reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jasne , dobrze robisz ja już też mam taką zasadę mała po kąpieli też kładę do swojego pokoiku i tam sobie zasypia, bez większych protestów przy mozzarcie [emoji2] [emoji16] i zasypia około 20-21 I śpi tak do 4 rano [emoji6] później butla i do 8 śpi [emoji2]

BAjdelka ile podajesz mm ?
Grunt to mieć zasady, ja daje 150ml i rowno co trzy godz chyba że prześpi to nie wybudzam zjada wszystko...

reklama
My tez dzis szczepienia. Sram po gaciach. A mlody 6 dni bez dwojki, pewnie pediatra wymysli, ze cos zle jem [emoji5] nie wiem czy jechac z mlodym autem, bo to grozi zatrzymywaniem sie co 100m, zeby mu dmuchac w buzie gdyby sie zanosil od placzu, czy wozkiem, niby daleko nie mam bo z 15-20 minut spacerkiem, ale ma padac :/ jak dlugo po samym szczepieniu wasze maluchy plakaly?

Bawi mnie "nauczyłaś nosić" gdy dziecka jedynymi potrzebami jest najedzenie się i bliskość.
Ja swojego mało noszę bo on ciężki a ja mam chory kręgosłup. No i nie usypiam go na rękach. Ale tulimy się w łóżku na leżąco np. częściej na brzuchu jest na mnie niż na podłodze ;) lub na siedząco. A wycałowywany jest notorycznie ;)
To ja mojego mogłabym zacałować :) Ja mojego noszę ale nie jakoś specjalnie duzo. Rano jak jam śniadanie leży na kocu na stole , jak go zabawiam to leży na łóżku albo na podłodze. No po południu jak ma kolki to noszę i przytulam i lulam bo to go uspokaja .

No ale wydaje mi się że takie małe dziecko nie ma poczucia czasu i nie wie że jest godz 22 albo za długo śpi w dzień np tak jak pisałas że spalyscie do 12 w południe albo nie ma swojego rytmu tak mi się wydaje u nas jest zawsze że po kapaniu jest już ciemnawo w pokoju, jest cisza owszem telewizja oglądam ale bardzo cicho, daje mleko i odkładam do łóżeczka, nie rozmawiam do malego, nie patrzę jak wypadnie mu smok podchodzę wkładam i odchodzę wtedy po kapaniu śpi najdłużej, taka zasadę miałam przy wszystkich dzieciach i skutkuje spróbuj tak zrobić i uzbroj się w cierpliwość, kiedyś jak córka do mnie w nocy przychodzila jak miała 2,5roku wtedy byłam w ciąży z Adasiem to oduczalam ja bez słowa odprowadzalam do swojego pokoju nawet wstawalam po ileś naście razy co noc i przez ponad dwa tygodnie ale opłacało się bo przestała przychodzic bo wiedziała że i tak ja odstawie spowrotem.... Niektóre plany jakie mamy w stosunku do dzieci musimy konsekwentnie realizować aby osiągnąć cel nie poddawaj się
Podoba mi się twoje podejście , jesteś bardzo rozsądną mamą :)
U nas po kąpieli zostawiam zaświeconą tylko lampkę która daje taki delikatne zielone światło i też już nie rozmawiam , nie zabawiam , cycam do woli śpiewam kilka kołysanek i jak zaśnie to odkładam do łóżeczka :)

My tez dzis szczepienia. Sram po gaciach. A mlody 6 dni bez dwojki, pewnie pediatra wymysli, ze cos zle jem [emoji5] nie wiem czy jechac z mlodym autem, bo to grozi zatrzymywaniem sie co 100m, zeby mu dmuchac w buzie gdyby sie zanosil od placzu, czy wozkiem, niby daleko nie mam bo z 15-20 minut spacerkiem, ale ma padac :/ jak dlugo po samym szczepieniu wasze maluchy plakaly?
Mój chwileczkę , nie wiem czy minutę płakał . Wzięłam na ręce i zaraz się uspokoił :)
Ja mam zwieszoną zabawkę na zagłówku i mały się w nią wpatruje całą drogę albo zasypia zaraz za bramą :)

Mój chwileczkę , nie wiem czy minutę płakał . Wzięłam na ręce i zaraz się uspokoił :)
Ja mam zwieszoną zabawkę na zagłówku i mały się w nią wpatruje całą drogę albo zasypia zaraz za bramą :)

Zazwyczaj młody tez śpi w aucie. Tylko ostatnio jak zaczyna płakać i sie zagalopuje za bardzo, to potrafi taki koncert dać i drzeć ryło, ze ciężko go uspokoić:p no ale moze nie bedzie tak zle

reklama
Moj plakal po samym szczepieniu bezposrednio i pozniej te 15 min, co bylismy w poczekalni to zasypial i tak poplakiwal co chwila

Do góry