie "ssie" to mdłości są x milion!

gannvfxm7rdcfbwj.png

Paulina- hehe u mnie w chacie tez masakra [emoji3] smieje sie ,ze chyba sie zabiore jak juz nie bedziemy mieli na czym zjesc [emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Nawet nie wiesz jaka byłam "porządnicka" jeszcze parę tygodni temu! A teraz tatuś jest w szoku, chociaż dzielnie odkurza, zmywa, zamiata, obsługuje zmywarkę. A dla mnie ten cały rozgardiasz po prostu nie istnieje, pranie wstawiam jak mi się bielizna kończy (Boze co za wstyd!) [emoji23]

gannvfxm7rdcfbwj.png

Ja też ledwo żywa dzisiaj. Od wczoraj męczą mnie mdłości. Jeszcze nie witałam się z kibelkiem, ale było blisko.

A co do różnych bóli to one już do końca będą męczyć. Macica się rozciąga, potem dziecko będzie kopać, kręgosłup i niektórym kolana dadzą o sobie znać. Żyć nie umierać :)

Gratulacje udanych wizyt.

Kciuki za piątek, ale pewnie ciąża po prosty młodsza. Nie pamiętam nicku, przepraszam.
A wcześniej miałaś usg już?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Usg miałam już w szpitalu ale tydzień temu gdy dostałam wypis nie dawali wielu szans bo serduszko nie biło.

w5wqzbmhtbjgomj7.png

reklama
Ja biorę kwas foliowy z wyciągiem z imbiru - Prenatal Uno i fakt, pomaga na mdłości poranne ale już nie starcza na popołudniowe i wieczorne :-( zauważyłam też że jak jestem głodna i mnie "ssie" to mdłości są x milion!

gannvfxm7rdcfbwj.png
Też mam mdłości x trylion jak nie zjem. A problem polega na tym że się głodna robię bardzo szybko i co 1-1,5h musze przekąsić cokolwiek inaczej odlot..

Do góry