Moja też jeszcze nosi 62, ale jest na styk i obcisłe bardzo i wzięłam jej 68 spodenki, a one tak samo obcisłe jak to 62. Nie woem, jak szybko Iga rośnie. Moja do świąt będzie miała 68 na pewno, więc z Pinokia biorę 74 i będą w sam raz.A myślisz że jak Iga ma jeszcze 62 to 68 będą dobre na święta?
reklama
KatarzynaCarmen
Fanka BB :)
Ja już małą szczepilam 2 tygodnie temu tylko tutaj w Holandii miała 2 wklucia w tym jedno wklucie pneumokoki . Mała przeszła to przez bez gorączki, ani żadnych innych objawow .
BosaStopa87
Moj byl szczepiony Hexacima 6w1. Po szczepieniu spal 2.5 godziny. Zjadl i znowu spal. W nocy budzil sie sam na jedzenie. I nie plakal.Witajcie mój miał po szczepieniu 5w1 jeden z objawów nie przerywany płacz nie wiedziałam jak mu pomóc i tez się popłakałam na szczęście do godz to trwało a wasze pociechy jak się zachowywały po szczepieniu infarixem?
BosaStopa87
Ja skojarzone Hexacima 6w1 i prevenar 13 (tez platne na pneumokoki). U nas bylo ok. Poplakal tylko w momencie zastrzyku. Potem zjadl i spal 2.5 godziny. W nocy tez dobrze spal i jadl. Goraczki nie bylo.A wszystkie jesteście już po szczepieniach? Czym szczepiłyscie dzieci? Skojarzone czy refundowane? Ja jeszcze się wacham.
Plusy skojarzonych to mniej wkłuć i mniejsza ilość konserwantów np aluminium. A i jeszcze ten krztusiec mniej agresywny. Ale znowu mówią że to duże kombo i obciążenie dla organizmu. Tyle że refundowane tez podaje się wszystkie jednego dnia. Sama nie wiem ...My przed, zresztą nie spiesze sie ze szczepieniem, zwłaszcza teraz kiedy okres przeziebien.
Mozecie mi napisać plusy skojarzonych, bo ja kiedys słyszałam ze lepiej nie podawac w jednym wkluciu tego wszystkiego. Zupełnie sie nie orientuję. Starsza szczepilam refundowanymi i bez stresu podchodzilam do tematu szczepień, a teraz sie boje, ze cos moze byc nie tak.
Zrobię tak samo [emoji4][emoji39]Moja też jeszcze nosi 62, ale jest na styk i obcisłe bardzo i wzięłam jej 68 spodenki, a one tak samo obcisłe jak to 62. Nie woem, jak szybko Iga rośnie. Moja do świąt będzie miała 68 na pewno, więc z Pinokia biorę 74 i będą w sam raz.
mewa416
Cześć! Poczytuję Was od jakiegoś czasu, jestem z mam Październikowych, termin miałam na 4.10, urodziłam synka 21.09 SN. To moje drugie dziecko, córka ma 10 lat i bardzo pomaga
Karmię głównie piersią, czasem na noc dam mm lub jak muszę wyjść a nie odciągnę to tatuś robi mm. Czy mogę do Was dołączyć?
Tu mój Tymek, wczoraj był taki radosny
Karmię głównie piersią, czasem na noc dam mm lub jak muszę wyjść a nie odciągnę to tatuś robi mm. Czy mogę do Was dołączyć?
Tu mój Tymek, wczoraj był taki radosny
Załączniki
reklama
6w1 rota i Bede na NFZ pneumokokiA wszystkie jesteście już po szczepieniach? Czym szczepiłyscie dzieci? Skojarzone czy refundowane? Ja jeszcze się wacham.