reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Obserwuj narazie. Moja ma na piszczelach takie grudki bezbarwne i ja tego nie ruszam. Nic się z tym nie dzieje..
Dzięki za pocieszenie Seremida. Zastanawiam się tylko czy jeśli do środy nie zejdzie to podjąć się szczepienia.
Ja też sobie nie wyobrażam tego robić, też wygodnie mi z aplikacji wlaczyc ogrzewanie jak wracam do domu, bo mam nawiewowe ogrzewania więc nagrzewa mi się w godzinie cały dom naprawdę wygoda niesamowita, no ale rozumiem że nie każdy może sobie pozwolić na taka wygoda , jak tak drogo w tej Polsce A takie małe zarobki, chociaż muszę powiedzieć że wyjeżdżając z Polski 7 lat temu zarabialam 1200 zł A teraz koleżanka w tej samej firmie co pracowałam zarabia koło 3000 zł. Więc różnica wielka [emoji6][emoji39]
To prawda. Bezrobocie ostatnio w PL zmalało to i płacą troszkę więcej. U mnie w firmie mają problem ze znalezieniem pracowników. Nawiasem mówiąc wkurza mnie to bo nowo zatrudnieni zarabiają więcej na tym samym stanowisku niż ja gdzie pracuje tam już naście lat.

reklama
A ile osób w domu? Kurde bo pamiętam że na starym to płaciliśmy po 900 zł i to nie było jeszcze tak zimno a jak zima przyszła to po 1500 to była porażka tylko tam dwie rodziny mieszkało
Wtedy w czasie tych mrozow z nami 5. Normalnie 2.
Dzięki za info u nas to czasem jest czasem nie ma więc już nie wiem co o tym myśleć [emoji848]było na czole znikło teraz było na szyi też znikło pojawia się jej na boku policzków teraz i raz jest raz nie ma
U nas tak samo. Teraz smaruje bez powodu rano i wieczorem i sie nie pojawia
No ja nie wiem, ale moi teściowie płacą 800-900 za jakieś 80 M2 a mają temperature 19 stopni ustawioną z oszczednosci. Tylko jak my przyjeżdżamy to ustawiają troszkę więcej dla dzieci. Tyle że oni w kamienicy mieszkają.
A sąsiad w nowym domu jak zimniej jest kominkiem się dogrzewa.
Piec jest nowy tak samo jak i dom. U tesciow jest zimno, dom stary i piec tez stary. Oszczedzaja nie ogrzewaniem co rowna sie grzybem na oknach dachowych [emoji846] w wigilie raz bylo 16 stopni w salonie. Jak szybko przyjechalismy tak szybko ucieklismy

Dzięki za pocieszenie Seremida. Zastanawiam się tylko czy jeśli do środy nie zejdzie to podjąć się szczepienia.To prawda. Bezrobocie ostatnio w PL zmalało to i płacą troszkę więcej. U mnie w firmie mają problem ze znalezieniem pracowników. Nawiasem mówiąc wkurza mnie to bo nowo zatrudnieni zarabiają więcej na tym samym stanowisku niż ja gdzie pracuje tam już naście lat.
Myślę, że jeśli dalej będzie cię to niepokoić to skonsultuj to z lekarzem :) w końcu od czegoś są

Myślę, że jeśli dalej będzie cię to niepokoić to skonsultuj to z lekarzem :) w końcu od czegoś są
Problem w tym że w mojej przychodni jest tylko jeden lekarz rodzinny. Nie ma pediatry. Jest spory ruch więc wszystkich spławia tak szybko jak się da. Czasem zamiast wizyty jest porada/recepta/ skierowanie wystawiane na recepcji. Mojego starszego przed szczepieniem osłuchała już na krzesełku przed wbiciem igły. Na wszelkie choroby daje antybiotyk.
No cóż muszę wybrać się prywatnie.

Problem w tym że w mojej przychodni jest tylko jeden lekarz rodzinny. Nie ma pediatry. Jest spory ruch więc wszystkich spławia tak szybko jak się da. Czasem zamiast wizyty jest porada/recepta/ skierowanie wystawiane na recepcji. Mojego starszego przed szczepieniem osłuchała już na krzesełku przed wbiciem igły. Na wszelkie choroby daje antybiotyk.
No cóż muszę wybrać się prywatnie.
Przykro mi w takim razie, że nie macie żadnego pediatry i w grę wchodzi tylko wizyta prywatna. Tyle człowiek składek płaci, a jak co do czego przychodzi to dupa..

Co kupujecie szkrabom na święta? I czy dajecie wodę do picia?
Ja karmię mm i daje bo inaczej mała nie zrobi kupki i strasznie płacze... My w tym roku nie dajemy nic mała jest za malutka a wszystko czego potrzebuje na ten moment to ma,[emoji4]

Matko dalej mam ciężki dzień, po powrocie ze szpitala przez tydzień koczowalismy w innym pokoju niż sypialnia bo nad sypialnią osy zrobiły gniazdo i zanim się ich pozbyliśmy to trochę minęło teraz znowu ziąb w pokoju bo mieszkamy na poddaszu nasza sypialnia nad garażem dom nieocieplony jeszcze i z trzech stron ściana zewnętrzna, także przenieśliśmy się do pokoju który był przeznaczony kiedyś dla Igi no nic nie będę ryzykować tym że mi się dziecko przeziębi a u nas w nocy dzisiaj było -15 stopni także trochę przymroziło i mimo że paliliśmy w piecu jest tam dużo chłodniej

Co kupujecie szkrabom na święta? I czy dajecie wodę do picia?
Nie daje. Karmię piersią więc nie ma potrzeby.
Ja karmię mm i daje bo inaczej mała nie zrobi kupki i strasznie płacze... My w tym roku nie dajemy nic mała jest za malutka a wszystko czego potrzebuje na ten moment to ma,[emoji4]

Matko dalej mam ciężki dzień, po powrocie ze szpitala przez tydzień koczowalismy w innym pokoju niż sypialnia bo nad sypialnią osy zrobiły gniazdo i zanim się ich pozbyliśmy to trochę minęło teraz znowu ziąb w pokoju bo mieszkamy na poddaszu nasza sypialnia nad garażem dom nieocieplony jeszcze i z trzech stron ściana zewnętrzna, także przenieśliśmy się do pokoju który był przeznaczony kiedyś dla Igi no nic nie będę ryzykować tym że mi się dziecko przeziębi a u nas w nocy dzisiaj było -15 stopni także trochę przymroziło i mimo że paliliśmy w piecu jest tam dużo chłodniej
O rany! -15!!!
Dzielicie z kimś dom ? Pytam bo my też w domku na piętrze a na parterze rodzice. Klatka wspólna.
Szczeniaczka Uczniaczka i gryzak taki z Pepco z Myszką Minnie mam.
Myślałam o Skip Hop zabawka do raczkowania. Dobre opinie ma.

reklama
Do góry