reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ło matko!!! Ale się rozgadałyście;)
Witam nową mamę, gratulacje!
@Beenka na L-4 idz wcześniej jeśli chcesz odpocząć -taka dobra rada, bo w 3 trymestrze wszystko zaczyna boleć, uciskać i często spać nie można.
@Arvena31 współczuję walniętych teściów:no2:
U mnie wiedzą wszyyyyyscy:laugh2: tak się cieszę że nawet znajomym wypaplałam. Wszyscy oprócz pracodawcy:confused2:

reklama
Po pobraniu krwi Dobrze się czułam jeszcze zdążyłam do WC bo biegam co chwila po czym wróciłam do barku po jedzonko bo głodna bylam i się zaczęło . Mrówki przed oczyma szum w uszach i odlot . Dostałam Kroplowke nawadniająca oczywiście przy przyjęciu podkreslilam iż mogę być w ciąży pospieszyli laboratorium i wyniki gotowe na dziś. Do gin tym razem prywatnie idę w poniedziałek. Martwi mnie ze na usg nic nie było widać ze pobolewa mnie w dole brzucha. Dodatkowo dziś rano jeszcze miałam nudności dość konkretne i wrażenie ze biust mi urwie.
Przy becie poniżej 1000 nie ma prawa nic widać, więc spokojnie, nie martw się :) za tydzien-dwa już zobaczysz swoje maleństwo :)

Co do wagi, to ja też 1,5 do przodu :/ w poprzedniej ciąży finalnie przytyłam prawie 27 kg, przy czym większość w trzecim trymestrze. Tarczyca mnie tak załatwiła :/ teraz będę pilnować!

To moja druga ciąża. Pierwsza rozwijała się prawidłowo. Z początku do 3 miesiąca przyjmowalam luteine aczkolwiek nie ppamiętam dokładnie dlaczego. Przytyłam 17 kg:) 3200 i 57 cm szczęścia; -)

Ja rocznikowo mam 28 lat a co do objawów to tylko mnie piersi bolą i czasami brzuch pobolewa ale u mnie to dopiero 4t1d zawsze objawy przychodziły Ok 6 tc wiec wszystko przedemna
Ja tez po Świętach jestem 1,5 kg na plusie ale pewnie jęk przyjdą mdłości to znikną szybko

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W piątek mam wolne i chcę pojść na te szystkie morfologie, hivy, itp. Itd. Źle znoszę pobieranie krwi:errr:

Ja już uciekam spać. Taka zmęczona się poczułam [emoji29] dobranoc[emoji8]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ojjj ja pasuje, przez większość dnia siedzę w pracy, a potem ledwo nadrabiam ;) idą te, co na L4 :p

reklama
Witam wszystkie nowe wrześniówki :) gratuluję wam ciąży.
Ja też pracuję i pewnie popracuję jeszcze długo. W ciąży z synem L4 wzięłam dopiero w okolicach 26 tc i tylko dlatego że musiałam położyć się do szpitala na szczegółowe badania cukrzycowe, później dobiła mnie ta cukrzyca ciążowa i na końcu zatrucie ciążowe.
Ja do lekarza idę za 3 tygodnie, teraz trochę schizuję że raz nie mam bólu podbrzusza a innym razem że go mam 8-) że objawy ustępują a po jakimś czasie wracają :) a to wszystko przez hormony.

Do góry